Zanzibar International Airport

Zanzibar International Airport

Vluchten Amsterdam - Zanzibar International Airport

Er zijn 22 vliegvelden in Tanzania, de meeste zijn klein en niet geschikt voor grote toestellen. Belangrijkste luchthavens zijn Dar Es SalaamKilimanjaro International Airport (KIA) nabij Moshi en Zanzibar International Airport.

Zanzibar International Airport (ZNZ), ook wel Abeid Amani Karume International Airport genoemd, is het enige vliegveld op het eiland Zanzibar. Er gaan vanuit Nederland weinig rechtstreekse vluchten naar Zanzibar. TUI fly is op dit moment de enige luchtvaartmaatschappij die een directe vlucht aanbiedt. Wanneer je een tussenstop geen probleem vindt, is het ook mogelijk om met andere organisaties te vliegen.

KLM vliegt dagelijks de driehoek Amsterdam – KIA (circa 8 uur), KIA – Dar Es Salaam (circa 1 uur) en Dar Es Salaam – Amsterdam (circa 9 uur). Bij KLM kan dit als een retour geboekt worden. Persoonlijk hebben wij zeer goede ervaringen met KLM: https://www.klm.nl

Veel reizigers combineren hun strandvakantie op Zanzibar met een safari in Tanzania. Om dit mogelijk te maken is een binnenlandse vlucht nodig. Vaak gaan deze ook vanaf de kleiner vliegvelden. Vraag ons gerust om advies wanneer je hier vragen over hebt.
Reactie plaatsen