Tanzania Rondreis

Tanzania Rondreis

Een rondreis door Tanzania

Een vakantie naar Tanzania is eigenlijk altijd een rondreis. Safari betekent letterlijk ‘reis’ wanneer je het vertaalt vanuit het Swahili. Wanneer wij het over safari hebben, hebben we het meestal over een rondreis door gebieden waar veel en gevarieerd wildlife voorkomt: de nationale parken en game reserves in Tanzania. In het noorden bijvoorbeeld Lake Manyara, Tarangire, Serengeti en de Ngorongoro Krater en in het zuiden Selous, Ruaha en Mikumi National Park.

Op reis door de wildlife parken

Meestal maak je een rondreis waarbij je een combinatie van verschillende parken gaat bezoeken. Voor ieder park trek je minstens één hele dag uit, maar voor een groter park als de Serengeti adviseren wij meerdere dagen. Je overnacht dus steeds op verschillende plekken en soms een aantal nachten op dezelfde plek. Bij het plannen van een safari, hou je bij het inplannen van je aantal dagen niet alleen rekening met de bezoeken aan de parken, maar ook met de reistijden die nodig zijn om naar het eerste park toe te rijden, van het ene naar het andere park te gaan en uiteindelijk weer terug naar Arusha, Moshi of het vliegveld te rijden. Meestal heb je zo'n 7-10 dagen nodig voor een mooie safari. Wij kunnen hierin adviseren en uitleggen hoe je de rondreis het beste kunt opbouwen en indelen.

Tanzania Rondreis Serengeti

Een complete Tanzania reis

Wanneer je jouw reis bij Makasa boekt ben je altijd in het gezelschap van een gids die ook de auto bestuurt. Na de safari rondreis kan je nog naar Zanzibar vliegen om een paar dagen van het strand te genieten. Wij kunnen ook dit gedeelte en de binnenlandse vluchten verzorgen. Al met al ben je dan 2-3 weken onderweg.

Op onze website hebben we een aantal voorbeeldreizen staan om een idee te krijgen van de mogelijkheden. De Safari en Zanzibar rondreis is zeer populaire rondreis.

Reactie plaatsen