Een safari door Zuid Tanzania voor de ervaren ontdekkingsreiziger

Tanzania privéreis op maat. Volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Avontuur en comfort kunnen heel goed samen gaan

3

Wildparks

14

Dagen op ontdekkingsreis

10.000

Kilometer van huis

Download gratis de inspiratiereis 'Zuid Tanzania Safari & Zanzibar'

Wij organiseren alle reizen helemaal op maat. Dit 'Zuid Tanzania Safari en Zanzibar' programma is om je te inspireren en een idee te geven van de mogelijkheden. Dit uitgebreide reisprogramma bevat:

  • Een volledige beschrijving van het programma van dag tot dag
  • Informatie over de accommodaties tijdens deze reis
  • De prijzen per persoon en per seizoen
  • Informatie over onze werkwijze, onze jeeps en onze gidsen
  • Aanvullende informatie over Tanzania
50%
Download gratis de voorbeeldreis Zuid Tanzania en Zanzibar
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Makasa Tanzania Voorbeeldreis Zuid Tanzania
Bezienswaardigheden zuid Tanzania

De charmes van het zuiden

Voor de meer ervaren reiziger, die misschien al eens in Tanzania is geweest, biedt het zuiden onontdekt terrein. Selous, Ruaha en Mikumi zijn minder bekend, maar niet minder interessant. Het zuiden is meer begroeid en de afstanden zijn er groter waardoor de concentratie van wild kleiner is of lijkt. Het schitterende landschap is echter overwhelming. Het is minder dicht bevolkt, zowel door locals als door toeristen, waardoor je je als een ontdekkingsreiziger voelt. Het mooie is dat je wel een Makasa gids bij je hebt waardoor je nooit zult verdwalen, ook al ben je 10.000 kilometer van huis.  

Vakantie zuid Tanzania

Met Makasa op avontuur

Waar de noordelijke parken als het ware in onze achtertuin liggen, moet er voor Zuid Tanzania een stuk gereden worden. Maar niet voor jou, want je vliegt voor deze reis naar Dar Es Salaam en daar halen we je ook op. We bezoeken de drie wildparks waarbij we ons in Selous concentreren op de Rufiji River. Selous is een van de grootste wildreservaten van de wereld en is groter dan bijvoorbeeld Denemarken. Het behoort tot het UNESO wereld erfgoed. Makasa beschikt over gidsen die gespecialiseerd zijn in het zuiden. 

Download gratis de inspiratiereis 'Zuid Tanzania Safari & Zanzibar'

Wij organiseren alle reizen helemaal op maat. Dit 'Zuid Tanzania Safari en Zanzibar' programma is om je te inspireren en een idee te geven van de mogelijkheden. Dit uitgebreide reisprogramma bevat:

  • Een volledige beschrijving van het programma van dag tot dag
  • Informatie over de accommodaties tijdens deze reis
  • De prijzen per persoon en per seizoen
  • Informatie over onze werkwijze, onze jeeps en onze gidsen
  • Aanvullende informatie over Tanzania
50%
Download gratis de voorbeeldreis Zuid Tanzania en Zanzibar
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Makasa Tanzania Voorbeeldreis Zuid Tanzania
Geweldige safari met Makasa
We zijn nu net teruggekomen van onze safari-reis en écht álles was perfect geregeld! Onze gids Kaleby was geweldig, we hoefden nergens over na te denken, hij wist veel te vertellen over de dieren en het land en hij was prettig gezelschap.
Ervaringen zuid Tanzania

Corina Veldman

Big 5 gezien, onvergetelijke safari!

De door Makasa georganiseerde safari inclusief een paar dagen Zanzibar, was geweldig. Zoveel gezien tijdens onze 15-daagse trip, met de gids van Makasa

(Freddy). Hij deed enorm zijn best om ons zoveel mogelijk te laten zien en dat is gelukt.

Recensies zuid Tanzania
Marie Louise Hoogeveen
Een reis om nooit te vergeten 
Het was een geweldige reis. We kregen een geweldige gids Kaleby. Hij wist steeds de beste plek te bemachtigen voor de mooiste foto's omdat hij precies wist hoe de dieren zijn. Hij regelde ook alles waar we om vroegen. De safari was super gaaf. 
Mogelijkheden in zuid Tanzania
Vicky 

 Een verre reis naar het Grote Onbekende

Je gaat op reis naar Tanzania. Dat is iets anders dan een weekendje Texel. Zeker als je naar Zuid Tanzania gaat. Je moet er dan ook wat meer voorbereidingen voor treffen en er zijn wat meer zaken waarmee je rekening moet houden. En soms is er wat onzekerheid over het onbekende. Op de meest gestelde vragen die hierover gaan, is er een eenvoudig en geruststellend antwoord.
Wild leven zuid tanzania

Zie ik in het zuiden ook veel wild?

