Zanzibar Stone Town

Zanzibar Stone Town

Ontdek het sprookjesachtige Stone Town

Een bezoek aan de hoofdstad van Zanzibar is meer dan de moeite waard. De boten van en naar het vaste land vertrekken er en ook het vliegveld ligt dicht bij de stad. Het schilderachtige Stone Town, ook wel Zanzibar Town genoemd, past helemaal bij de sprookjesachtige sfeer van het eiland. Hier is de rijke geschiedenis van Zanzibar nog tastbaar. Het is het historische en culturele hart van het eiland en staat om deze reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst sinds 2000.

Bezienswaardigheden

De oude stad was het handelscentrum tussen Oost-Afrika, Azië en Afrika. Specerijen, ivoor en ook slaven waren populaire exportproducten. Tijdens een stadstour neemt een gids je mee door de smalle straatjes, langs de historische gebouwen, prachtige houtsnijwerken, winkels, bazaars en moskeeën. Je bezoekt het House of Wonders, de drukke markt en de voormalige slavenmarkt bij de Anglicaanse kathedraal. Transport vindt alleen plaats te voet, per fiets of motorfiets aangezien auto’s te breed zijn voor de smalle straatjes.

Andere bezienswaardigheden zijn het Arabisch fort, het Koninklijk paleis en het House of Wonders. Allen op loopafstand van het oude centrum. Stown Town staat bekend om zijn mooie Swahilische architectuur. Een mix van Indiase, Osmaanse en Arabische stijlen. Karakteristiek is vooral de eenvoud van het gebouw in combinatie met een schitterend en overdadig bewerkte deur. Vaak werden eerst de deuren aangeschaft en later pas het gebouw er omheen gebouwd. Vele deuren zijn van generatie op generatie overgegaan. Deze deuren zijn een statussymbool op Zanzibar.

Overnachten in Stone Town

Als je wilt overnachten in Stone Town kan dat op vele manieren. Er zijn luxe resorts langs de kust, maar er zijn ook low-budget hotels midden in het oude centrum waar je voor 8 dollar een kamer hebt. Voor iedereen is hier een geschikte accommodatie te vinden.

Leuke tip: Elke avond wanneer de zon ondergaat verandert het Forodhani Gardens-park in een ware openluchtfoodmarkt. Slenter over de markt, bewonder het prachtige uitzicht op zee en geniet van een drankje. Wij raden echter niet aan hier te eten aangezien de hygiëne hier ten wensen overlaat.

Mocht je willen weten wat er nog meer te beleven valt op Zanzibar? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Zanzibar Stone Town
Reactie plaatsen