Op safari vanuit Zanzibar

Op safari vanuit Zanzibar

Je hebt waarschijnlijk al een heerlijke strandvakantie geboekt op Zanzibar. Maar nu je helemaal naar Afrika gaat, is het toch ook wel héél interessant om iets van een safari in Tanzania mee te pakken. Want stel je eens voor. Je een paar dagen begeven in the middle of nowhere… omringd door prachtige natuur met om je heen giraffen, leeuwen, olifanten, hyena’s en overnachten in hele bijzondere tented camps… hoe avontuurlijk is dat!

Safari vanuit Zanzibar Serengeti

Een safari vanuit Zanzibar

Zanzibar hoort bij Tanzania en je kan dus heel makkelijk op safari vanuit Zanzibar. De meeste mensen boeken bij ons eerst een uitgebreide safari en vliegen daarna naar Zanzibar voor een paar dagen strand, maar het kan ook anders! Als je hoofdbestemming ‘Zanzibar’ is dan kan je ook vanuit Zanzibar een paar dagen op safari in Tanzania. Je reist van vanuit Zanzibar, heel makkelijk, met een binnenlandse vlucht naar het vaste land en weer terug.

Op Safari in de Selous of Serengeti

Wanneer de safari echt even een ‘kort’ uitstapje is vanuit je strandvakantie, zou een 2- of 3-daagse safari leuk zijn. Je zou bijvoorbeeld naar Selous Game Reserve kunnen invliegen (retour kost ongeveer $ 400 pp), of naar het iets verdere Serengeti National Park (retour kost ongeveer vanaf $ 750 pp).

Je landt op een landingsbaan midden in het nationale park en je begeeft je meteen midden in de natuur. Heel bijzonder! Jullie gids staat al op jullie te wachten met de safarijeep en na een korte kennismaking kan jullie safari meteen beginnen. Wie spot het eerste dier?

Op safari vanuit Zanzibar

De parken zijn enorm groot en je blijft met gemak dagenlang geboeid door alle fascinerende dieren en natuur om je heen. Na een paar bijzondere dagen, vliegen jullie weer terug naar jullie tropische paradijs Zanzibar.

Ook op safari vanuit Zanzibar?

Nieuwsgierig geworden? Neem hier contact op voor een offerte.

Wil je toch dat de safari in Tanzania een grotere rol speelt in jullie reis? Een safari waarbij je verschillende parken combineert? Dat kan natuurlijk ook vanuit Zanzibar. Mochten jullie overigens nog géén internationale vluchten hebben geboekt, is het ook leuk om de mogelijkheid te onderzoeken eerst Tanzania en daarna Zanzibar te bezoeken. Zo heb je minder binnenlandse vluchten nodig en bespaar je kosten én reistijd.
Reactie plaatsen