Zeker, onze gidsen zorgen daarvoor, misschien iets minder dan in het noorden.
Malaria zuid tanzania

Hoe zit het met malaria?

Tanzania is een low-risk malariagebied en bovendien zijn er 100% beschermende preventieve medicijnen.
Zuid tanzania veilig?

Is Tanzania wel veilig?

Ja, het behoort al decennia tot de meest stabiele landen in Afrika.
Safari in zuid tanzania

Is een safari gevaarlijk?

Nee, voor wie zich aan de spelregels houdt, zijn er nauwelijks risico’s.
Welke taal word gesproken

Gebarentaal?

Op kantoor spreken we Nederlands en onze gidsen spreken Engels.
Betaalmogelijkheden Tanzania

Loop ik financiële 

risico’s?

Nee, wij zijn een Nederlands bedrijf en aangesloten bij het GGTO en het Calamiteitenfonds.
Vliegtickets naar zuid tanzania

Cabin crew, take your seats

De verbinding Amsterdam – Tanzania is ideaal. Er gaat elke dag een KLM vliegtuig van Schiphol via Kilimanjaro Airport naar Dar Es Salaam. De heenvlucht start altijd rond 10 uur in de ochtend, aankomst rond 22.00 uur lokale tijd. Er is slechts een of twee uur tijdverschil, afhankelijk van zomer- of wintertijd. Terug vlieg je altijd 's nachts waarna je rond 7 uur ’s ochtends op Schiphol aankomt. De vliegtijd is circa 10,5 uur. Je wordt altijd door onze gids opgehaald. Optioneel kunnen wij ook jullie vliegtickets verzorgen.
Safari Tanzania

Als je naar Zuid Tanzania wilt, zijn we avonturiers onder elkaar. Maar we weten de weg.

Makasa adviseert, organiseert, voert uit en is er op reis altijd als het nodig is.

Jullie gaan een spannende reis maken. Niet naast de deur. Dan is het een prettige gedachte dat Makasa ook in Tanzania in de buurt is. We zijn altijd op de achtergrond en kunnen anytime reageren als dat nodig is. Zo hoeven jullie je nergens druk om te maken en regelen wij alles. Ook bij onverwachte zaken. Er zijn nog meer voordelen. We zetten ze nog even op een rijtje. 
Rondreis door Tanzania - Ontdek ook het zuiden van Tanzania

Eigen jeep met privé gids

Je gaat op safari met eigen Landcruiser met speciaal dak om te filmen en te fotograferen.

Op Zanzibar kun je genieten van mooie stranden, Stone town en tropische stranden

Zorgeloos genieten

We maken het je graag makkelijk. Alles wordt voor je geregeld van aankomst tot vertrek.

Nederlands Team

Zowel in Nederland als in Tanzania regel je alles met je vertrouwde Nederlandse contactpersoon.

100% Tanzania expert

Ga op safari in nationale parken en relax op tropisch Zanzibar. Doordat wij wonen en werken in Tanzania weten we de beste tips uit eigen ervaring.
Ontdek Serengeti National Park, Tarangire National Park of Lake manyara National Park

De beste op TripAdvisor

Onze klanten zijn zo tevreden op safari in Tanzania dat we al tien jaar winnaar zijn van het Certificate of Excellence op TripAdvisor. Daar zijn we best trots op!
Makasa Tanzania Safaris Contact

Veilig op reis

Helemaal veilig reizen naar Tanzania? Makasa is lid van de GGTO (Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators) en het Calamiteitenfonds. Wel zo prettig.

Wil je alvast een beetje in de Tanzania stemming komen? 

Rondreis door zuid Tanzania

Met privé jeep naar Zuid Tanzania

Afhankelijk van jullie gezelschap reis je met een 5-7 persoons Landcruiser met een van onze gespecialiseerde gidsen. Op naar de spannende wildparks Selous, Ruaha en Mikumi. Hier voel je je alleen, maar dat is schijn, er zijn eindeloos veel dieren om je heen. Jullie auto is voorzien van een speciaal interieur en natuurlijk een uitsteldak om staand in te kunnen filmen en fotograferen. Je zult versteld staan van wat je hier te zien krijgt. Goed speuren in de bomen. Is dat een luipaard dat daar ligt?
Boutsafari in zuid tanzania

