Familiereis Tanzania Safari en Zanzibar 

Tanzania privéreis op maat. Volledig afgestemd op de wensen van jullie gezin.

1

Belevenis voor het hele gezin

14

Dagen vol spanning en ontspanning

1000+

Onvergetelijke dieren
Familiereis Tanzania Zanzibar

Tanzania Zanzibar met kinderen

Een familievakantie naar Tanzania en Zanzibar. Best wel spannend misschien! In iedere reisgids kun je lezen dat de Ngorongoro krater ook wel het achtste wereldwonder wordt genoemd. En elke folder kan je vertellen dat Zanzibar prachtige stranden heeft. Maar wat zijn nou echt de leuke plekjes voor het gezin? En achter welke rots liggen vaak leeuwen te slapen? Onder welke palmboom kun je uit een kokosnoot drinken? Daarvoor moet je het land echt goed kennen en dat kan alleen als je er zelf woont. Zoals wij. Bovendien hebben wij ook kinderen. We weten goed wat ze leuk vinden.

familiereis Tanzania Safari met kinderen

Zorgeloos genieten, volledig afgestemd op jullie wensen

Wie zoiets moois en bijzonders gaat doen als een familiereis naar Tanzania, wil zoveel mogelijk tijd hebben voor al het wonderschone dat het land biedt. En voor de kinderen natuurlijk. Als je kiest voor Makasa dan kun je daarvan op aan. Samen met jullie plannen we de reis van A tot Z, rekening houdend met al jullie wensen. Vervolgens zorgen we voor een perfecte uitvoering. Want voor ons is jullie reis net zo bijzonder als voor jullie zelf.

Download gratis de inspiratiereis 'Tanzania en Zanzibar met kinderen'

Wij organiseren alle reizen helemaal op maat. Deze familiereis Tanzania Safari en Zanzibar strand is om je te inspireren en een idee te geven van de mogelijkheden. Dit uitgebreide reisprogramma bevat:

  • Een volledige beschrijving van deze rondreis van dag tot dag
  • Waar slaap je op vakantie? Informatie over de kindvriendelijke accommodaties
  • De prijzen per persoon en per seizoen met korting voor de kinderen
  • Informatie over onze werkwijze, onze jeeps en onze gidsen
  • Aanvullende informatie over een vakantie in Tanzania
50%
Download gratis deze voorbeeldreis Tanzania en Zanzibar met kinderen
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
inspiratiereis Tanzania en Zanzibar met kinderen
Super vakantie door Makasa! Complimenten! 
De organisatie door Makasa was zeer professioneel en bovendien erg vriendelijk en behulpzaam. De voorgestelde lodges en tented camps waren perfect. De medewerkers van de tented camps en de lodges zijn uitermate klantvriendelijk. Het eten was heerlijk en goed verzorgd.
Recensie familiereis Tanzania Zanzibar
Edzard Valk
Geweldige safari reis met prachtige herinneringen 
We hebben deze reis gemaakt met het hele gezin met 2 jongens van 15 en 18 jaar. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Tijdens de safari hebben we veel meegemaakt en gezien. Het was geweldig. Een reis met prachtige herinneringen om nooit te vergeten. 
Recensie familiereis Tanzania Zanzibar
Marjolijn Hilbrink
Goede persoonlijke service 
We hebben met ons gezin (twee volwassenen en twee jongens van 11 en 14 jaar) een hele mooie en goed verzorgde reis gehad. We hebben alles gezien wat we wilden zien. De service voordien, maar ook tijdens de reis, was uitstekend. We vonden het een bijzondere ervaring.
Recensie familiereis Tanzania Zanzibar
Janet Beck

Een verre reis naar het Grote Onbekende

Je gaat op vakantie naar Tanzania met het gezin. Dat is iets anders dan een weekendje Texel. Je moet er dan ook wat meer voorbereidingen voor treffen en er zijn wat meer zaken waarmee je rekening moet houden. En soms is er wat onzekerheid over het onbekende. Op de meest gestelde vragen die hierover gaan, is er een eenvoudig en geruststellend antwoord.
Heeft Tanzania malaria?

Risico op malaria?

Tanzania is een low-risk malariagebied en bovendien zijn er beschermende preventieve medicijnen.
Is Tanzania veilig?a

Is Tanzania wel veilig?

Ja, het behoort al decennia tot de meest stabiele landen in Afrika.
Is Tanzania geschikt voor kinderen?

Zijn de kinderen niet te klein?

Nee, het programma is aan te passen aan iedere leeftijd.

Is een safari gevaarlijk?

Op safari gevaarlijk?

Nee, voor wie zich aan de spelregels houdt, zijn er nauwelijks risico’s.
Is er zorg in Tanzania?

Wat als er een kind ziek wordt?

Selma en Ngomi hebben zelf ook kinderen en zijn altijd bereikbaar voor advies of hulp.
Welke betaal middel is er?

