Tanzania Weer | Tanzania klimaat

Tanzania Weer | Tanzania klimaat

Hoe is het weer in Tanzania?

Tanzania heeft het hele jaar door overwegend warm weer. Het klimaat varieert aanzienlijk in dit grote land, maar een tropisch nat en droog klimaat, of tropisch savanneklimaat, overheerst. Het belangrijkste regenseizoen of 'lange regens' in Tanzania duurt van april tot juni. Vervolgens is het tussen juni en augustus in Tanzania droger en kouder. Begin oktober markeert het begin van de periode van 'korte regens' overdag, met warme zomertemperaturen. Januari, februari en maart zijn de droogste zomermaanden van het jaar.

Omdat een safari je naar verschillende hoogtes brengt, variërend van bergachtige regio's tot lagere kustgebieden, zullen de temperaturen verschillen. Gezien de verschillende seizoenen en het feit dat het 's nachts een fris kan zijn, is het aan te raden om zomerkleding mee te nemen die je gemakkelijk in lagen kunt dragen. We raden dan ook aan om minstens één warme trui en 2-3 lange broeken mee te nemen voor de koudere ochtenden en avonden.

Tanzania weer in januari, februari, maart

☀️ Weer: Zomer! Het is erg warm en droog gedurende deze maanden met af en toe een regenbui. De temperatuur ligt tussen de 30-40 °C.

Tanzania weer in mei, april, juni

🌦 Weer: Regenseizoen! Na vele droge maanden kunnen de dieren en vlaktes niet wachten op wat regen. De hevigere regenbuien zijn voornamelijk laat in de middag en ’s nachts, maar ook overdag kan er verspreid wat regen vallen. In mei en juni kan het tevens erg bewolkt zijn. De temperatuur is nog steeds comfortabel en ligt tussen de 20-25 °C. De ochtenden en avonden kunnen kouder zijn, dus neem een trui mee. We raden aan om gedurende deze periode in lodges te verblijven in plaats van in tenten. Afgezien daarvan zal het weer jouw safari ervaring niet negatief beïnvloeden in het Noorden van Tanzania (Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara).

Tanzania weer in juli, augustus

🌤 Weer: In juli en augustus is het nog wat koeler en gedeeltelijk bewolkt. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 25-35 °C. De ochtenden en avonden zijn kouder. Wij raden aan een trui en lang broek mee te nemen voor de vroege safari-ochtenden. ’s Middags als de zon opkomt wordt het een stuk warmer.

Tanzania weer in september, oktober, november, december

☀️ Weer: Zonnig! Het weer in deze maanden is bovenal zonnig en warm met temperaturen tussen de 30-40 °C. In oktober/november zijn er de zogenaamde ‘korte regens’, dat zijn kleine tropische regenbuien die jouw zonnige vakantie niet zullen beïnvloeden.

Wil je weten wat voor jou de beste reistijd is om naar Tanzania te gaan, lees dan ook de blog over 'Beste reistijd Tanzania'.
Reactie plaatsen