Bootsafari in Selous

Selous wordt doorkruist door de Rufiji River die uitmondt in de Indische Oceaan. Langs de oevers liggen grote moerasachtige gebieden. Voor wie de safari in deze streken nog spannender wil maken, kunnen we optioneel een bootsafai van circa een halve dag organiseren. Het wemelt hier van de krokodillen en de nijlpaarden. Maar zolang je niet zoals James Bond ooit deed, over de ruggen van de krokodillen probeert te ontsnappen, is het niet gevaarlijk. Dit onderdeel van de reis wordt overigens niet door ons zelf uitgevoerd.    
Slapen tussen de wilde dieren

Slapen tussen de leeuwen

Overnachtingen tijdens een safari zijn meestal heel bijzonder. Veelal zul je slapen in zogenaamde tented camps. Behalve dat de muren van zwaar canvas zijn, gaat iedere vergelijking met een gewone tent mank. De vloeren zijn van hout of steen, het interieur en vooral de bedden zijn super comfortabel en romantisch. Het sanitair is in elke hut privé en uitstekend. Maar het leukste is wel de onvergelijkbare safari sfeer. Tijdens het ontbijt kun je je amuseren met het nadoen van de geluiden die je ’s nachts gehoord hebt. Gidsen kunnen dat vaak heel goed. Was dat nou een leeuw of een hyena?    
Zanzibar stranden

Zalig Zonnig Zanzibar

Het tot ieders verbeelding sprekende Zanzibar is een ‘Bounty eiland’ pur sang. Je vindt er de witste stranden en de blauwste oceaan. Het is het ultieme relax eiland na een enerverende safari. Spoel het stof van je af met een heerlijke duik. Je kunt er snorkelen, varen in een authentieke dhow en zwemmen met dolfijnen. Die zijn een stuk vriendelijker dan de krokodillen in Selous. Ook een bezoek aan de hoofdstad is meer dan de moeite waard. Het schilderachtige Stone Town past helemaal bij de sprookjesachtige sfeer van het eiland. 

Bekijk hier gratis de voorbeeldreis 'Zuid Tanzania Safari & Zanzibar'

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar hoe zo'n Tanzania rondreis eruit ziet? Lees hier alles over het programma, de accommodaties, de prijzen en meer!

50%
Download gratis de voorbeeldreis Zuid Tanzania en Zanzibar
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Makasa Tanzania Voorbeeldreis Zuid Tanzania
Fantastische safari
Onze driedaagse safari in Tanzania was fantastisch. Alles tot in de puntjes geregeld. We hadden een ontzettend aardige en ontspannen gids met veel kennis. Ook de accommodaties waren perfect. Een absolute aanrader!

Eline 

Fantastische ervaring 
Dankzij Makasa is onze safari droomreis in Tanzania werkelijkheid geworden! De voorpret was optimaal dankzij de enthousiaste vlogs van Selma én de snelle behulpzame mails van Fien om de perfecte reis te plannen.
Sylvia van Duynhoven
Zeer goede aanbeveling
We hadden een geweldige tijd. De persoonlijke en individuele advisering en de perfecte organisatie van Makasa maakte onze safari perfect. Onze safari reis werd een droom vakantie.   Wij raden Makasa ten zeerste aan!!
Inge Waaijer

Benieuwd naar andere mogelijkheden?

Bekijk wat jullie allemaal kunnen zien

Geweldige safari reis
De accomodaties waren allemaal top. Elke locatie had zijn eigen bijzonderheden. Maar ze waren allemaal prima. Overal zijn de mensen super aardig en enorm gastvrij. We hebben een heerlijke vakantie gehad. We kijken terug op een prachtige vakantie met wel wat heimwee naar Tanzania.

Marjolijn Hilbrink

Makasa Safari in Tanzania
De vakantie was werkelijk groots! Kalib, onze gids was geweldig. Bescheiden, zorgzaam, heel nauwgezet en vooral professioneel.Zijn rijgedrag en zijn kennis van omgeving, dieren en flora is enorm uitgebreid.Tot de laatste meters heeft hij ons goed geholpen.
Bart van Muyen  
Fantastische reis 
Wij hebben een fantastische safari mogen maken en daarbij super veel gezien. Onze gids had hier een groot aandeel aan. Hij is super enthousiast en heeft veel kennis over de natuur. Alles was super geregeld dankzij Makasa. Het was al met al een reis om nooit meer te vergeten!
Petra Woddema

Dit is maar een voorbeeld

De hier beschreven reis is maar een voorbeeld. Weliswaar een fantastisch voorbeeld, maar het kan ook anders. Meer safari en minder zon? Of juist andersom? Langer of korter, eenvoudiger of luxueuzer? Het kan allemaal. Laat het ons weten en we stellen een reis voor je samen die helemaal toegesneden is op jullie specifieke wensen. We doen het met plezier!