Klimaat Zanzibar

Klimaat Zanzibar

Het Klimaat op Zanzibar

Klimaat Zanzibar: het weer op Zanzibar is over het algemeen altijd zonnig en warm. Het wordt beïnvloed door de moessons van de Indische Oceaan. Doordat Zanzibar vlak bij de evenaar ligt, heeft het een tropisch moessonklimaat. Kenmerkend voor een moessonklimaat zijn lange, droge seizoenen afgewisseld met korte periodes van regen. Zanzibar kent daardoor slechts twee seizoenen: het droge en het regenseizoen.

Het droge seizoen op Zanzibar

In de maanden januari, februari, juni, juli, augustus, september en oktober is het het droge seizoen. In november en december kunnen er enkele buien vallen, maar minder dan die in het echte natte seizoen. Dit worden ook wel zogenaamde ‘korte regens’ genoemd. Deze korte buiten zullen jouw Zanzibar vakantie niet verpesten.

De maanden januari, februari en maart zijn de warmste maanden, het is dan namelijk zomer. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 25 - 33 °C. Gedurende de opvolgende maanden zakt de temperatuur en wordt het wat koeler. De temperaturen schommelen tussen de 22 °C en 30 °C. Oktober is de koudste maand op het Zanzibar, dan komt de gemiddelde maximale temperatuur niet boven de 28 °C.

Het regenseizoen op Zanzibar

Op Zanzibar zijn er twee regenseizoenen, het lange regenseizoen en de ‘korte regens’. De meeste regen valt in de maanden april en mei. Dit is dan ook het lange regenseizoen. In deze maanden valt er af en toe een flinke bui (circa 15 tot 30 minuten lang), waarna het vervolgens weer heerlijk opklaart. Hoewel het tijdens het regenseizoen niet elke dag regent is de luchtvochtigheid een stuk hoger.

In november en december zijn er kortere regens. In deze periode zijn de regenbuien van korte duur en kun je snel weer van het heerlijke zonnetje genieten. Gedurende deze maanden loopt de temperatuur wel weer wat op en ligt tussen de 22-31 °C.

De beste reistijd voor Zanzibar zijn de droge seizoenen, zeker wanneer het doel van het bezoek een echte strandvakantie is. Wanneer je Zanzibar wilt combineren met een onvergetelijke safari, kijk dan ook even bij ‘Beste reistijd Tanzania’.

We hopen dat deze informatie je helpt bepalen wat voor jou de beste reistijd is om jouw droomreis naar Zanzibar te maken. Als je het nog niet zeker weet, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Klimaat Zanzibar
Reactie plaatsen