Video Aspect Ratio: 4:1

Tanzania 

Het mooiste vakantieland van Afrika met onbegrensde mogelijkheden

Tanzania Afrika Vakantie

Tanzania 

Het mooiste vakantieland van Afrika met onbegrensde mogelijkheden

Tanzania rondreizen voor safari's en individuele reizen

Op safari naar Tanzania?

Wanneer je een rondreis door Tanzania aan het plannen bent, is het leuk om wat meer over het land te weten. Het vroegere Tanganyika, het eiland Zanzibar en Pemba vormen samen het huidige Tanzania. Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika. Ooit was Tanzania een Duitse kolonie, waarna het in 1919 in Britse handen kwam en in 1961 zelfstandig werd onder leiding van de eerste president Julius Nyerere, tot op de dag van vandaag nog steeds een nationale held. Hij wist van 120 verschillende stammen een eenheid te smeden en maakte het land zo tot de stabiele factor die het in Afrika is. Die stabiliteit, in combinatie met de vriendelijke bevolking en een enorme diversiteit aan prachtige natuur en cultuur, maakt van Tanzania een vakantieland bij uitstek. Wij weten er als geen ander de weg.

Tanzania reizen - Safari in Tanzania

Wat heeft Tanzania te bieden?

Denk bij een Tanzania reis aan avontuurlijke safari’s en heerlijke ontspannen vakantie met hagelwitte stranden op het sprookjesachtige Zanzibar. Maar behalve met de overweldigende flora en fauna laat Makasa je tijdens je Tanzania rondreis ook kennismaken met een unieke cultuur. Voor geïnteresseerden zijn er excursies, dagtochten en meerdaagse tochten naar verschillende stammen, waaronder de beroemde Maasai. Met hun schitterende sieraden, wapens en kleding en hun bijzondere rituelen gunnen zij je een blik in hun kleurrijke wereld. Ook de indrukwekkende koffieplantages zijn een bezoek meer dan waard.
De moeite waard: nationale parken in Tanzania

Prachtige parken

Tanzania heeft de mooiste nationale parken, zoals Serengeti nationaal park of Tarangire nationaal park om olifanten te spotten tijdens je safari. 
Big five: onvergetelijke ervaring

Adembenemend wildlife

Als je Tanzania, safari en rondreizen zegt, dan zeggen wij: spot de big five met olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en de neushoorn.
Op Zanzibar kun je genieten van mooie stranden, Stone town en tropische stranden

Het paradijselijke Zanzibar

Het mooiste eiland van Tanzania met parelwitte stranden is Zanzibar. Naast op safari gaan is het heerlijk om even tot rust te komen.
Overnachten in Tanzania

Comfortabele lodges

Overnacht in goede accommodaties of hotels waar je goed verzorgd wordt, met westerse sanitaire voorzieningen. Precies zoals je gewend bent.
Gnoes trekken door de Serengeti in Noordelijk Tanzania.

De jaarlijkse migratie

In de Serengeti kun je de grote trek ervaren. Duizenden gnoes en zebra's trekken over de uitgestrekte savannes van noord naar zuid, en andersom. 
Rondreizen door Tanzania: safari's en tropische stranden.

Rondreis Tanzania

Ervaar de hoogtepunten van Tanzania, waar je aan al je trekken komen kan. Afwisselende landschappen, wildparken en fantastische safari's. 

Tanzania

 • Oppervlakte: 945.087 km2 (ongeveer 1,5 x zo groot als Frankrijk) 
 • Inwoners: 50 a 60 miljoen
 • Hoofdstad: Dodoma
 • Religie: Christelijk (35%), Islamitisch (35%), lokale religies (30%)
 • Taal: Swahili, maar ook Engels en lokale talen worden gesproken
 • Staatsvorm: Republiek
 • Munteenheid: Tanzaniaanse shilling

Facts en figures

 • Hoogste dierdichtheid per km2 ter wereld, met 430 soorten en ondersoorten 
 • Tijdsverschil: zomertijd een uur later, wintertijd 2 uur later dan in Nederland
 • De Kilimanjaro (hoogste berg van Afrika) is de enige berg ter wereld boven de 5000 meter, waarvan de top wandelend te bereiken is
 • Gemiddelde temperatuur: tussen de 22 en 32 graden Celcius
 • De kinderfilm De Leeuwenkoning (The Lion King) is gebaseerd op Serengeti National Park

Niet te vergeten de praktische zaken

Tanzania Afrika Vakantie

Een heerlijk klimaat in Tanzania

In Tanzania is het door de ligging in het oosten van Afrika en langs de Indische Oceaan het gehele jaar door heerlijk warm. Het land kent verschillende klimaten, maar grotendeels het tropisch savanneklimaat. Het oosten van Tanzania kent meer droge- en regenperiodes. Centraal Tanzania is over het algemeen erg droog.

