arrow_drop_up arrow_drop_down

Op zoek naar de migratie in Tanzania

Een avontuurlijke reis met als thema de Grote Trek

1

Fenomenaal natuurverschijnsel

10

Dagen in het spoor van...

1.000.000+ 
Gnoes en zebra’s onderweg
De migratie reis

Het indrukwekkende schouwspel van de migratie

Een cheetah op jacht, duizenden flamingo’s die pootjebaden of een stoeiende leeuwenfamilie. Je kunt het in de wildparks van Tanzania zomaar tegenkomen. Fantastisch om te zien, maar de overtreffende trap van wild spotten in aantallen is het aanschouwen van de Grote Trek. Oog in oog met duizenden gnoes en zebra’s, onderweg tijdens hun jaarlijkse ongelofelijke reis. Hoewel de natuur zich niet laat dirigeren weet Makasa door haar jarenlange ervaring de plekken waar je het meeste kans maakt dit met niets te vergelijken schouwspel mee te maken..

Waar bevind de migratie reis

Met Makasa op het juiste moment naar de juiste plek

Voor wie het schouwspel van de migratie in het echt wil zien, is de belangrijkste vraag meestal: wanneer kan ik het beste gaan? Het antwoord is lastiger dan het lijkt. Het heeft alles te maken met de plek waar je bent. De migratie neemt in feite het hele jaar in beslag maar bevindt zich steeds ergens anders. Makasa heeft jarenlange ervaring met het adviseren hierover. Ngomi beweegt zich al twintig jaar in het decor van de Grote Trek en weet als geen ander waar je moet zijn.
Een fantastische ervaring in het mooie Tanzania 
We hebben ontzettend veel gezien. Behalve giraffen, antilopes, leeuwen, hyena's, jakhalzen, honderden olifanten in Tarangire kwamen we ook midden in de migratie van de gnoes terecht, zagen duizenden gnoes en zebra’s voorbij trekken; een ervaring die we nooit zullen vergeten!
Ervaringen over de migratiereis
Ingrid van Lamoen
Een prachtige herinnering voor het leven! 
Een herinnering voor het leven. Mede dankzij een fantastische gids (Humphrey) met kennis, inlevingsvermogen, humor en ogen alsof hij zelf overleefd in de wildparken. Hij heeft ons kennis laten maken met de natuur en haar bewoners op een onvergetelijke manier.
Recensies over de migratiereis
Ralph Kroos
Een reis om nooit te vergeten 
Een safari in Tanzania is zeker het geld dubbel en dwars waard. Want WOW wat een geweldig land! De jachten van de leeuwen en de grote migratie hebben veel indruk op ons gemaakt. Beide is geweldig om te mogen aan-schouwen. Ons zien ze sowieso een keer terug... 
Bewonder de migratie reis
Denise Hietland

De rivercrossing: onze eigen ervaring

De laatste keer dat wij zelf de grote oversteek zagen was vorig jaar. Het wachten op de grazende kuddes werd beloond. Ineens komen duizenden dieren in beweging... Kijk je mee?

Een verre reis naar het Grote Onbekende

Je gaat naar Tanzania. Dat is iets anders dan een weekendje Texel. Je moet er dan ook wat meer voorbereidingen voor treffen en er zijn wat meer zaken waarmee je rekening moet houden. En soms is er wat onzekerheid over het onbekende. Op de meest gestelde vragen die hierover gaan, is er een eenvoudig en geruststellend antwoord.
Is de migratie er altijd?

Zie ik de migratie  100% zeker?

Als je onze adviezen volgt, is dat heel waarschijnlijk. 100% zeker niet.
Bevat Tanzania malaria?

Risico op malaria?

Tanzania is een low-risk malariagebied en bovendien zijn er beschermende preventieve medicijnen.
Is Tanzania een veilig land?

Is Tanzania wel veilig?

Ja, het behoort al decennia tot de meest stabiele landen in Afrika.
Is een safari veilig?

Op safari gevaarlijk?

Nee, voor wie zich aan de spelregels houdt, zijn er nauwelijks risico’s.
Welke taal spreekt Tanzania?

Gebarentaal?

Op kantoor spreken we Nederlands en onze gidsen spreken Engels.
Zijn er risico's in Tanzania?

Financiële risico’s?

