Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Op zoek naar de Grote Trek in Serengeti National Park

Een avontuurlijke privéreis op maat in Tanzania met als thema de Grote Trek in Serengeti.

1

Fenomenaal natuurverschijnsel

10

Dagen in het spoor van...

1.000.000+ 

Gnoes en zebra’s onderweg

Download gratis deze inspiratiereis: 'Grote trek in Serengeti, Tanzania'

Wij organiseren alle reizen helemaal op maat. Dit programma met het thema 'De Serengeti Migratie' is om je te inspireren en een idee te geven van de mogelijkheden. Dit uitgebreide reisprogramma bevat:

  • Een volledige beschrijving van het programma van dag tot dag

  • Informatie over de accommodaties tijdens deze reis

  • De prijzen per persoon en per seizoen

  • Informatie over onze werkwijze, onze jeeps en onze gidsen

  • Aanvullende informatie over Tanzania

50%
Download gratis de voorbeeldreis Tanzania de Migratie
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Makasa Tanzania Safaris Reisprogramma Grote Migratie
Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Het indrukwekkende spektakel van de grote trek

Een cheetah op jacht, duizenden flamingo’s die pootjebaden of een stoeiende leeuwenfamilie. Je kunt het in de wildparks van Tanzania zomaar tegenkomen. Fantastisch om te zien, maar de overtreffende trap van wilde dieren spotten in enorme kuddes is het aanschouwen van de Grote Trek, de migratie in de Serengeti. Oog in oog met duizenden gnoes en zebra’s, onderweg tijdens hun jaarlijkse ongelofelijke lange tocht. Hoewel de natuur zich niet laat dirigeren, weten wij door onze jarenlange ervaring de plekken waar je het meeste kans maakt dit spektakel mee te maken.

Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Juiste moment juiste plek

Voor wie het schouwspel van de Serengeti in het echt wil zien, is de belangrijkste vraag meestal: wat is de beste reistijd? Het antwoord is lastiger dan het lijkt. Het heeft alles te maken met de plek waar je bent. De grote trek bevindt zich in feite het hele jaar in de Serengeti, maar steeds ergens anders. Bijvoorbeeld in augustus in het noordelijke Serengeti en in februari in het zuidelijke Serengeti. Wij hebben jarenlange ervaring en kunnen je adviseren over welke reistijd het beste bij jouw wensen past. Ngomi beweegt zich al twintig jaar in het decor van de Grote Trek en weet als geen ander waar je moet zijn.

De rivercrossing: onze eigen ervaring in Serengeti

De laatste keer dat wij zelf de grote oversteek van de grote kuddes gnoes en zebra's in Serengeti zagen, hebben we gefilmd! Het wachten op de grazende kuddes werd beloond. Ineens komen duizenden dieren in beweging... Tranen in mijn ogen! Kijk je mee?

Vlieg naar Tanzania, ook binnenlandse vluchten worden geregeld

Cabin crew, take your seats

De verbinding Amsterdam – Tanzania is ideaal. Er gaat elke dag een KLM vliegtuig van Schiphol naar Kilimanjaro Airport nabij Moshi. De heenvlucht start altijd rond 10 uur in de ochtend, aankomst rond 20.00 uur lokale tijd. Er is slechts een of twee uur tijdsverschil, afhankelijk van zomer- of wintertijd. Terug vlieg je altijd ‘s nachts waarna je rond 7 uur ’s ochtends op Schiphol aankomt. De vliegtijd is circa 8,5 uur. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro in Noord Tanzania, dichtbij de belangrijkste wildparks, op ongeveer 45 minuten rijden van het vliegveld. Je wordt altijd door een van onze mensen opgehaald. Optioneel kunnen wij ook jullie vliegtickets verzorgen.

Download gratis deze inspiratiereis
'Grote trek in Serengeti, Tanzania'

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar hoe zo'n Tanzania rondreis eruit ziet? Lees hier alles over het programma, de accommodaties, de prijzen en meer!

50%
Download gratis de voorbeeldreis Tanzania de Migratie
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Wij adviseren je graag over waar en wanneer je de grote trek in de Serengeti het beste kunt zien.

