Tanzania gele koorts

Tanzania gele koorts

Tanzania is door de Wereldgezondheidsorganisatie in kaart gebracht als een land met een laag risico op gele koorts. De vaccinatie tegen gele koorts wordt echter aanbevolen voor reizigers die naar Tanzania gaan. Een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts is vereist wanneer je naar Tanzania reist vanuit landen met endemische gele koorts. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. 

Heb ik een vaccinatie tegen gele koorts nodig voor mijn aanstaande reis naar Tanzania?

Het is altijd het beste om een ​​gekwalificeerde medische reisspecialist te raadplegen over de vraag of vaccineren in jouw geval relevant is. Als je nog steeds niet zeker weet of je een vaccinatie nodig hebt voor jouw volgende reis in Tanzania, dan kun je ook de WHO-website raadplegen voor bijgewerkte informatie. Voor meer informatie kun je ook altijd terecht bij je huisarts, de GGD of bij de apotheek.

Naast gele koorts zijn er nog een aantal andere vaccinaties die je wellicht nodig hebt wanneer je naar Tanzania reist. We krijgen o.a. veel vragen over Malaria. Ook hiervoor adviseren wij je contact op te nemen met een medisch specialist.
Reactie plaatsen