Financiële risico’s?

Nee, wij zijn een Nederlands bedrijf en aangesloten bij het GGTO en het Calamiteitenfonds.
Familiereis Tanzania Zanzibar Op Safari met het gezin

Ook voor kinderen prettige vliegtijden

Er gaat elke dag een KLM vliegtuig van Schiphol naar Kilimanjaro Airport nabij Moshi. De heenvlucht start altijd rond 10 uur in de ochtend, aankomst rond 20.00 uur lokale tijd. Er is slechts een of twee uur tijdverschil, afhankelijk van zomer- of wintertijd, ideaal want je hebt geen jetlag. De vliegtijd is circa 8,5 uur. Dat zijn voor kinderen prettige vliegtijden. Een hele dag of een hele nacht, maar geen opgebroken nachten. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro in Noord Tanzania, dichtbij de belangrijkste wildparks, op ongeveer 45 minuten rijden van het vliegveld. Jullie worden altijd door een van onze mensen opgehaald. Optioneel kunnen wij ook jullie vliegtickets verzorgen.
Gezinsvakantie Tanzania Zanzibar

Wij organiseren de volledige reis naar Tanzania afgestemd op het hele gezin

Makasa adviseert, organiseert, voert uit en is er op reis altijd als het nodig is

Op reis hebben jullie waarschijnlijk genoeg aan de prachtige wereld om je heen en aan de kinderen. Maar het is wel een prettige gedachte dat Makasa ook ter plekke altijd in de buurt is. We zijn altijd op de achtergrond en kunnen anytime reageren als dat nodig is. Zo hoeven jullie je nergens druk om te maken en regelen wij alles. Ook bij onverwachte zaken. Er zijn nog meer voordelen. We zetten ze nog even op een rijtje. 
Een eigen jeep en gids

Eigen jeep met privé gids

Op safari met je eigen Landcruiser en een goed opgeleide, Engelssprekende gids die het reizen met kinderen gewend is.
Zorgeloos genieten op safari

Zorgeloos genieten

We maken het je graag makkelijk. Alles wordt geregeld van aankomst tot vertrek. Zo’n reis is tenslotte best bijzonder.
Safari voor kinderen

Afgestemd op kinderen

Samen kunnen we het programma afstemmen op de leeftijd van de kinderen. Dat lukt altijd.
Experts over Tanzania

100% Tanzania expert

De mooiste plekjes en de beste tips uit eigen ervaring. Wij wonen en werken in Tanzania.
Best beoordeeld voor Tanzania reizen

Best beoordeeld

Al vijf jaar zijn we winnaar van het Certificate of Excellence op TripAdvisor. Daar zijn wij best trots op.
Veilig reizen naar Tanzania

Veilig op reis

Makasa is lid van de GGTO (Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators) en het Calamiteitenfonds.

Wil je alvast een beetje in de Tanzania stemming komen? 

Vakantie Tanzania Zanzibar met kinderen

Met ’t hele gezin per privé jeep door de Serengeti

Jullie reizen met een 5-7 persoons Landcruiser met een van onze ervaren gidsen. Op naar de beroemdste wildparks van de wereld. Lake Manyara, de Ngorongoro krater en natuurlijk de Serengeti. National Geographic, maar dan in het echt. Jullie auto is voorzien van een speciaal interieur en natuurlijk een uitsteldak om staand in te kunnen filmen en fotograferen. Je zult versteld staan van het wildlife dat je hier te zien zult krijgen. Vergeet vooral de verrekijkers voor de kinderen niet!
Familiereis Tanzania Zanzibar met kinderen

Op bezoek bij de Maasai

In de Maasai Lodge maak je kennis met de meest tot de verbeelding sprekende stam van Afrika. De beroemde en kleurrijke Maasai. Je overnacht in een boma (dorp) van waar je een schitterend uitzicht hebt over de onmetelijke vlaktes van Maasai land. Maak een nature walk waarbij kinderen op een ezel kunnen meerijden. Of willen die liever leren speerwerpen van deze beroemde krijgers? Of allebei? ’s Avonds eet je geroosterde geit bij het vuur, maar dat mag natuurlijk ook wat anders zijn. Er zijn hutten voor twee personen, maar als de kids nog klein zijn, zijn er ook familie hutten. 
Familiekamer Rhotia Valley Tanzania Safari

Slapen tussen de leeuwen

Dat is spannend! Overnachten in de wildernis. Veelal zullen jullie slapen in zogenaamde tented camps. Ook hier zijn er tenten voor twee en familietenten voor ’t hele gezin. ‘Tent’ is eigenlijk het verkeerde woord. Want behalve dat de muren van zwaar canvas zijn, gaat iedere vergelijking met een gewone tent mank. De vloeren zijn van hout of steen, het interieur en vooral de bedden zijn super comfortabel. Het sanitair is in elke hut privé en uitstekend. Maar het leukste is wel de onvergelijkbare safari sfeer. Tijdens het ontbijt kun je je amuseren met het nadoen van de geluiden die je ’s nachts gehoord hebt. Gidsen kunnen dat vaak heel goed. Was dat nou een leeuw die je hoorde brullen? Of het gehuil van een hyena?   
Familievakantie Zanzibar

