Eten in Tanzania

Eten in Tanzania

Wat kan je verwachten van het eten in Tanzania?

Ugali en Tanzaniaanse rijst

Ugali is het traditionele nationale gerecht van Tanzania. Het is een kleverig gerecht van maismeel of meel van de cassave met een saus van vlees, vis of bonen. Tanzanianen eten dit met drie vingers van hun rechterhand.

Daarnaast is er natuurlijk ook de Tanzaniaanse rijst. Tanzanianen eten dit vaak ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds. Meestal met geroosterd vlees (nyama choma), vlees gestoofd in een pittige saus (pilipili) of met bonen (maharage). Vlees is meestal van kip, rund of geit. Varkensvlees eten Tanzanianen minder.

Net als in vrijwel alle Afrikaanse landen wordt het vlees nooit ‘rood’ gegeten, maar altijd well done of goed gaar gestoofd. Dit stamt uit de tijd dat koeling vaak een probleem was, en nog steeds zal je hier en daar vlees ongekoeld buiten zien hangen.

Bananen

Ook eten Tanzanianen veel bananen. Ze zijn er overal in alle soorten en maten. Groen, geel, rood, klein en groot en ze worden op verschillende manieren bereid. Zo is er bijvoorbeeld bananensoep, gefrituurde of gebakken banaan, gekookte banaan, maar ook bananenbier.

Eten op safari

Net als op veel andere plekken is er ook in Tanzania een groot verschil tussen de lokale keuken en dat wat de hotels en lodges serveren. Het traditionele nationale gerecht ugali bijvoorbeeld, zal je in op toeristen gerichte gelegenheden niet tegenkomen. Daarnaast zijn de accommodaties altijd erg schoon. Ze hebben zich aangepast aan de westerse maatstaven.

In de hotels, lodges en camps wordt veelal een mix geserveerd waarin de internationale keuken en lokale invloeden samengaan. Zowel het ontbijt als de lunch en het diner zijn vrijwel altijd in de vorm van een buffet.

Wil je wat meer informatie over eten en drinken tijdens jouw vakantie in Tanzania, lees dan hier ons blog over eten en drinken in Tanzania.
Reactie plaatsen