Waar slaap op je op Safari in Tanzania?

Waar slaap op je op Safari in Tanzania?

Wij vinden accommodaties een belangrijk onderdeel van de safari. Het is de plek waar je na een soms lange dag lekker tot rust kan komen, waar je je meeste maaltijden nuttigt, waar je overnacht. We vinden het belangrijk dat je je hier veilig en op je gemak voelt en dat het verblijf iets waardevols toevoegt aan de reis.

Slapen in een Tented Camp op Safari

Er zijn verschillende soorten accommodaties. De tented camps zijn erg populair en het is ook echt een hele bijzondere ervaring om hier te overnachten. Het zijn eigenlijk losstaande luxe tenten, soms op palen of een vlonder. Vanuit je tent heb je uitzicht op je omgeving wanneer de gordijnen open zijn. Op sommige plekken zie je zelfs dieren in de verte of van dichtbij grazen in het gras. Deze tenten staan meestal in het midden van het park en ’s nachts kan het goed zijn dat je verschillende wilde dieren hoort: hyena’s, gnoes, leeuwen… Ondanks dat het een klein beetje op kamperen lijkt, heeft het wel alle luxe van een gewone hotelkamer. Er is in iedere tent eigen sanitair en er staan echte bedden met klamboes.

Tented Camp Glamping Safari Tanzania

Slapen in een Lodge

Je kunt ook overnachten in lodges, dit zijn vaak losstaande huisjes gemaakt van steen. De kamers zijn te vergelijken met wat een hotelkamer biedt.

Safari Tanzania Lodge Accommodatie

Of in een Tented Lodge

Er zijn ook nog tented lodges. Deze accommodaties hebben het principe van een tented camp, maar iets permanter met bijvoorbeeld wel een houten vloer in de tent of een half stenen badkamer in de tent. Echt een beetje een kruising tussen een tented camp en een lodge.

Iedere accommodatie, of het nou een tented camp, tented lodge of lodge is kan op verschillende luxe niveaus. Budget, middenklasse, luxe of zelfs heel erg luxe. Het is dus niet zo dat tented camps perse eenvoudiger of goedkoper zijn dan lodges.

Combineer tented camps met lodges

Wat wij het allerleukste vinden is een combinatie van tented camps en lodges. Zo ervaar je beide en heb je een leuke afwisseling. Het liefst boeken wij accommodaties die wat kleinschaliger zijn, waardoor de service wat persoonlijker wordt en je nog meer het echte safari gevoel ervaart.

Safari Lodge Tanzania

Ons advies voor jouw safari overnachting

Onze reizen zitten niet vast aan bepaalde accommodaties, de accommodatie is heel flexibel en we luisteren naar de wens van onze klant. Wel hebben wij na jarenlang ervaring een goed idee van wat wij wel en niet kunnen aanbevelen en waarom. We hebben banden opgebouwd met bepaalde accommodaties en we weten wat onze klanten in het verleden leuk hebben gevonden en wat niet. Daarom hebben wij altijd gepast advies voor verschillende reizen. We houden hierbij rekening met de wensen en het budget van de klant, met aanbiedingen die accommodaties hebben in bepaalde perioden, met het reisgezelschap en met leeftijden van de kinderen zodat we kunnen kijken welke accommodaties de voordeligste kinderkortingen geven.

Bekijk hier onze voorbeeldreis Safari & Zanzibar, deze reis heeft een mooie combinatie van kleinschalige tented camps, tented lodges en lodges.
Reactie plaatsen