arrow_drop_up arrow_drop_down

Veel mensen vragen ons wat een geschikte leeftijd is om op safari te gaan. Moeilijk om daar een eenduidig antwoord op te geven. Simpel gezegd komt het er op neer dat als een kind een paar uur achter elkaar in een auto kan zitten er in principe geen bezwaar is om op weg te gaan. Als een kind nog veel slaapt onderweg, is een safari prima te doen. Onze persoonlijke ervaring is dat een baby heerlijk mee hobbelt op de cadans van de auto. In overleg kunnen wij dan ook altijd zorgen voor een geschikt stoeltje. De wat lastiger jaren zijn wanneer een kind niet meer slaapt onderweg maar zich nog niet bewust is van de omgeving. Kinderen kunnen zich dan gaan vervelen in de auto. Maar zodra de basisschool in zicht is, kan een safari niet alleen wonderschoon, maar ook nog eens heel educatief zijn. Vanaf een jaar of acht vinden alle kinderen een safari om met hun eigen woorden te spreken ‘super vet’.

Rekening houden met kinderen

Wij hebben een aantal manieren waarop we een safari voor kinderen extra geschikt en aantrekkelijk kunnen maken. Ten eerste zijn daar de reisafstanden. We kunnen voor wildparks kiezen die wat dichter bij liggen, zodat de afstanden van en naar de parken beperkt blijft. Daarnaast kunnen we kindvriendelijke lodges selecteren. We kennen alle accommodaties persoonlijk, we hebben zelf drie jonge kinderen, dus we weten waar we op moeten letten. Ook zijn er steeds meer lodges met een zwembad.

De gids als entertainer

Met uw gids kunt u ook de lengte van de gamedrives bepalen. Daar waar een gezelschap zonder kinderen misschien voor een lange dagtrip zou kiezen, kunt u met kinderen gerust een wat kortere gamedrive in de ochtend doen, als het nog niet zo warm is, en na de lunch heerlijk bij de lodge en het zwembad blijven chillen. En dan eventueel, als de kinderen weer zin hebben, aan het einde van de middag nog een uurtje dieren spotten. Ook de keuze van de gids die wij voor u maken is van belang. Sommige van onze gidsen zijn bij uitstek geschikt om de kinderen wat te entertainen onderweg. Met spannende verhalen, dierengeluiden nadoen, liedjes zingen… Alles kan zolang het past binnen onze filosofie van liefde voor en interesse in de natuur en de omgeving.

Speciale activiteiten

Ook kunnen we op de dagen dat u niet op safari bent, er voor, er na, of tussendoor, speciale activiteiten organiseren die vooral ook leuk zijn voor kinderen. Zoals een bezoek aan een school of aan een weeshuis. Een kennismaking met de beroemde Maasai stam waar je op een ezel kunt rijden en je kunt bekwamen in het speerwerpen. Mountainbiken, een bergwandeling maken. Er kan veel, alles in overleg en vanzelfsprekend afhankelijk van de leeftijd en de belangstelling van uw kinderen. Overigens zijn veel van deze activiteiten ook heel leuk zonder kinderen ?.

Gezond op weg

Wat voor elke reiziger opgaat, geldt nog meer voor kleine kinderen: veel drinken, wees alert op uitdrogingsverschijnselen, extra aandacht voor hygiëne, veel handen wassen, enzovoorts. Het klinkt misschien overdreven, maar dit is in Afrika (en eigenlijk in elk warm land) echt van belang, en het helpt u een zorgeloze reis te maken. Een kleine reisapotheek met een aantal basismedicijnen raden wij altijd aan. Wagenziekte komt tijdens een safari, ook bij kinderen, merkwaardig genoeg nauwelijks voor. Waarom dat zo is weten we niet, maar prettig is het wel. Desondanks is er natuurlijk niets tegen om voor de zekerheid wat Primatour mee te nemen.

Leuk, spannend en educatief

Als dit relevant is, werkt het over het algemeen erg goed als kinderen een doel hebben. Hoe klein of hoe groot ook. Bijvoorbeeld een spreekbeurt of een werkstuk. We hebben hiervan de meest fraaie voorbeelden opgestuurd gekregen. Ook bij de voorbereidingen van een reis naar Tanzania kan het maken van een werkstuk(je) een rol spelen. Heeft u meer vragen over kinderen en safari’s, neemt u dan gerust contact met ons op.

www.makasasafaris.com

info@makasatanzania.com

Over de schrijver
<:authorgoogleplus>
Reactie plaatsen