Nee, wij zijn een Nederlands bedrijf en aangesloten bij het GGTO en het Calamiteitenfonds.
Vliegreis naar Tanzania

Cabin crew, take your seats

De verbinding Amsterdam – Tanzania is ideaal. Er gaat elke dag een KLM vliegtuig van Schiphol naar Kilimanjaro Airport nabij Moshi. De heenvlucht start altijd rond 10 uur in de ochtend, aankomst rond 20.00 uur lokale tijd. Er is slechts een of twee uur tijdsverschil, afhankelijk van zomer- of wintertijd. Terug vlieg je altijd ‘s nachts waarna je rond 7 uur ’s ochtends op Schiphol aankomt. De vliegtijd is circa 8,5 uur. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro in Noord Tanzania, dichtbij de belangrijkste wildparks, op ongeveer 45 minuten rijden van het vliegveld. Je wordt altijd door een van onze mensen opgehaald. Optioneel kunnen wij ook jullie vliegtickets verzorgen.
Waar en wanneer is de migratiereis

Wij adviseren je graag over waar en wanneer je de migratie het beste kunt zien.

Makasa adviseert, organiseert, voert uit en is er op reis altijd als het nodig is

Op reis hebben jullie waarschijnlijk genoeg aan de prachtige wereld om je heen. Maar het is wel een prettige gedachte dat Makasa ook ter plekke altijd in de buurt is. We zijn altijd op de achtergrond en kunnen anytime reageren als dat nodig is. Zo hoeven jullie je nergens druk om te maken en regelen wij alles. Ook bij onverwachte zaken. Er zijn nog meer voordelen. We zetten ze nog even op een rijtje. 
Eigen jeep op safari

Eigen jeep met privé gids

Je gaat op safari met eigen Landcruiser en een uitstekend opgeleide, Engelssprekende, gids.

Geniet van de migratiereis

Zorgeloos genieten

We maken het je graag makkelijk. Alles wordt voor je geregeld van aankomst tot vertrek. Zo’n reis is tenslotte bijzonder.
Nederlands team in Tanzania

Nederlands Team

Zowel in Nederland als in Tanzania regel je alles met je vertrouwde Nederlandse contactpersoon.
Nederlands team in Tanzania

Ervaring met de migratie

Met al 20 jaar ervaring brengt Makasa je oog in oog met de kuddes tijdens hun grote trek.
Best beoordeeld migratiereis

Best beoordeeld

Al vijf jaar zijn we winnaar van het Certificate of Excellence op TripAdvisor. Daar zijn wij best trots op.
Veilig naar Tanzania

Veilig op reis

Makasa is lid van de GGTO (Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators) en het Calamiteitenfonds.

Wil je alvast een beetje in de stemming komen? 

Prive jeep voor de migratiereis

Met privé jeep naar de Serengeti

Afhankelijk van jullie gezelschap reis je met een 5-7 persoons Landcruiser met een van onze ervaren gidsen. Op naar de beroemdste wildparks van de wereld. Lake Manyara, de Ngorongoro krater en natuurlijk de Serengeti waar we op zoek gaan naar de migrerende kuddes. National Geographic, maar dan in het echt. Jullie auto is voorzien van een speciaal interieur en natuurlijk een uitsteldak om staand in te kunnen filmen en fotograferen. Je zult versteld staan van het wildlife dat je hier te zien zult krijgen.
Rivieroversteek migratiereis

De rivieroversteek

Absoluut hoogtepunt van de migratie is de even beroemde als beruchte rivieroversteek van met name de rivier de Mara. Hier worden de mooiste beelden opgenomen die je in natuurdocumentaires ziet. Vanzelfsprekend is het de droom van iedereen die op safari gaat om dit mee te maken. We kunnen daar op aansturen, maar we moeten ons altijd realiseren dat de natuur zich niet laat dwingen noch voor honderd procent laat voorspellen. Wel kunnen we onze kansen vergroten door te focussen op de maand augustus.
Slapen tussen de leeuwen

Slapen tussen de leeuwen

Overnachtingen tijdens een safari zijn meestal heel bijzonder. Veelal zul je slapen in zogenaamde tented camps. Behalve dat de muren van zwaar canvas zijn, gaat iedere vergelijking met een gewone tent mank. De vloeren zijn van hout of steen, het interieur en vooral de bedden zijn super comfortabel en romantisch. Het sanitair is in elke hut privé en uitstekend. Maar het leukste is wel de onvergelijkbare safari sfeer. Tijdens het ontbijt kun je je amuseren met het nadoen van de geluiden die je ’s nachts gehoord hebt. Gidsen kunnen dat vaak heel goed. Was dat nou een leeuw of een hyena?    
Calvin season bewonderen

