Een safari reis Tanzania boeken in 10 stappen

Een safari reis Tanzania boeken in 10 stappen

Je bent er over uit: jij wil op safari en Tanzania zal de bestemming van deze droomreis zijn. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Hoe plan en organiseer ik dit? Daar kunnen wij je van het begin tot het eind bij helpen.

Hoe boek ik een safari reis naar Tanzania?

1. Touroperator uitkiezen

Je kiest een touroperator waar mee jij in zee wil gaan. Iemand die jullie gaat helpen om deze droomreis naar Tanzania te realiseren. Een reis naar Tanzania is natuurlijk iets anders dan een weekendje Texel. Je moet er dan ook wat meer voorbereidingen voor treffen en er zijn wat meer zaken waarmee je rekening moet houden. Er is enorm veel keuze, kies een organisatie waar je een goed gevoel bij hebt.

2. Contact via website of mail voor een voorbeeldreis

We kunnen natuurlijk niet over de stappen van een andere organisatie schrijven, dus even er van uitgaande dat je bij stap 1 voor Makasa hebt gekozen gaan we verder met deze droomreis plannen. Je download een voorbeeldreis via onze website. Of je stuurt ons een mail of berichtje op social media met jouw specifieke reiswens.

3. Jouw Tanzania reis, helemaal op maat

Je hebt nu een eerste reisopzet van ons ontvangen en gelezen. Nu hebben we een soort basis van waaruit we kunnen gaan beginnen met het personaliseren van jullie reis. Het kan zijn dat de voorbeeldreis al grotendeels aansluit bij jullie wensen, maar er zijn altijd wel kleine persoonlijke wensen waardoor we als het waren gaan puzzelen met jullie reis. Al onze Tanzania reizen zijn helemaal op maat, dus laat ons gerust weten wat je anders wil. Het meeste contact verloopt via de mail. Bellen kan natuurlijk ook als je dat prettig vindt.

4. Budget en reisperiode

Tegelijkertijd met het perfect in elkaar zetten van het programma van jullie droomreis, houden we rekening met het budget wat jullie in gedachten hebben en in welk seizoen de Tanzania reis zal plaatsvinden.

5. Internationale vluchten boeken

Wanneer de reis helemaal aansluit bij jullie wensen, is het tijd om de internationale vluchten te gaan boeken (tenzij deze al waren geboekt natuurlijk). Dit kunnen jullie zelf doen, of in overleg kunnen wij dit voor jullie doen.

6. Accommodaties vastleggen

De tickets zijn geboekt, de data staan nu vast, wij gaan de accommodaties en activiteiten voor jullie vastleggen.

7. Factuur en aanbetaling

Jullie reis is nu helemaal geboekt, we maken de factuur voor jullie. Binnen 8 dagen betalen jullie de aanbetaling van 25 % van de totale reissom. Het resterende bedrag hoeft pas zes weken voor jullie vertrek. Het begint nu allemaal heel dichtbij te komen...!

8. Welkom bij onze Online Makasa Community

We melden jullie nu aan bij onze Makasa Community, een online platform waarin je belangrijke informatie kunt vinden en je al je vragen en ervaringen kunt delen met andere leden. Wij geven in principe zo snel mogelijk een reactie, maar reizigers kunnen ook op elkaar reageren! Hartstikke leuk en handig. Voor kinderen is er een Kids club op dit platform, waar zij allerlei leuke spelletjes en opdrachten kunnen vinden.

9. Visum, vaccinaties, malariatabletten

Zo’n twee maanden voor jullie vertrek kun je langzaam maar zeker voorbereidingen gaan treffen voor jullie reis. Denk aan het maken van afspraken voor je vaccinaties, het regelen van anti-malariapillen, je visum en het verdiepen in eventuele nieuwe aankopen speciaal voor deze reis. (Lenen van familie of kennissen zou natuurlijk ook een optie kunnen zijn). Check hiervoor nog eens goed de informatie op de Makasa Community en onze paklijst!

10. Zijn jullie er klaar voor?

Het is zo ver! Jullie rit naar Schiphol en vlucht naar Tanzania. Eenmaal aangekomen, hoeven jullie nergens meer aan te denken. Makasa neemt jullie mee!
Reactie plaatsen