Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Op zoek naar de migratie in Tanzania

Een avontuurlijke privéreis op maat in Tanzania met als thema de Grote Trek in Serengeti.

1

Fenomenaal natuurverschijnsel

10

Dagen in het spoor van...

1.000.000+ 

Gnoes en zebra’s onderweg

Download gratis deze inspiratiereis 'Tanzania Serengeti Migratie'

Wij organiseren alle reizen helemaal op maat. Dit programma met als thema 'De Serengeti Migratie' is om je te inspireren en een idee te geven van de mogelijkheden. Dit uitgebreide reisprogramma bevat:

  • Een volledige beschrijving van het programma van dag tot dag
  • Informatie over de accommodaties tijdens deze reis
  • De prijzen per persoon en per seizoen
  • Informatie over onze werkwijze, onze jeeps en onze gidsen
  • Aanvullende informatie over Tanzania
50%
Download gratis de voorbeeldreis Tanzania de Migratie
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Makasa Tanzania Safaris Reisprogramma Grote Migratie
Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Het indrukwekkende schouwspel van de migratie in Tanzania

Een cheetah op jacht, duizenden flamingo’s die pootjebaden of een stoeiende leeuwenfamilie. Je kunt het in de wildparks van Tanzania zomaar tegenkomen. Fantastisch om te zien, maar de overtreffende trap van wild spotten in aantallen is het aanschouwen van de Grote Trek, de migratie in de Serengeti. Oog in oog met duizenden gnoes en zebra’s, onderweg tijdens hun jaarlijkse ongelofelijke reis. Hoewel de natuur zich niet laat dirigeren weet Makasa door haar jarenlange ervaring de plekken waar je het meeste kans maakt dit met niets te vergelijken schouwspel mee te maken.

Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Juiste moment juiste plek

Voor wie het schouwspel van de Serengeti migratie in het echt wil zien, is de belangrijkste vraag meestal: wanneer kan ik het beste gaan? Het antwoord is lastiger dan het lijkt. Het heeft alles te maken met de plek waar je bent. De migratie neemt in feite het hele jaar in beslag maar bevindt zich steeds ergens anders. Bijvoorbeeld in augustus in het noorden van de Serengeti en in februari in het zuiden van de Serengeti. Makasa heeft jarenlange ervaring en kan je adviseren. Ngomi beweegt zich al twintig jaar in het decor van de Grote Trek en weet als geen ander waar je moet zijn.

Download gratis deze inspiratiereis 'Tanzania Serengeti Migratie'

Wij organiseren alle reizen helemaal op maat. Dit programma met als thema 'De Serengeti Migratie' is om je te inspireren en een idee te geven van de mogelijkheden. Dit uitgebreide reisprogramma bevat:

  • Een volledige beschrijving van het programma van dag tot dag
  • Informatie over de accommodaties tijdens deze reis
  • De prijzen per persoon en per seizoen
  • Informatie over onze werkwijze, onze jeeps en onze gidsen
  • Aanvullende informatie over Tanzania
50%
Download gratis de voorbeeldreis Tanzania de Migratie
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Makasa Tanzania Safaris Reisprogramma Grote Migratie
Een fantastische ervaring in het mooie Tanzania 
We hebben ontzettend veel gezien. Behalve giraffen, antilopes, leeuwen, hyena's, jakhalzen, honderden olifanten in Tarangire kwamen we ook midden in de migratie van de gnoes terecht, zagen duizenden gnoes en zebra’s voorbij trekken; een ervaring die we nooit zullen vergeten!
Recensie Safari Migratie Tanzania
Ingrid van Lamoen
Een prachtige herinnering voor het leven! 
Een herinnering voor het leven. Mede dankzij een fantastische gids (Humphrey) met kennis, inlevingsvermogen, humor en ogen alsof hij zelf overleefd in de wildparken. Hij heeft ons kennis laten maken met de natuur en haar bewoners op een onvergetelijke manier.
Recensie Safari Migratie Tanzania
Ralph Kroos
Een reis om nooit te vergeten 
Een safari in Tanzania is zeker het geld dubbel en dwars waard. Want WOW wat een geweldig land! De jachten van de leeuwen en de grote migratie hebben veel indruk op ons gemaakt. Beide is geweldig om te mogen aan-schouwen. Ons zien ze sowieso een keer terug... 
Recensie Safari Migratie Tanzania
Denise Hietland

De rivercrossing: onze eigen ervaring in Serengeti

De laatste keer dat wij zelf de grote oversteek van de migratie in Serengeti zagen was vorig jaar. Het wachten op de grazende kuddes werd beloond. Ineens komen duizenden dieren in beweging... Tranen in mijn ogen! Kijk je mee?

Een verre reis naar het Grote Onbekende

Je gaat op vakantie naar Tanzania. Dat is iets anders dan een weekendje Texel. Je moet er dan ook wat meer voorbereidingen voor treffen en er zijn wat meer zaken waarmee je rekening moet houden. En soms is er wat onzekerheid over het onbekende. Op de meest gestelde vragen die hierover gaan, is er een eenvoudig en geruststellend antwoord.
Is de migratie er altijd?

