De beste verrekijker voor safari

De beste verrekijker voor safari

Een verrekijker is een musthave voor je Tanzania safari. Ze brengen details veel dichterbij en stellen ons in staat om een veel breder scala aan flora en fauna te zien. Als het gaat om het kiezen van een verrekijker voor een safari, zijn de keuzes eindeloos.

Verrekijkers worden gespecificeerd door een reeks getallen, 8x32. 10x42 enz. Het eerste cijfer vertegenwoordigt de vergroting/strekte en het tweede cijfer is het diafragma, de diameter van de objectieflens. We raden een vergroting tussen 8x en 10x en een diafragma tussen 32-42 aan.

Een verrekijker kan extreem duur zijn en lijkt misschien een enorme investering voor één safari. Er zijn echter ook betaalbare verrekijkers. Onze voorkeur gaat uit naar Nikon of Leupold, maar er zijn ook verschillende andere gerenommeerde merken. Momenteel varieert het goedkoopste model tussen de 100 US-dollar en 500 US-dollar. Een punt om te onthouden is: hoe krachtiger de verrekijker, hoe zwaarder ze zijn.

Voor onze safarigidsen zijn de verrekijkers een instrument om het werk goed te kunnen uitvoeren. Het maakt het werk gemakkelijker. De meeste gidsen zijn zuinig op hun verrekijker en zullen er jaren mee doen. Ze zijn een noodzakelijk hulpmiddel tijdens het werk en dienen als verlengstuk van de armen.
Reactie plaatsen