Hoe lang duurt een safari?

Hoe lang duurt een safari?

Een safari kan kort of lang duren. Een dagtripje naar Arusha National Park? Dat kan. Maar safari betekent letterlijk ‘reis’ en wanneer wij het over ‘op safari’ hebben, bedoelen we vaak een rondreis van meerdere dagen.

Een standaard safari duurt 7-10 dagen

Onze gasten komen meestal naar Tanzania om een safari mee te maken. Dan praten we al gauw over een volle week safari. Met 7-10 dagen heb je genoeg tijd om de hoogtepunten van noord Tanzania te zien. Dat lijkt misschien heel lang, maar je hebt de tijd echt nodig en je zult merken: het vliegt voorbij.

Tijdens een safari bezoek je verschillende parken waarbij ieder park zijn eigen charmes heeft en een totaal andere omgeving laat zien. Het ene wauw-moment wordt vervolgd door het andere wauw-moment, het stopt gewoon niet! En wanneer je dacht dat het niet mooier kon worden, word je de volgende dag opnieuw blij verrast.

Neem de tijd voor de safari rondreis

Tanzania heeft veel interessante wildlife gebieden om te bezoeken. Het meest bekend zijn de noordelijke en zuidelijke safariparken. De parken verschillen onderling erg van grootte. Waar je in het ene park meerdere dagen nodig hebt, is voor het andere park één dag voldoende. Daarnaast zijn de afstanden tussen verschillende parken zijn nogal verschillend. Zo liggen een aantal kleinere parken in het noorden op een uur rijden van elkaar af, maar is het vanuit daar naar de Serengeti wel 4 tot 5 uur rijden! En een park waar je zo veel reistijd heen en terug voor moet afleggen, in een gebied wat bijna zo groot is als heel Nederland waar enorm veel te bewonderen en te ontdekken is, blijf je natuurlijk niet maar 1 dagje.

De duur van je safari ligt er dus eigenlijk helemaal aan welke parken je precies zou willen bezoeken. Aan de andere kant heb je vaak rekening te houden met je eigen beschikbare tijd en ook niet onbelangrijk, je beschikbare budget. Dit zijn twee factoren die zeker invloed hebben op de duur van je safari.

Wij adviseren om je safariprogramma zo in te delen dat er voldoende tijd is in ieder park om echt te genieten en eventueel gehaast gevoel compleet achter je te laten. En als je kiest voor een kortere safari, ga dan ook voor minder parken en voor parken die op kortere afstand van elkaar liggen. Te veel willen zien in een te korte tijd doet vaak af aan je safari en is zonde.

Hoe bepaal ik de lengte van mijn safari?

Kortom, de duur van je safari is afhankelijk van een aantal factoren:

  • jullie wensen: welke parken hebben jullie zelf in gedachten, wat willen jullie graag zien?;
  • de grootte van en afstand tussen deze parken en ons advies hierin;
  • jullie beschikbare tijd;
  • jullie beschikbare budget.

Op basis van deze gegevens en wensen stellen we met elkaar een mooi safariprogramma voor jullie op. Dat kan een korte 5- of lange 14-daagse safari worden! En alles daaromheen en tussenin is ook mogelijk.

Onze inspiratiereis

Weet je eigenlijk nog niet zo goed wat je wil? Bekijk dan hier onze voorbeeldreis Safari en Strand. Deze rondreis brengt je in 8 dagen naar de Maasai, Lake Manyara, Serengeti en Ngorongoro en daarna nog lekker 5 dagen aan het strand op Zanzibar.

Meer hierover lezen? Lees hier ons blog '5 tips voor de ultieme safari beleving'.

Reactie plaatsen