Zie ik de migratie  100% zeker?

Als je onze adviezen volgt, is dat heel waarschijnlijk. 100% zeker niet.
Bevat Tanzania malaria?

Risico op malaria?

Tanzania is een low-risk malariagebied en bovendien zijn er beschermende preventieve medicijnen.
Is Tanzania een veilig land?

Is Tanzania wel veilig?

Ja, het behoort al decennia tot de meest stabiele landen in Afrika.
Is een safari veilig?

Op safari gevaarlijk?

Nee, voor wie zich aan de spelregels houdt, zijn er nauwelijks risico’s.
Welke taal spreekt Tanzania?

Gebarentaal?

Op kantoor spreken we Nederlands en onze gidsen spreken Engels.
Zijn er risico's in Tanzania?

Financiële risico’s?

Nee, wij zijn een Nederlands bedrijf en aangesloten bij het GGTO en het Calamiteitenfonds.
Vliegreis naar Tanzania Serengeti

Cabin crew, take your seats

De verbinding Amsterdam – Tanzania is ideaal. Er gaat elke dag een KLM vliegtuig van Schiphol naar Kilimanjaro Airport nabij Moshi. De heenvlucht start altijd rond 10 uur in de ochtend, aankomst rond 20.00 uur lokale tijd. Er is slechts een of twee uur tijdsverschil, afhankelijk van zomer- of wintertijd. Terug vlieg je altijd ‘s nachts waarna je rond 7 uur ’s ochtends op Schiphol aankomt. De vliegtijd is circa 8,5 uur. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro in Noord Tanzania, dichtbij de belangrijkste wildparks, op ongeveer 45 minuten rijden van het vliegveld. Je wordt altijd door een van onze mensen opgehaald. Optioneel kunnen wij ook jullie vliegtickets verzorgen.
Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Wij adviseren je graag over waar en wanneer je de Serengeti migratie het beste kunt zien.

Makasa adviseert, organiseert, voert uit en is er op reis altijd als het nodig is

Op reis hebben jullie waarschijnlijk genoeg aan de prachtige wereld om je heen. Maar het is wel een prettige gedachte dat Makasa ook ter plekke altijd in de buurt is. We zijn altijd op de achtergrond en kunnen anytime reageren als dat nodig is. Zo hoeven jullie je nergens druk om te maken en regelen wij alles. Ook bij onverwachte zaken. Er zijn nog meer voordelen. We zetten ze nog even op een rijtje. 
Rondreis door Tanzania - Ontdek ook het zuiden van Tanzania

Eigen jeep met privé gids

Je gaat op safari met eigen Landcruiser en een uitstekend opgeleide, Engelssprekende, gids.

Op Zanzibar kun je genieten van mooie stranden, Stone town en tropische stranden

Zorgeloos genieten

We maken het je graag makkelijk. Alles wordt voor je geregeld van aankomst tot vertrek. Zo’n reis is tenslotte bijzonder.

Nederlands Team

Zowel in Nederland als in Tanzania regel je alles met je vertrouwde Nederlandse contactpersoon.

100% Tanzania expert

Ga op safari in nationale parken en relax op tropisch Zanzibar. Doordat wij wonen en werken in Tanzania weten we de beste tips uit eigen ervaring.
Ontdek Serengeti National Park, Tarangire National Park of Lake manyara National Park

De beste op TripAdvisor

Onze klanten zijn zo tevreden op safari in Tanzania dat we al tien jaar winnaar zijn van het Certificate of Excellence op TripAdvisor. Daar zijn we best trots op!
Makasa Tanzania Safaris Contact

Veilig op reis

Helemaal veilig reizen naar Tanzania? Makasa is lid van de GGTO (Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators) en het Calamiteitenfonds. Wel zo prettig.

Wil je alvast een beetje in de stemming komen? 

Safari Tanzania Serengeti Migratie Privé jeep

Met privé jeep naar de Serengeti

Op safari in Tanzania, met als thema het zien van de Serengeti Migratie! Afhankelijk van jullie gezelschap reis je met een 5-7 persoons Landcruiser met een van onze ervaren gidsen. Je bezoekt niet alleen de Serengeti voor de migratie. Ook Tarangire, Lake Manyara, de Ngorongoro krater maar het hoogtepunt in deze reis is natuurlijk de Serengeti waar we op zoek gaan naar de migrerende kuddes. National Geographic, maar dan in het echt. Jullie auto is voorzien van een speciaal interieur en natuurlijk een uitsteldak om staand in te kunnen filmen en fotograferen. Je zult versteld staan van het wildlife dat je hier te zien zult krijgen.
Rivieroversteek migratiereis Rivieroversteek

