Tanzania Veiligheid

Tanzania Veiligheid

Hoe veilig is Tanzania?

Tanzania is één van de veiligste landen in Afrika. Wij raden je wel aan zowel ‘s avonds als overdag met een gids het land, de stad of de markt te verkennen. Zij weten de weg, kennen het land, spreken de taal en kunnen je helpen met het kopen van souvenirs of andere zaken. Wij raden af om ‘s avonds alleen over straat te gaan. Luister altijd naar je gevoel tijdens het reizen. Ook in Tanzania komt diefstal voor. Gebruik daarom je gezonde verstand als het gaat om het behouden van je waardevolle spullen.

Enge ziektes in Tanzania

Er zijn een aantal ziektes in Tanzania waar we in Nederland niet (meer) mee te maken hebben. Gelukkig kan je je hier voor inenten of preventieve tabletten slikken.De aanbevolen vaccinaties voor reizen in Tanzania zijn: Gele Koorts, Hepatitis A en DTP en we raden aan om malaria profylaxis te slikken. Voor vaccinaties kun je terecht bij de GGD. Zo ga je helemaal veilig op reis naar Tanzania!

Veilig op safari

Als je eenmaal op safari gaat, moet je je realiseren dat een wild park geen dierentuin is, het grootste verschil is dat er geen hekken zijn. Wij mensen zijn op bezoek bij de dieren en wij moeten ons aanpassen aan de omgeving en niet andersom. Op safari blijf je altijd in de auto, je kan er niet zo maar uit. Alleen in overleg met de gids mag je de auto uitstappen. Als je je hieraan houdt, is een safari volkomen veilig. Gevallen waarin een dier aanvalt, zijn heel erg zeldzaam. Wij hebben het in alle jaren dat we hier wonen en safarireizen organiseren nog nooit meegemaakt.

Tanzania veiligheid

Tanzania is een veilig vakantieland en een prettig land om in te reizen. Gebruik altijd je gezonde verstand en ga zo veel mogelijk met een gids die je vertrouwd op pad om eventuele narigheid te voorkomen. Tanzania heeft zo veel moois te bieden en de mensen zijn ontzettend warm en vriendelijk en ze laten met trots hun land zien.
Reactie plaatsen