Zalig Zonnig Zanzibar

Kinderen willen altijd naar het strand. Wat een toeval dat zalig zonnig Zanzibar voor de kust ligt! Het is een ‘Bounty eiland’ pur sang. Je vindt er de witste stranden en de blauwste oceaan. Het is het ultieme relax eiland na een enerverende safari. Spoel het stof van je af met een heerlijke duik. Je kunt er, ook voor kinderen, leuke en bijzondere dingen doen: snorkelen, met dolfijnen zwemmen en boottochten maken in een authentieke dhow. Ook een bezoek aan de hoofdstad is meer dan de moeite waard. Het schilderachtige Stone Town past helemaal bij de sprookjesachtige sfeer van het eiland. Er zijn ook nog twee kleinere eilanden: Pemba en Maffia, elk met hun eigen karakter.

Download gratis de familiereis 'Tanzania en Zanzibar met kinderen'

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar hoe zo'n Tanzania rondreis eruit ziet? Lees hier alles over het programma, de accommodaties, de prijzen en meer!

50%
Download gratis deze voorbeeldreis Tanzania en Zanzibar met kinderen
Na het invullen van je naam en email adres ontvang je de link naar het reisprogramma in je inbox. Niet ontvangen? Kijk ook even in de spam folder.
Download dit reisprogramma
Onvergetelijke Safari vakantie met ons gezin!
Onze 3 kinderen (11, 9, 6 jaar) vonden het een prachtig avontuur en genoten van het gezelschap van de vriendelijke en kundige gids. Wat een plezier hebben we beleefd tijdens de gamedrives en bij de prachtige accommodaties (allen met zwembad: heerlijk ter ontspanning).
Ervaring gezinsreis Tanzania Zanzibar
Sophie Defraye
Een waanzinnig indrukwekkende reis 
We hadden een waanzinnige gids die ook met de kinderen (13 en 15) ontzettend leuk was. De accommodaties waren in 1 woord geweldig, allemaal even prachtig, schoon, heerlijk geslapen (bedden daar kan menig hotel van leren...) en het eten ook altijd overal meer dan prima.
Ervaring gezinsreis Tanzania Zanzibar
Jolanda Nijboer
Goed en professioneel verzorgd 
Dankzij Makasa hebben we een prachtige en goed verzorgde safari beleefd. Onze complimenten voor het samenstellen van de reis, de accommodaties, de nationale parken en de balans tussen reizen en beleven.Tanzania heeft een diepe indruk op ons gemaakt.
Ervaring gezinsreis Tanzania Zanzibar

Anna Klein

Tanzania rondreis met kinderen

Benieuwd naar andere  mogelijkheden?

Op safari met ons gezin

Wij gaan zelf regelmatig met onze drie kinderen op safari. In deze video nemen we jullie mee naar de Serengeti. Veel plezier!

Wat jullie allemaal kunnen zien in Tanzania en Zanzibar

 Een prachtige en onvergetelijke safari 

Wat een geweldige reis hebben we gemaakt met Makasa! Je komt op plaatsen waar weinig toeristen zijn én je een grote diversiteit aan "wildlife" ziet! Opvallend is het respect vóór en de kennis ván de natuur van de gids. Het was een reis om nooit te vergeten.
Ervaring Tanzania Zanzibar met kinderen

Stephanie Zaman

Geweldige safari met Makasa 
We zijn nu net teruggekomen van onze safari-reis en écht álles was perfect geregeld! Onze gids Kaleby was geweldig, we hoefden nergens over te denken, hij wist veel te vertellen over de dieren en het land en hij was prettig gezelschap.
Ervaring Tanzania Zanzibar met kinderen
Corina Veldman
Een waanzinnige safari met Makasa 
Wij hebben een schitterende reis gehad met Makasa. Vanaf het eerste contact met Selma was er al een klik om onze safari door hun te laten regelen. Het ontvangst in Moshi en het uitzwaaien de volgende dag gaf ons een warm familiair gevoel.
Ervaring Tanzania Zanzibar met kinderen
Rolph en Annet Beck
Tanzania Safari met kinderen

Dit is maar een voorbeeld

De hier beschreven reis is maar een voorbeeld. Weliswaar een fantastisch voorbeeld, maar het kan ook anders. Meer safari en minder zon. Of juist andersom? Langer of korter, eenvoudiger of luxueuzer? Het kan allemaal. Laat het ons weten en we stellen een reis voor je samen die helemaal toegesneden is op jullie wensen. We doen het met plezier!