Waar ligt Zanzibar? | Zanzibar Tanzania

Waar ligt Zanzibar? | Zanzibar Tanzania

Waar ligt Zanzibar eigenlijk? Zanzibar is een eilandengroep in de Indische oceaan aan de oostkust van Tanzania, Afrika. De samengevoegde staten werden (in 1964) de Verenigde Republiek Tanzania. De eilanden hebben hun eigen gekozen administratie en belastingen. Hierdoor is Zanzibar semi-autonoom binnen de staat met een eigen regering. Tanzania heeft een president, maar Zanzibar ook. Zanzibaris hebben de Tanzaniaanse nationaliteit.Het eiland Zanzibar is een gedeeltelijk zelfbesturende staat in Tanzania. Het leger dat het verdedigt is het Tanzaniaanse leger.

Verder kennen we het eiland voornamelijk van de palmbomen, de parelwitte zandstranden en de prachtige hotels. Het eiland Zanzibar telt ongeveer een miljoen inwoners en de hoofdstad van Zanzibar is Stone Town. Zanzibar kent prachtige plekken, genoeg accommodaties en vele mogelijkheden om de cultuur te ontdekken. Naast Zanzibar behoren ook Mafia Island en Pemba Island tot de eilandengroep. Ook op deze eilanden van Tanzania kun je heerlijk op vakantie.

Je kunt Zanzibar bezoeken met hetzelfde visum als dat je nodig hebt voor Tanzania. Overweeg je een vakantie naar Zanzibar te boeken? Bekijk dan hier onze Tanzania Zanzibar voorbeeldreis. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw reis. Combineer het een avontuurlijke safari en kom tot rust aan de kust van Zanzibar.

Om antwoord te geven op de vraag: waar ligt Zanzibar? Zie daarvoor de onderstaande kaart van Tanzania, daar ligt Zanzibar dus.


Kaart Zanzibar

Reactie plaatsen