Wat kost een safari in Tanzania?

Wat kost een safari in Tanzania?

Dat een safari niet de goedkoopste vakantie is, daar ben je misschien wel achter. Maar wat kost een safari nou? En waarom is een safari zo duur?

Opbouw van de kosten Safari in Tanzania

Een safari is vaak een all-in pakket. Je betaald per safari dag voor het gebruik van de jeep, jouw gids, jouw lodge/hotel/camp, alle maaltijden, entree voor de nationale parken, extra kosten om in een national park te kunnen overnachten etc. Je bent ter plekke dus meestal niks meer kwijt, op wat drankjes en fooien na. Kijk wel even goed wat inclusief en exclusief is bij de offerte waar jij ja tegen zegt, dit kan per safari bedrijf verschillen.

De prijs van een safari in Tanzania

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren: het aantal personen dat in de jeep reist, de reisperiode, welk park je bezoekt en de accommodaties waar je verblijft. Ook kan de kwaliteit van de safari behoorlijk verschillen: is de jeep in een goede staat, boek je bij een betrouwbaar reisbureau, ben je verzekerd voor calamiteiten etc.

Kosten Safari afhankelijk van het aantal personen in de jeep

Wat kost een safari per dag?

  • Als je met twee personen op safari gaat, in middenklasse camps/lodges kost een safari ongeveer $390 en $450 per persoon per dag.
  • Met vier personen kost een safari ongeveer $290 en $350 per persoon per dag.
  • Met zes personen kost een safari ongeveer $250 en $310 per persoon per dag.
Kinderen onder de 16 jaar krijgen korting. Bovenstaande prijzen zijn een richtlijn om een idee te geven.

Een goed georganiseerde safari

Wij bij Makasa vinden hoge kwaliteit erg belangrijk. Je betaald toch al heel veel, doe het dan ook goed. Voor ons betekent dit: goede safarijeeps die goed worden onderhouden. Dit betekent zo min mogelijk pech onderweg en wanneer er toch pech is, hier goed op voorbereid zijn. Goed getrainde gidsen die niet alleen onvoorstelbaar veel kennis over de natuur hebben en veel en snel zien en spotten tijdens de safari, maar die ook een prettig gezelschap zijn en in alle opzichten een waardevolle toevoeging aan jullie reis zullen zijn. Goede kwaliteit betekent voor ons ook dat de hele reis gaat om jullie, jullie welzijn en jullie beleving. Wij doen er alles aan om tijdens het plannen van de reis en tijdens de reis zelf ervoor te zorgen dat jullie je prettig voelen en er alles uit halen wat jullie er uit willen halen. Zo zijn de kosten die je betaald voor een safari het meer dan waard.

Kosten Safari Tanzania beleving meer dan waard
Reactie plaatsen