In april en mei is het regentijd in Tanzania, waardoor alles mooi groen wordt en het dus ook dan een goede tijd is om wildlife te zien. Daarna is het vanaf juni tot en met augustus droger en koeler. Vanaf september worden de temperaturen meer zomers en in oktober, november heb je wat kans op korte regens. December, januari, februari en maart zijn de zomerse en droge maanden van het jaar. Lees hier alles over de beste reistijd naar Tanzania. 

Tanzania Afrika Vakantie Kleding

Kleding op vakantie

Doordat je tijdens je rondreis door Tanzania op verschillende hoogtes verblijft, dus dichterbij de bergen of lager richting de kust, verschillen de temperaturen. Gezien de verschillende seizoenen is het goed om er rekening mee te houden dat het in de ochtenden en avonden fris kan zijn. Vanwege het geloof en de cultuur bedekken Tanzanianen zich over het algemeen met kleren. Op safari of aan het strand hoef je hier weinig rekening mee te houden. Kom je onder de lokale bevolking dan is het gepast om je lichaam meer te bedekken, vooral schouders en bovenbenen. Wees dan terughoudend met korte rokjes en broekjes. Hiermee toon je respect voor de lokale bevolking. 

Benieuwd naar de reismogelijkheden in Tanzania?

Bevolking en taal

Tanzania heeft een toegankelijke cultuur. De bevolking staat bekend als één van de vriendelijkste van Afrika. Inwoners van Tanzania zijn zeer behulpzaam en beleefd. Ze houden van kinderen en een gezellig praatje met toeristen. Ze zijn dan ook nieuwsgierig naar je achtergrond, familie en je dagelijkse leven. Openbare intimiteit tussen een man en vrouw is minder gepast. Als je reist zal je met je gids en de Tanzanianen in accommodaties Engels kunnen spreken, maar een groot deel van de bevolking spreekt alleen Swahili. Het wordt zeer gewaardeerd als je een paar woordjes spreekt.

Een paar woordjes Swahili

        Asante                    Dankjewel

        Kwa heri                 Tot ziens

        Tutaonana             We zien elkaar weer

        Pole Pole                Rustig aan

        Lala salama            Slaap lekker

        Safari njema           Goede reis

        Hamna shida          Geen probleem

        Hakuna matata      Geen zorgen

Tanzania Afrika Vakantie Veiligheid

Veiligheid in Tanzania

Tanzania is één van de veiligste landen in Afrika. Wij raden je wel aan zowel ‘s avonds als overdag met een gids het land, de stad of de markt te verkennen. Zij weten de weg, kennen het land, spreken de taal en kunnen je helpen met het kopen van souvenirs of andere zaken. Wij raden af om ‘s avonds alleen over straat te gaan. Luister altijd naar je gevoel tijdens het reizen. Ook in Tanzania komt diefstal voor. Gebruik daarom je gezonde verstand als het gaat om het behouden van je waardevolle spullen.
Tanzania Afrika Vakantie

Op vakantie naar Tanzania

Tanzania Afrika Vakantie Paspoort

Paspoort

Je paspoort moet ten minste zes maanden geldig zijn op het moment dat je Nederland verlaat. Ook moet het paspoort over ten minste vier lege visumpagina’s beschikken, dus twee tegenover elkaar liggende lege visumpagina’s.
Tanzania Afrika Vakantie Visum

Toeristenvisum Tanzania

Wij raden aan je toeristenvisum in Nederland aan te vragen. Dit kan tegenwoordig alleen nog maar online via: https://visa.immigration.go.tz 

Wacht hier niet te lang mee, het duurt ongeveer 10 dagen voordat de aanvraag afgerond is, dus we raden aan dit ten minste twee weken voor vertrek te doen.

