Safari vakantie Tanzania | Waarom naar Tanzania?
28 april 2020 

Safari vakantie Tanzania | Waarom naar Tanzania?

Waarom Tanzania voor jouw Afrika safari? 

Safari vakantie Tanzania: Out of Africa, maar dan in het echt. Safari betekent letterlijk reis, maar tegenwoordig verstaan wij onder een safari een trip per jeep door één of meerdere (nationale) wildparken. Wanneer je aan een safari denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan Afrika. Afrika is natuurlijk het continent waar het mogelijk is de meeste mooie safari’s te maken. Maar waarom moet je voor Tanzania kiezen? Wat maakt het Afrikaanse land Tanzania nou zo’n fantastisch vakantieland?

🦒 Tanzania biedt een unieke mix van Safari met het mooiste wildlife, de lokale bevolking zoals de Maasai stam en tropische stranden op Zanzibar. Hiermee heb je tijdens de reis een goede balans tussen een actieve vakantie en ontspanning – voor ieder wat wils.

Tijdens een prachtige reis door Tanzania is het naast een safari mogelijk kennis te maken met leuke en interessante lokale projecten en de stammen van Tanzania. Zo kun je op bezoek bij de Maasai stam of maak je een leerzame excursie naar de koffieboeren op de flanken van de Kilimanjaro. En hoe heerlijk is het om die actieve safari af te sluiten op een droomeiland? Als fijn ontspannen sluitstuk van deze vakantie heb je de mogelijkheid te verblijven op het ultieme relax eiland Zanzibar. Je vindt er de witste stranden en een helderblauwe zee. De perfecte strandvakantie!

🦒 De grote trek (de migratie) is de grootste groep migrerende dieren ter wereld en deze migratie vind 11 maanden per jaar in Tanzania, in de Serengeti, plaats.

Tijdens de grote migratie is de beroemde rivieroversteek van de Mara rivier het absolute hoogtepunt. Hier worden de mooiste beelden opgenomen die je in natuurdocumentaires ziet. Misschien heb je er altijd al van gedroomd om deze beelden in het echt te mogen ervaren. Dat kan! In Tanzania is het mogelijk oog in oog te staan met duizenden gnoes en zebra’s, onderweg tijdens hun jaarlijkse ongelofelijke reis. Hoe bijzonder!

🦒 In de beroemde Ngorongoro Krater vind je de hoogste concentratie dieren per vierkante km ter wereld!

Ngorongoro Crater is een uniek soort krater, het is ontstaan door een vulkanische ineenstorting. De grote variëteit aan vegetatie maakt de krater heel bijzonder. Deze variatie resulteert in diverse en verschillende habitats van grasvlakten tot bergbossen. Het is niet alleen de thuisbasis van 25.000 grote dieren, maar maakt ook deel uit van het Serengeti-Ngorongoro-Maasai Mara-ecosysteem. Dit ecosysteem zorgt voor het vrije verkeer van nog eens 1,5 miljoen dieren in hun voortdurende zoektocht naar groene weiden – een reis die bekend staat als de grote trek. Hier zal je tijdens een safari gegarandeerd veel dieren zien.

Safari Vakantie Tanzania Ngorongoro Krater

🦒 De hele Big Five kan je in Tanzania al in een kleine week spotten.

In tegenstelling tot wat je misschien zult denken, gaat het bij de Big Five niet om de vijf grootste dieren. Maar het is een erenaam voor de vijf dieren op het Afrikaanse continent die het gevaarlijkst zijn om op te jagen. We hebben het dan over de olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden en leeuwen. Al deze prachtige dieren zijn te vinden in de Nationale Parken van Tanzania.

🦒 Een safari is Tanzania is een echte authentieke ervaring. In tegenstelling tot in veel andere Afrikaanse landen staan er in Tanzania geen hekken om de parken en geen asfaltwegen in de parken. De dieren leven in hun eigen natuurlijk leefomgeving. 

Wanneer je op safari gaat in Tanzania zal je verschillende Nationale Parken bezoeken. Tijdens de reis naar de parken toe kan je al verschillende dieren tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan giraffen en hyena’s.

🦒 Tanzania wordt al een aantal jaren uitgeroepen tot de beste Safari bestemming van Afrika!

Tanzania is door safaritoeristen en geprezen experts verkozen tot de beste safari bestemming. En dat snappen wij natuurlijk! In Tanzania zijn er verschillende Nationale Parken waarin de vegetatie enorm verschild. Dit zorgt voor veel diversiteit in jouw safari.

🦒 De Kilimanjaro, in Tanzania, is de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg van de wereld.

De Kilimanjaro is de hoogste berg ter wereld waarvan de top wandelend te bereiken is. Het is dan ook geen technische klim, maar de uitdaging zit hem in de immense hoogte van de berg.

Safari vakantie Tanzania

Praktische voordelen van een safari vakantie Tanzania

🦒 Dagelijks vliegt er een rechtstreekse KLM vlucht naar Kilimanjaro Airport en het is ‘maar’ 8,5 uur vliegen – dat valt mee he?!

Doordat er elke dag een vlucht vertrekt vanaf Amsterdam naar Kilimanjaro Airport kun jij jouw vakantie op ieder gewenste dag starten. Hierdoor ben je niet gebonden aan bijvoorbeeld een weekenddag.

🦒 Er is nauwelijks tijdsverschil (1 uurtje in de zomer en 2 uurtjes in de winter) met Nederland.

Wanneer je naar Tanzania op vakantie gaat zal je geen last hebben van een jetlag. Hoe fijn is dat? Je start je vakantie fris en fruitig! En kan tijdens jouw vakantie goed in contact blijven met familie en vrienden in Nederland.

🦒 Een Tanzania reis is echt leuk voor jong en oud, alle leeftijden vinden dit een waanzinnige vakantie.

Niet alleen voor volwassenen is Tanzania een indrukwekkend land, maar ook voor kinderen. Doordat de gids tijdens de safari alles vertelt over te flora en fauna van het land is het daarnaast ook erg educatief.

Safari Vakantie Tanzania

🦒 Tanzania is een veilige en stabiele democratie. Naar Afrikaanse begrippen is het vruchtbaar en welvarend.

Tanzania is daarmee ook één van de veiligste landen in Afrika. Dat is natuurlijk wel een fijn gevoel wanneer je op vakantie gaat. Wij raden wel aan met een gids het land te verkennen. Luister altijd naar je gevoel tijdens de reis en volg je gezonde verstand.

Ben je enthousiast geworden?

Denk je nu: jaa, ik wil ook naar Tanzania! Bekijk deze Tanzania Safari en Zanzibar inspiratiereis om verder te dromen!

Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen