Video Aspect Ratio: 4:1

Overnachten in tented camps tijdens
een safari in Tanzania

Welke accommodatie kies jij? Tented camps, tented lodges, hotels of lodges?

Overnachten in tented camps tijdens een safari in Tanzania

Welke accommodatie kies jij? Tented camps, tented lodges, hotels of lodges?

Accommodatie in Tanzania: tented camps

Comfort en service in het wild

Wij vinden de accommodatie waarin je verblijft net zo belangrijk als de safari zelf. Daarom word je in alle accommodaties die wij voor jullie boeken ruimschoots verwend. Wat alle tenten of lodges gemeen hebben, is de met niets te vergelijken 'safari' sfeer. Zoals veel natuurlijke materialen en grote bedden met romantische klamboes. Comfortabel zitten op je eigen veranda tijdens de sundowner met uitzicht over het landschap of als het eenmaal donker is nog een gezellig praatje bij het vuur, zorgen vaak voor de onvergetelijke momenten. ‘s Nachts zul je heerlijk slapen in jouw tented camp of lodge, en mocht dat niet zo zijn, dan kun je luisteren naar het concert van de wildernis. Wellicht hoor je de olifanten, leeuwen of hyena’s? Het diner en het ontbijt bieden een ruime keuze aan Afrikaanse en westerse gerechten in het restaurant, meestal in de vorm van een buffet. Steeds meer accommodaties op safari hebben ook een zwembad. 

Ons eigen tented camp

In 2022 hebben we met trots ons eigen tented camp in Tanzania geopend, een juweeltje in het hart van de wildernis. Dit intieme tented camp biedt een exclusieve accommodatie-ervaring met tien tenten, verspreid over een betoverende locatie die de ware essentie van de Serengeti vastlegt. Kimbilio Serengeti Camp is ontworpen met oog voor detail en respect voor de natuurlijke omgeving. Gelegen op een 'off the beaten track' locatie, vermijden we bewust het massatoerisme en bieden we onze gasten een authentieke omgeving. Onze accommodatie is kleinschalig, waardoor elke gast persoonlijke aandacht en service krijgt. Vanuit je tent kijk je uit over de uitgestrekte vlaktes en kun je de geluiden van de wilde dieren om je heen ervaren. Wij creëren niet alleen reizen, maar vooral onvergetelijke herinneringen.

Waar kijken wij naar bij het uitzoeken van jouw accommodatie?

Wij testen alle accommodaties in Tanzania! Zo weten we precies wat we kunnen verwachten.

Eigen ervaring

Alle accommodaties in Noord Tanzania die wij boeken hebben wij zelf uitgebreid bezocht.
Exclusief verblijven op een prachtige plek in Tanzania

Locatie

Wij boeken uitsluitend accommodaties op uitmuntende locaties. Exclusief en in de natuur!
Onze accommodaties kennen vaak een lokaal belang, waarbij we de lokale bevolking van Tanzania steunen

Lokaal belang

Wij boeken graag accommodaties waarbij we  lokale of ideële belangen  kunnen steunen.
Accommodatie in Tanzania: goede voorzieningen, prachtige kamers, gastvrij en dichtbij de natuur.

Prijs/kwaliteit

Ondanks onze focus op service en comfort checken wij altijd de redelijkheid van de prijs.

Tented Camps in Tanzania

De tented camps in Tanzania kun je ook wel vergelijken met glamping. De tented camps worden gekenmerkt door een semi-permanent karakter. Ze kunnen na een aantal seizoenen verplaatst worden. Ze zijn vaak eenvoudiger van opzet dan een hotel of lodge, maar je zult hier niets te kort komen. De tenten hebben uitritsbare canvas muren, maar daar houdt iedere vergelijking met een tent op. Er zijn vaak houten vloeren, een heerlijk bed en comfortabel sanitair. Alle voorzieningen die je nodig hebt, zullen er zijn. De tented camps hebben een stoere, avontuurlijke uitstraling. Hier voel je je vooral één met de natuur. In een tented camp heb je vaak het restaurant in een tent vlakbij waar je het ontbijt, lunch of diner nuttigt. 

Enkele voorbeelden van tented camps in Tanzania

Er zijn ook luxueuzere varianten van een tented camp in Tanzania

Hotel of lodge in Tanzania

Een hotel of lodge hebben een permanente locatie en zijn nog iets meer op luxe en comfort ingesteld. Dit wordt ook wel eens een resort genoemd. Voor even waan je je als koning van Afrika. Er zijn zelfs luxe hotels waar, als je terug komt van een gamedrive, je bad volgelopen met heet water compleet met badschuim voor je klaar staat. De weg er naar toe met rozenblaadjes geplaveid. Hier dineer je meestal à la carte, soms ook buffet. Ben je er op uit om jezelf ultiem te verwennen? Dan is zo'n hotel echt iets voor jou. Moeilijk kiezen? Helemaal niet. Je kunt ook gaan voor een afwisselend programma waarbij je kennis maakt met zowel tented camps als met een lodge of hotel. Dat is eigenlijk het leukst én ook ons advies.

Een impressie van hotels en lodges in Tanzania

De overtreffende trap van comfort in de luxe hotels en lodges

Een droomreis
Het was geweldig. Mooie locaties afwisselend zeer luxe onderkomens en de wat eenvoudigere tented camps. Ook in een tented camp heb je een lekker bed, een eigen douche en WC, dus geen zorgen over comfort.
Ervaring Accommodaties Safari Tanzania
Anneke Simons
Perfecte accommodaties
De door Makasa voorgestelde lodges en tented camps waren perfect, van alle gemakken voorzien. De medewerkers van de tented camps en de lodges zijn uitermate klantvriendelijk. Het eten was heerlijk en goed verzorgd. 
Ervaring Accommodaties Safari Tanzania
Edzard Valk
Om nooit te vergeten
De verscheidenheid aan lodges sprak ons erg aan. Het hoogte-punt was het Tented Camp in de Serengeti: de geluiden 's nachts van de hyena's, het zicht op de giraffen vlakbij de tent, de pas-serende leeuwen langs het kamp: we zullen het nooit vergeten!
Ervaring Accommodaties Safari Tanzania
Theo van Hout
Tanzania Safari Overnachten

Bekijk alle mogelijkheden voor jou op een rijtje

We kunnen ons goed voorstellen dat je na het bekijken van deze website meer wilt weten. Of je hebt juist zo veel gelezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In beide gevallen helpen we je graag verder!