Makasa adviseert, organiseert, voert uit en is er op reis altijd als het nodig is

Op reis hebben jullie waarschijnlijk genoeg aan de prachtige wereld om je heen. Maar het is wel een prettige gedachte dat Makasa ook ter plekke altijd in de buurt is. We zijn altijd op de achtergrond en kunnen anytime reageren als dat nodig is. Zo hoeven jullie je nergens druk om te maken en regelen wij alles. Ook bij onverwachte zaken. Er zijn nog meer voordelen. We zetten ze nog even op een rijtje. 
Rondreis door Tanzania - Ontdek ook het zuiden van Tanzania

Eigen jeep met privé gids

Je gaat op safari met eigen Landcruiser en een uitstekend opgeleide, Engelssprekende, gids.

Op Zanzibar kun je genieten van mooie stranden, Stone town en tropische stranden

Zorgeloos genieten

We maken het je graag makkelijk. Alles wordt voor je geregeld van aankomst tot vertrek. Zo’n reis is tenslotte bijzonder.

Nederlands Team

Zowel in Nederland als in Tanzania regel je alles met je vertrouwde Nederlandse contactpersoon.

100% Tanzania expert

Ga op safari in nationale parken en relax op tropisch Zanzibar. Doordat wij wonen en werken in Tanzania weten we de beste tips uit eigen ervaring.
Ontdek Serengeti National Park, Tarangire National Park of Lake manyara National Park

De beste op TripAdvisor

Onze klanten zijn zo tevreden op safari in Tanzania dat we al tien jaar winnaar zijn van het Certificate of Excellence op TripAdvisor. Daar zijn we best trots op!
Makasa Tanzania Safaris Contact

Veilig op reis

Helemaal veilig reizen naar Tanzania? Makasa is lid van de GGTO (Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators) en het Calamiteitenfonds. Wel zo prettig.

Wil je alvast een beetje in de stemming komen? 

Safari Tanzania Serengeti Migratie Privé jeep

Met privé jeep naar de Serengeti

Op safari in Tanzania, met als thema het zien van de grote trek in de Serengeti! Afhankelijk van jullie gezelschap reis je met een 5-7 persoons Landcruiser met één van onze ervaren gidsen. Je bezoekt niet alleen de Serengeti voor de Grote Trek. Ook Tarangire, Lake Manyara, de Ngorongoro krater maar het hoogtepunt in deze reis is natuurlijk de Serengeti waar we op zoek gaan naar de miljoen wildebeesten en zebra's die de rivier zijn overgestoken. Alsof je in een programma van National Geographic zit, maar dan in het echt. Jullie auto is voorzien van een speciaal interieur en natuurlijk een uitsteldak om staand in te kunnen filmen en fotograferen. Je zult versteld staan van de gnoes, zebra's, gazellen en alle andere dieren die je hier te zien zult krijgen.
Rivieroversteek migratiereis Rivieroversteek

De grote trek: het oversteken van de  Mara rivier

Absoluut het hoogtepunt van de grote trek in de Serengeti is de even beroemde als beruchte rivieroversteek van de Mara rivier, gelegen in het noorden van Serengeti. Hier worden de mooiste beelden opgenomen die je in natuurdocumentaires ziet. Vanzelfsprekend is het de droom van iedereen die op safari gaat om dit mee te maken. We kunnen daar op aansturen, maar we moeten ons altijd realiseren dat de natuur zich niet laat dwingen noch voor honderd procent laat voorspellen. Wel kunnen we onze kansen vergroten door te focussen op de beste maanden, denk aan juli - augustus. Plan dan een paar dagen in dit gebied om dit spektakel te ervaren.

De grote trek: het seizoen met jonge kalveren

Een andere interessante periode van de grote trek in de Serengeti is ‘calving season’, zo rond eind januari, begin februari in Ndutu, ten zuiden van de Serengeti. Er worden dan elke dag duizenden jonge gnoes geboren. Om die voor het eerst op hun voeten te zien stuntelen is een onvergetelijke ervaring. Onvermijdelijk is dat de jonge kalfjes ook gewilde prooien zijn voor de hongerige leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Beste plekken om te verblijven zijn de accommodaties gelegen in de Ndutu regio.

