Op Safari in Tanzania

Wat is een safari eigenlijk?

Safari in Tanzania

Oog in oog met de mooiste dieren

In Tanzania vind je het meest spectaculaire wat de wereld aan wildlife te bieden heeft. En Makasa stelt je in staat om dit van zeer nabij te zien en voelbaar te ervaren. In landschappen die je stoutste dromen zullen overtreffen. Out of Africa, maar dan in het echt. Safari betekent letterlijk reis, maar tegenwoordig verstaan wij onder een safari een trip per jeep door één of meerdere (nationale) wildparken. Afhankelijk van het gekozen programma duurt een safari meestal zo tussen de drie en de twaalf dagen. Aan de hand van de beschikbare tijd, de samenstelling van het gezelschap en het budget wordt samen met jullie dit reisprogramma opgezet. Onze reizen zijn allemaal privé reizen. Jullie reizen dus met je eigen gezelschap, zonder vreemde erbij.
Eigen gidsen op safari

Onze gidsen, onze visitekaartjes

Onze gidsen zijn de ambassadeurs van Makasa. Zij zorgen ervoor dat jouw reis een succes wordt. Zonder uitzondering zijn het uitstekende en vooral veilige chauffeurs en dat is geen overbodige luxe op de soms slechte wegen in Tanzania. Eenmaal op weg zul je versteld staan van hun waarnemingsvermogen. Het lijkt soms wel of zij 360 graden in het rond kunnen kijken en op een afstand waarop wij alleen nog maar een stip zien, een dier kunnen herkennen. Het is niet voor niets dat Makasa veel tijd en energie in hun jaarlijkse trainingen steekt. Zij kunnen je alles over flora en fauna vertellen, maar ook over cultuur en over locale tradities en gebruiken. Hoewel onze gidsen allen Tanzanianen zijn, spreken zij goed Engels en zijn zij sociaal vaardig. Zij zullen je safari verrijken met hun kunde en hun typische Tanzaniaanse vrolijkheid wanneer dat nodig is, maar evengoed je privacy respecteren als dat beter past.
Eigen jeeps op safari

Onze Safari Jeeps

Makasa's stoere vierwiel aangedreven safariauto’s. In principe zijn het standaard Toyota Landcruisers die door een gespecialiseerd carrosseriebedrijf worden omgebouwd tot safariauto. Dat betekent dat zij soms verlengd worden (van 5 tot 9 stoelen), de bovenkant van de ramen wordt opgetrokken voor een beter zicht rondom, en het dak wordt vervangen door een groot uitsteldak wat het mogelijk maakt om staande vanuit het dak te fotograferen of te filmen. Tot slot worden de auto’s gespoten in een klassieke safarikleur en wordt het interieur voorzien van stofhoezen. Final touch is het aanbrengen van het Makasa logo en de Makasa wielhoezen. Safari Njema! (Goede reis!)
Accommodaties in Tanzania

Accommodaties

Uitgangspunt van Makasa is dat de accommodaties minimaal zo leuk moeten zijn als de safari zelf. Wat betreft de overnachtingen is er keus: er zijn zogenaamde ‘tented camps’: luxueus en sfeervol ingerichte lodges. Je slaapt dan weliswaar tussen canvas muren, maar verder ben je van alle gemakken voorzien zoals stromend water en een eigen toilet. Maar vooral kun je hier genieten van de met niets te vergelijken traditionele safari sfeer. De overtreffende trap van comfort vind je als je kiest voor overnachting in luxe hotels. 
Een opwindende safari van 11 dagen
Ik had niet gedacht dat de nabijheid van giraffen, olifanten, zebra’s en gnoes (en natuurlijk the big five) me zo diep zouden raken. Een middagje bij de safari tent alleen maar turen over de savanne met af en toe enkele giraffen, die elegant langs wandelen. 
Ervaringen over Tanzania
Agnes van Brussel
Een reis om nooit te vergeten!
Een safari in Tanzania is niet goedkoop maar zeker het geld dubbel en dwars waard. Want WOW wat een geweldig land! Vooral de jachten van de leeuwen en de migratie heeft veel indruk op ons gemaakt. Want beide is geweldig om te mogen aanschouwen.
Tanzania safari
Denise Hietland
Een fantastische ervaring in het mooie Tanzania
Behalve giraffen, diverse antilopen, leeuwen, hyena's, jakhalzen, honderden olifanten in Tarangire Tanzania kwamen we ook midden in de migratie van de gnoes terecht, duizenden gnoes en zebra’s zagen we voorbijtrekken; een ervaring die we nooit zullen vergeten!
Recensies over Tanzania
Ingrid van Lamoen

Waar moet je op letten bij het boeken van een safari?

