Safari Vakantie Afrika | Safari Afrika

Safari Vakantie Afrika | Safari Afrika

Een safari vakantie in Afrika!

Vakantie… Afrika… Safari… dát klinkt interessant voor een mooie reis! Weer eens wat anders dan je gewend bent! Misschien ben je enthousiast geworden van andere verhalen over een safari vakantie in Afrika of heb je dit altijd al op je bucketlist gehad maar weet je eigenlijk niet zo goed Hoe? Waar? En wat dan precies?

Afrika is een enorm continent en bestaat uit heel veel verschillende landen. Er zijn verschillende landen waar een safari vakantie mogelijk is, je hebt het dan meestal over Oost- en Zuidelijk Afrika. Hoe nou kiezen welk land het precies gaat worden?

Tanzania, de beste safari's van Afrika

Tanzania is wat ons betreft het nummer 1 safari land. Met de beroemde parken als de Serengeti en Ngorongoro Crater en de grote migratie (de jaarlijkse grote trek) maakt Tanzania hèt vakantieland voor een fantastische Afrika ervaring. We schreven er een uitgebreid blog over.

Maar hier alvast een beknopte greep:

🦒 Tanzania biedt een unieke mix t.o.v. andere vakantielanden in Afrika. Op safari met het mooiste wildlife, lokale bevolking en interessante stammen zoals de Maasai én tropische stranden op het eiland Zanzibar. En dat allemaal in een vakantie van 2-3 weken.

🦒 Met een safari- en strandvakantie beleef je tijdens de reis ook echt een goede balans tussen een actieve vakantie en ontspanning - voor ieder wat wils.

🦒 Een Tanzania reis is echt leuk voor jong en oud: kinderen, jongeren en volwassenen van alle leeftijden vinden dit een top vakantie. Een safari vakantie met het gezin is echt een aanrader.

🦒 De grote trek (de migratie) is de grootste groep migrerende dieren ter wereld en deze migratie vind 11 maanden per jaar in Tanzania, in de Serengeti, plaats.

🦒 In de beroemde Ngorongoro Krater vind je de hoogste concentratie dieren per vierkante km ter wereld!

🦒 De Big5 kan je in Tanzania in een kleine week spotten.

🦒 Een safari is Tanzania is een echte authentieke ervaring. In tegenstelling tot in veel andere Afrikaanse landen staan er in Tanzania geen hekken om de parken en geen asfaltwegen in de parken. De dieren leven in hun eigen natuurlijk leefomgeving.

🦒 De Kilimanjaro, in Tanzania, is de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg van de wereld.

🦒 Niet alleen wij zeggen het, maar Tanzania wordt al een aantal jaren officieel uitgeroepen tot de beste Safari bestemming van Afrika!

🦒 Het hele jaar door is Tanzania mooi om te bezoeken. Iedere periode heeft weer haar eigen charmes. Lees hier meer over de reistijd voor een vakantie naar Tanzania.

🦒 Dagelijks vliegt er een rechtstreekse KLM vlucht naar Kilimanjaro Airport en het is 'maar' 8,5 uur vliegen - dat valt mee he?! En bij aankomst kom je al na 45 minuten rijden aan bij je eerste lodge.

🦒 Er is nauwelijks tijdsverschil (1 uurtje in de zomer en 2 uurtjes in de winter) tussen Nederland en Tanzania en dus geen jetlag - je start en eindigt je Afrika vakantie fris en fruitig!

Ga jij met ons mee op reis naar Tanzania? Ja! Ik wil meer weten!

Afrika Vakantie Safari in Tanzania Jeep
Reactie plaatsen