Calving season

Een andere interessante periode is het ‘calving season’, zo rond eind januari, begin februari in Ndutu, ten zuiden van de Serengeti. Er worden dan elke dag zo’n 8.000 jonge gnoes geboren. Om die voor het eerst op hun voeten te zien stuntelen is een onvergetelijke ervaring. Onvermijdelijk is dat de jonge kalfjes ook gewilde prooien zijn voor de hongerige leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Beste plekken om te verblijven zijn de accommodaties gelegen in de Ndutu regio.

Download gratis de voorbeeldreis Tanzania de Migratie

Wij organiseren alle reizen helemaal op maat. Deze voorbeeldreis is om je een idee te geven van de mogelijkheden. Dit uitgebreide reisprogramma bevat:

  • Een volledige beschrijving van het programma van dag tot dag
  • Informatie over de accommodaties tijdens deze reis
  • De prijzen per persoon en per seizoen
  • Informatie over onze werkwijze, onze jeeps en onze gidsen
  • Aanvullende informatie over Tanzania
50%
Download gratis de voorbeeldreis Tanzania de Migratie
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Genoten van een geweldige vakantie
Onze chauffeur David zorgde ervoor dat we de Big Five en zelfs de migratie hebben gezien, hij was echt TOP. Nogmaals complimenten voor Makasa. Wij kunnen iedereen aanbevelen om met Makasa naar Tanzania te gaan!
Ervaring migratie reis

Anne-Marie

Onze droomreis in Tanzania
Van vrienden kregen we de tip om Makasa in te schakelen voor onze safarivakantie in Tanzania. Het was geweldig. Alles was tot in de puntjes geregeld met voldoende ruimte voor eigen inbreng. Een reis om zeer aan te bevelen. Complimenten aan Makasa.
droomreis naar Tanzania
Anneke Simons
Een waanzinnige safari met Makasa 
Wij hebben een schitterende reis gehad met Makasa. Vanaf het eerste contact met Selma was er al een klik om onze safari door hun te laten regelen. Het ontvangst in Moshi en het uitzwaaien de volgende dag gaf ons een warm familiair gevoel.
Migratiereis Tanzania
Rolph en Annet  Beck
Mogelijkheden tijdens migratiereis

Benieuwd naar andere mogelijkheden?

Het reisverslag van Annic 

Ook de bekende vlogster Annic van Wonderen (nu Ten Duis) is met Makasa op safari geweest. Ze is zo enthousiast dat ze jullie graag meeneemt op haar reis. Veel plezier!

Bekijk wat jullie allemaal kunnen zien

Geweldige reis!
Het was een geweldige reis. We kregen een geweldige gids Kaleby. Hij wist steeds de beste plek te bemachtigen voor foto's omdat hij precies wist hoe de dieren zijn. Hij regelde ook alles waar we om vroegen. Ik heb helemaal geen minpunten. De safari was super gaaf. 
Groepsreis in Tanzania

Vicky

Niet twijfelen... 
We hebben dagelijks van al de nieuwe verrassingen genoten: de prachtig ingerichte tenten, de superligging van de verblijven, het lekkere eten en de ongelooflijke diversiteit in het dierenrijk. We vonden de safari een grote super fantastische ervaring, waarvoor onze dank naar Makasa. 
Duiken in zanzibar
An Keppens
Fantastische reis 
Wij hebben een fantastische safari mogen maken en daarbij super veel gezien. Onze gids had hier een groot aandeel aan. Hij is super enthousiast en heeft veel kennis over de natuur. Alles was super geregeld dankzij Makasa. Het was al met al een reis om nooit meer te vergeten!
Ervaring prive safari
Petra Woddema
Prive safari mogelijkheden

Dit is maar een voorbeeld

De hier beschreven reis is maar een voorbeeld. Weliswaar een fantastisch voorbeeld, maar het kan ook anders. Langer of korter, eenvoudiger of luxueuzer? Het kan allemaal. Laat het ons weten en we stellen een reis voor je samen die helemaal toegesneden is op jullie specifieke wensen. We doen het met plezier! .