De Migratie, de rivieroversteek

Absoluut hoogtepunt van de Serengeti migratie is de even beroemde als beruchte rivieroversteek van met de Mara rivier, gelegen in het noorden van Serengeti. Hier worden de mooiste beelden opgenomen die je in natuurdocumentaires ziet. Vanzelfsprekend is het de droom van iedereen die op safari gaat om dit mee te maken. We kunnen daar op aansturen, maar we moeten ons altijd realiseren dat de natuur zich niet laat dwingen noch voor honderd procent laat voorspellen. Wel kunnen we onze kansen vergroten door te focussen op de maand augustus en een paar dagen in dit gebied te plannen.
Safari Tanzania Serengeti Migratie Glamping

Slapen tussen de leeuwen

Overnachtingen tijdens een safari zijn meestal heel bijzonder. Veelal zul je slapen in zogenaamde tented camps. Behalve dat de muren van zwaar canvas zijn, gaat iedere vergelijking met een gewone tent mank. De vloeren zijn van hout of steen, het interieur en vooral de bedden zijn super comfortabel en romantisch. Het sanitair is in elke hut privé en uitstekend. Maar het leukste is wel de onvergelijkbare safari sfeer. Tijdens het ontbijt kun je je amuseren met het nadoen van de geluiden die je ’s nachts gehoord hebt. Gidsen kunnen dat vaak heel goed. Was dat nou een leeuw of een hyena?    
Safari Tanzania Serengeti Migratie Calving Seasons

De Migratie, Calving season

Een andere interessante periode van de Serengeti Migratie is het ‘calving season’, zo rond eind januari, begin februari in Ndutu, ten zuiden van de Serengeti. Er worden dan elke dag duizenden jonge gnoes geboren. Om die voor het eerst op hun voeten te zien stuntelen is een onvergetelijke ervaring. Onvermijdelijk is dat de jonge kalfjes ook gewilde prooien zijn voor de hongerige leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Beste plekken om te verblijven zijn de accommodaties gelegen in de Ndutu regio.

Download gratis deze inspiratiereis 'Tanzania Serengeti Migratie'

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar hoe zo'n Tanzania rondreis eruit ziet? Lees hier alles over het programma, de accommodaties, de prijzen en meer!

50%
Download gratis de voorbeeldreis Tanzania de Migratie
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Makasa Tanzania Safaris Reisprogramma Grote Migratie
Genoten van een geweldige vakantie
Onze chauffeur David zorgde ervoor dat we de Big Five en zelfs de migratie hebben gezien, hij was echt TOP. Nogmaals complimenten voor Makasa. Wij kunnen iedereen aanbevelen om met Makasa naar Tanzania te gaan!
Recensie Migratie Tanzania Rondreis

Anne-Marie

Onze droomreis in Tanzania
Van vrienden kregen we de tip om Makasa in te schakelen voor onze safarivakantie in Tanzania. Het was geweldig. Alles was tot in de puntjes geregeld met voldoende ruimte voor eigen inbreng. Een reis om zeer aan te bevelen. Complimenten aan Makasa.
Recensie Migratie Tanzania Rondreis
Anneke Simons
Een waanzinnige safari met Makasa 
Wij hebben een schitterende reis gehad met Makasa. Vanaf het eerste contact met Selma was er al een klik om onze safari door hun te laten regelen. Het ontvangst in Moshi en het uitzwaaien de volgende dag gaf ons een warm familiair gevoel.
Recensie Migratie Tanzania Rondreis
Rolph en Annet  Beck
Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Benieuwd naar andere mogelijkheden?

Het reisverslag van Annic 

Ook de bekende vlogster Annic ten Duis is met Makasa op safari geweest. Ze is zo enthousiast dat ze jullie graag meeneemt op haar reis. Veel plezier!

Wat jullie allemaal kunnen zien in op safari in de Serengeti

Geweldige reis!
Het was een geweldige reis. We kregen een geweldige gids Kaleby. Hij wist steeds de beste plek te bemachtigen voor foto's omdat hij precies wist hoe de dieren zijn. Hij regelde ook alles waar we om vroegen. Ik heb helemaal geen minpunten. De safari was super gaaf. 
Ervaring Serengeti Migratie Tanzania

Vicky

Niet twijfelen... 
We hebben dagelijks van al de nieuwe verrassingen genoten: de prachtig ingerichte tenten, de superligging van de verblijven, het lekkere eten en de ongelooflijke diversiteit in het dierenrijk. We vonden de safari een grote super fantastische ervaring, waarvoor onze dank naar Makasa. 
Ervaring Serengeti Migratie Tanzania
An Keppens
Fantastische reis 
Wij hebben een fantastische safari mogen maken en daarbij super veel gezien. Onze gids had hier een groot aandeel aan. Hij is super enthousiast en heeft veel kennis over de natuur. Alles was super geregeld dankzij Makasa. Het was al met al een reis om nooit meer te vergeten!
Ervaring Serengeti Migratie Tanzania
Petra Woddema
Tanzania Migratie Serengeti Migratie

Dit is maar een voorbeeld

De hier beschreven reis is maar een voorbeeld. Weliswaar een fantastisch voorbeeld, maar het kan ook anders. Langer of korter, eenvoudiger of luxueuzer? Het kan allemaal. Laat het ons weten en we stellen een reis voor je samen die helemaal toegesneden is op jullie specifieke wensen. We doen het met plezier! .