Safari opmaat

Safari's op maat

Zo kun je zelf jouw ideale programma samenstellen. Jij beslist wat je wilt zien.
Prive safari

Privé of groep?

Al onze safari’s zijn privé. Je deelt de jeep niet met onbekenden.
Gids regelen in Tanzania

Goede gidsen

Wij trainen onze gidsen zelf. Jaarlijks verzorgen we cursussen flora & fauna en customer care. 
Safari jeep huren

Goede safari auto's

Zo’n auto krijgt heel wat te verduren. Het is belangrijk dat ze goed onderhouden worden.
Geen limiet op safari jeep

Geen kilometer limiet

Je bent helemaal vrij om met je gids te bepalen hoe ver en waarheen je wilt rijden.
Best beoordeeld tripadvisor

Best beoordeeld

Al vijf jaar zijn we winnaar van het Certificate of Excellence op TripAdvisor.

Mogelijkheden safari reis

Benieuwd hoe jouw reis er uit kan zien?

Neem contact op en kom achter de 100+ andere mogelijkheden 100% afgestemd op jou. 

Meer weten over de parken? Bekijk ze hieronder

Een Safari door Noord Tanzania

In het noorden van Tanzania liggen de bekendste wildparken. Hier stap je rechtstreeks in de wereld van ‘The Big Five’. De olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en de neushoorn heten je hier van harte welkom! Karibu sana! En ook als je ooggetuige wilt zijn van de migratie, de grote volksverhuizing van de gnoes en andere dieren, dan kan dat nergens beter dan in het noorden. Alle parken hebben zo hun eigen charme. De belangrijkste zetten we voor je op een rij:
Ontdek Serengeti National Park

Serengeti National Park

- Meest beroemde National Park

- Eindeloze steppen met veel ‘cats’

- Decor van The Lion King

- De grote Migratie

Ngorongoro crater

Ngorongoro crater

- Achtste wereldwonder

- Veel dieren op kleine oppervlakte

- Zwarte neushoorn

- Werelds grootste caldera

Tarangire National Park

Tarangire National Park

- Relatief groen en bebost park

- Grote populatie olifanten

- Baobab bomen

- Grote diversiteit aan wilde dieren

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

- Kleiner park rondom een meer

- Een paradijs voor vogelliefhebbers

- Flamingo’s

- Hele jaar door veel groen

Arusha National Park

Arusha National Park

- Wandelsafari's mogelijk

- Een paradijs voor vogelliefhebbers

- Prachtige natuur

- Een mooie start van de safari

Het onontdekte Zuiden

Dit is het gebied voor de echte ontdekkingsreiziger. Hier is het toerisme veel minder ontwikkeld dan in het noorden en je zult je zo nu en dan ‘alleen op de wereld’ voelen. Een paradijs voor de ware avonturier. Omdat het wild hier minder gewend is aan de aanwezigheid van mensen is het ook schichtiger. Dat betekent dat er soms meer geduld voor nodig is om het wild van dichtbij te zien. Een uitgelezen plek om een getraind ‘rangersoog’ te ontwikkelen! De uitgestrektheid van het gebied maakt het soms nodig een binnenlandse vlucht te maken. De belangrijkste parken in dit gebied:
Selous Game Reserve

Selous Game Reserve

- Grootste wildreservaat

- Grote Rufiji Rivier

- Veel krokodillen en nijlpaarden

- Ook bootsafari's zijn mogelijk

Mikumi National Park

Mikumi National Park

- Kleiner park

- Je vindt hier alle dieren

- Leeuwen, zebra's en giraffen

- Sfeervolle tented camps

Ruaha National Park

Ruaha National Park

- Grootste park van Tanzania

- Veel leeuwen en luipaarden

- Grote rivier door het park heen

- Niet toeristisch

Mahale Mountains

Mahale Mountains

- Grote populatie chimpansees

- Er zijn in dit park geen wegen

- Alleen te voet of per boot

- Safari's zijn duur

Katavi National Park

Katavi National Park

- Alleen bereikbaar met een vlucht

- Jaarlijks nog geen 100 bezoekers

- Nijlpaarden en krokodillen

- Vele watervogels

Het reisverslag van Annic

Ook de bekende vlogster Annic van Wonderen (nu Ten Duis) is met Makasa op safari geweest. Ze is zo enthousiast dat ze jullie graag meeneemt op haar reis. Veel plezier!
Prive vakantie Tanzania

Bekijk de mogelijkheden voor jou

Een safari is een hele bijzondere reis. Voor sommigen een once-in-a-lifetime experience. Dan zou het toch zonde zijn als die reis net niet was wat je ervan had verwacht. Bij Makasa loop je dat risico niet. Samen maken we een programma dat van het begin tot het einde past bij jouw wensen. Helemaal op maat.