Ruaha National Park

Ruaha National Park

Ruaha National Park is het op één na grootste nationale park in Tanzania met een oppervlakte van 22.000 vierkante kilometer. Het ligt in het zuidwesten van het land. Het park heeft niet de bekendheid gekregen die het verdient, omdat het geïsoleerd ligt van grote steden en internationale vliegvelden. Dit resulteert voor de bezoekers van het park wel een ervaring buiten de gebaande paden in het park.

Een ontmoeting van Noord en Zuid

Het Ruaha National Park beslaat uitgestrekte gevarieerde habitats van baobabland, savanne vlakte, miombo-bossen en rotsachtige heuvels. Bezoekers kunnen hier een unieke overgang in omgeving waarnemen aangezien hier het typische acacia-bos van Oost-Afrika opgaat in het miombo-bos van Afrika. Het Ruaha National Park heeft een uitgebreid riviersysteem dat wordt gedomineerd door de Ruaha-rivier, dat vele dieren van water voorziet.

Ruaha National Park

Alles is groter in Ruaha National Park

Een van de belangrijkste hoogtepunten van het park is de grote populatie roofdieren dat hier leeft. Het is een thuis voor leeuwen, luipaarden, cheeta’s en jachthonden. Ook wel Afrikaanse wilde honden genoemd, een formidabel roofdier dat in groepen jaagt. Jachthonden werken nauw samen bij de zorg voor zieken en gewonden soortgenoten. Ruaha National Park heeft een van de grootste aantallen wilde honden op aarde. Het zien van deze bedreigde soort is hier dan ook veel voorkomend. Daarnaast zijn de ongrijpbare kleine en grote koedoe’s hier te vinden, samen met de zeldzame sabelantilope en roanantilope. De Ruaha-rivier biedt het hele jaar door watervoorziening en onderhoudt aan grote populaties olifanten (meer dan 10.000). Andere veel voorkomende andere soorten zijn waterbokken, bosbokken, impala’s en grote buffelkudes.
Reactie plaatsen