Het is ook mogelijk om op de luchthavens Dar es Salaam, Kilimanjaro en Zanzibar een toeristenvisum te kopen bij aankomst. In dat geval moet u het visum contant afrekenen en in US Dollars betalen. Het is niet mogelijk om te pinnen op de luchthaven in Tanzania. Houd hierbij rekening met langere wachttijden bij aankomst.

Advies nodig voor deze vakantie?

Tanzania Afrika Vakantie

Vaccinaties voor Tanzania

Voor vaccinaties kun je terecht bij de GGD, de tropenafdeling van een ziekenhuis, Meditel of bij Travel Clinic van de KLM. De aanbevolen vaccinaties voor reizen in Tanzania zijn: Gele Koorts, Hepatitis A en DTP. Ook komt in Tanzania voor: Buiktyfus, Hepatitis B, Tuberculose, Rabiës en Meningokokken. Overleg met een deskundig (tropen)arts of een vaccinatie voor jou zinvol is. Het ‘Cholera not indicated’ stempel in je vaccinatieboekje kan voorkomen dat je problemen krijgt bij grensposten.
Tanzania Afrika Vakantie Malaria

Malaria in Tanzania

Tegen malaria kun je je niet inenten. Wij adviseren het gebruik van malariatabletten. Je kunt dit bespreken met een reizigersgeneeskundig arts. Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die bij een muggenbeet het lichaam binnendringen. De parasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever en daarna in de rode bloedcellen. Symptomen: koude rillingen, gevolgd door koorts. Meestal voorafgegaan door een grieperig gevoel. Om je te beschermen tegen muggenbeten kunt u anti-muggenspray met DEET meenemen en je lichaam in de avonduren goed bedekken.
Tanzania Afrika Vakantie AMREF Flying Doctors

AMREF Flying Doctors Tanzania

Wanneer je je reis bij Makasa boekt melden wij je automatisch aan bij AMREF Flying Doctors. Hierbij word je bij een medisch noodgeval via een evacuatievlucht naar het ziekenhuis in Nairobi gebracht. Je bent hierbij alleen verzekerd voor de evacuatievlucht naar Kenia en de grondambulance transfers in Kenia. Je bent zelf verantwoordelijk voor je reisverzekering. 

Geweldig land!

Een safari in Tanzania is niet goedkoop maar zeker het geld dubbel en dwars waard. Want WOW wat een geweldig land! Vooral de jachten van de leeuwen en de migratie hebben veel indruk op ons gemaakt. Geweldig om te mogen aanschouwen.

Ervaringen over Tanzania
Denise Hietland
Super vakantie!
Serengeti is echt een must see! Prachtige dieren, duizenden gnoes die aan de trek zijn begonnen en heel, heel veel wildlife. Ook Tarangire en de krater zijn betoverend mooi met heel veel wildlife, prachtige natuur en vergezichten. 
Serengeti ervaringen
Edzard Valk
'Pole Pole'

We werden gelijk ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur. Alles gaat "pole pole", heerlijk en relax. Daarnaast hebben we een Cheeta op 10m afstand gezien, olifanten, leeuwen en nog veel meer dieren. Adembenemend mooi!

Afrikaanse cultuur ervaringen
Rianne Dobbelsteen
Tanzania Afrika Vakantie Garantiefonds

Aangesloten bij garantiefonds

Wij geven onze gasten graag een veilig en zeker gevoel. Daarom zijn wij aangesloten bij GGTO (Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators). Deze stichting staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van je reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.
Tanzania Afrika Vakantie Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

Daarnaast zijn wij onder KvK nummer 61537349 aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze website gepubliceerde reizen. Deze garantie houdt in dat je als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren. En dat je de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Tanzania reizen - reisverzekering

Reisverzekering

Wij adviseren je een reisverzekering in Nederland af te sluiten. Denk hierbij aan een dekking van schade, diefstal en verlies van bagage, geld en goederen, medische uitgaven, kosten noodevacuatie naar Nederland, etc. Bedenk ook goed welke extra dekkingen je moet afsluiten, denk aan extreme en bijzondere sporten (duiken, kanoën, mountainbiken, etc.). Voor het beklimmen van bergen dient u een aparte bergsportverzekering af te sluiten. Makasa is hier in geen enkel geval aansprakelijk voor.

Heb je vragen over Tanzania? Wij adviseren je graag