Slapen tussen de leeuwen

Overnachtingen tijdens een safari zijn meestal heel bijzonder. Veelal zul je slapen in zogenaamde tented camps. Behalve dat de muren van zwaar canvas zijn, gaat iedere vergelijking met een gewone tent mank. De vloeren zijn van hout of steen, het interieur en vooral de bedden zijn super comfortabel en romantisch. Het sanitair is in elke hut privé en uitstekend. Maar het leukste is wel de onvergelijkbare safari sfeer. Tijdens het ontbijt kun je je amuseren met het nadoen van de geluiden die je ’s nachts gehoord hebt. Gidsen kunnen dat vaak heel goed. Waren dat nou leeuwen of hyena's? 

Download gratis deze inspiratiereis 'Grote trek in Serengeti, Tanzania'

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar hoe zo'n Tanzania rondreis eruit ziet? Lees hier alles over het programma, de accommodaties, de prijzen en meer!

50%
Download gratis de voorbeeldreis Tanzania de Migratie
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Makasa Tanzania Safaris Reisprogramma Grote Migratie
Genoten van een geweldige vakantie
Onze chauffeur David zorgde ervoor dat we de Big Five en zelfs de migratie hebben gezien, hij was echt TOP. Nogmaals complimenten voor Makasa. Wij kunnen iedereen aanbevelen om met Makasa naar Tanzania te gaan!
Recensie Migratie Tanzania Rondreis

Anne-Marie

Onze droomreis in Tanzania
Van vrienden kregen we de tip om Makasa in te schakelen voor onze safarivakantie in Tanzania. Het was geweldig. Alles was tot in de puntjes geregeld met voldoende ruimte voor eigen inbreng. Een reis om zeer aan te bevelen. Complimenten aan Makasa.
Recensie Migratie Tanzania Rondreis
Anneke Simons
Een waanzinnige safari met Makasa 
Wij hebben een schitterende reis gehad met Makasa. Vanaf het eerste contact met Selma was er al een klik om onze safari door hun te laten regelen. Het ontvangst in Moshi en het uitzwaaien de volgende dag gaf ons een warm familiair gevoel.
Recensie Migratie Tanzania Rondreis
Rolph en Annet  Beck
Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Benieuwd naar andere mogelijkheden?

Het reisverslag van Annic 

Ook de bekende vlogster Annic ten Duis is met Makasa op safari geweest. Ze is zo enthousiast dat ze jullie graag meeneemt op haar reis. Veel plezier!

Wat jullie allemaal kunnen zien in op safari in de Serengeti

Geweldige reis!
Het was een geweldige reis. We kregen een geweldige gids Kaleby. Hij wist steeds de beste plek te bemachtigen voor foto's omdat hij precies wist hoe de dieren zijn. Hij regelde ook alles waar we om vroegen. Ik heb helemaal geen minpunten. De safari was super gaaf. 
Ervaring Serengeti Migratie Tanzania

Vicky

Niet twijfelen... 
We hebben dagelijks van al de nieuwe verrassingen genoten: de prachtig ingerichte tenten, de superligging van de verblijven, het lekkere eten en de ongelooflijke diversiteit in het dierenrijk. We vonden de safari een grote super fantastische ervaring, waarvoor onze dank naar Makasa. 
Ervaring Serengeti Migratie Tanzania
An Keppens
Fantastische reis 
Wij hebben een fantastische safari mogen maken en daarbij super veel gezien. Onze gids had hier een groot aandeel aan. Hij is super enthousiast en heeft veel kennis over de natuur. Alles was super geregeld dankzij Makasa. Het was al met al een reis om nooit meer te vergeten!
Ervaring Serengeti Migratie Tanzania
Petra Woddema
Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Dit is maar een voorbeeld

De hier beschreven reis is maar een voorbeeld. Weliswaar een fantastisch voorbeeld, maar het kan ook anders. Langer of korter, eenvoudiger of luxueuzer? Het kan allemaal. Laat het ons weten en we stellen een reis voor je samen die helemaal toegesneden is op jullie specifieke wensen. We doen het met plezier! .