Wat is er te doen in Moshi?

Moshi is de stad waar wij wonen en de thuisbasis van ons bedrijf Makasa Tanzania Safaris. Onze reizen beginnen dan ook vaak met een overnachting in Moshi, voorafgaand aan de start van de safari. Van Moshi zelf zie je dan vaak alleen een glimp. Dat is stiekem best zonde, want de omgeving van Moshi is erg indrukwekkend en er is genoeg te doen!

Je reis aanvullen met activiteiten in Moshi

Een dagtrip en overnachting in Moshi relatief goedkoop, wanneer je het vergelijkt met de safaridagen. Het kan daarom echt een leuke aanvulling op je reis zijn, wanneer je iets langer wil blijven maar niet heel veel extra kosten wil maken. In deze blog lees je wat er zoal te beleven valt in Moshi en omgeving. Kom je iets tegen wat jij echt zou willen meemaken? Laat het ons weten en we nemen het op in jouw reisprogramma!

Uitzicht op de Kilimanjaro vanuit Moshi

Allereerst de Kilimanjaro. Moshi ligt aan de voet van deze beroemde, waanzinnig indrukwekkende berg. Omdat de top vaak verstopt is in de wolken, is het iedere keer weer adembenemend wanneer hij zich laat zien. Mocht je dus nog een dag in Moshi zelf doorbrengen, maak je zeker kans om de berg te mogen bewonderen.

Moshi Town Tour

Een tour door Moshi waarbij een gids jullie rondleidt. Jullie bezoeken onder andere de lokale markten en winkeltjes en krijgen een indruk van het leven in de stad. Je kunt prachtige souvenirs kopen zoals rieten manden, sieraden of mooie beeldjes. Er zijn een aantal leuke plekjes in de stad waar je terecht kunt voor een lekkere koffie en/of lunch, zoals Coffee Union Cafe.

Moshi Town tour

Marangu waterval en de Chagga Tribe

In ongeveer driekwartier rij je naar Marangu, een plaats op de zuidoostelijke hellingen van de Kilimanjaro. Het grootste deel van de bevolking van Marangu bestaat uit Wachagga, de grootste bevolkingsgroep rond de Kilimanjaro. Bij het ‘Chagga Live Museum’ word je meegenomen in de levenswijze van de ‘Chagga tribe’, waarbij je van alles leert over de historie van deze mensen, de manier van overleven en de onderlinge strijd tussen de stammen. Vervolgens begint een wandeling van ongeveer een uur. De verschillende paden en steile trappen brengen je naar een prachtige plek, waar achter al het groen zich de waterval verschuilt. Als het water op temperatuur is, is er zelfs een mogelijkheid om hier te zwemmen.

Kahawa Shamba – koffietour in Moshi

De regio van Moshi staat ook bekend om zijn koffie. Kahawa Shamba is een project wat is opgezet door lokale koffieboeren. Het ligt gelegen in een prachtige groene omgeving aan de voet van de Kilimanjaro. Het project laat het echte lokale leven van Tanzania zien, waarbij een deskundige gids het proces van de koffieteelt laat zien. De tour wordt vervolgd door een lokale lunch. Een echte aanrader!

Moshi Koffietour

Een dagje fietsen in de omgeving van Moshi

Een lekkere tocht op de fiets is weer eens wat anders dan wandelen of in de jeep! Vanuit Moshi kun je een prachtige tour maken op de mountainbike naar de TPC suikerplantages. Onderweg kom je langs dorpjes, marktjes langs de weg en al snel rij je door de grootste suikerplantages van Tanzania. Je leert van alles over hoe het suikerriet uiteindelijk in de fabriek verderop belandt. Het eindpunt is de TPC Club, een clubhuis met nabijgelegen golfbaan. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en lekker lunchen. De fanatiekelingen kunnen weer terugfietsen, maar terug met de auto naar Moshi is ook een optie. Wil je meer lezen over deze plek? Lees ons blog over Een lome dag bij TPC.

Golfen met zicht op de Kilimanjaro

Voor golfliefhebbers is TPC een toplocatie. Met gemak vermaak je je hier de hele dag, terwijl er voor de niet-golfers ook genoeg vertier is. Heerlijk uitgebreid lunchen, genieten van lekkere koffies, maar ook een potje tennis of zwemmen is mogelijk!

Een bezoek aan Makoa Farm

Makoa Farm is een gastvrije en gezellige boerderij, omgeven door een prachtig landschap met een grote aanwezigheid van verschillende soorten dieren. Makoa-Farm heeft een bijzonder doel: het redden van gewonde of mishandelde wilde dieren door deze tijdelijk op te vangen en hopelijk met een volledig herstel weer terug het wild in te kunnen plaatsen. Elk dier op Makoa-Farm brengt wel een bijzonder verhaal met zich mee, zij worden hier dag-in en dag-uit liefdevol verzorgt door alle werknemers van de boerderij.

Wanneer je de farm bezoekt, krijg je een rondleiding over het terrein: zie honderden vleermuizen in een grot rondvliegen bij de prachtige waterval en maak kennis met de rest van alle bewoners op de boerderij. Van vele konijnen, paarden en koeien tot wilde zwijnen, schildpadden, de Afrikaanse maraboe of een drie-potige serval cat. Paardrijden is hier ook een optie voor de liefhebbers.

Op de creatieve tour!

Het zal je in Tanzania niet ontgaan dat er bij vele souvenirwinkels prachtige en typische Tanzaniaanse/Afrikaanse schilderijen worden gemaakt en verkocht. Typisch aan de schilderijen zijn de vaak vrolijke kleuren die worden gebruikt, de sierlijke dieren en mensfiguren die erop worden afgebeeld en de mooie dramatische achtergronden van bergachtige landschappen of een kleurrijke zonsondergang. Tijdens mijn eerste bezoeken aan Tanzania kon ik het nooit laten om een schilderij te kopen voor mezelf als souvenir of als cadeau aan iemand in Nederland. Maar inmiddels hebben we ook leuke ervaringen met Art workshops in Moshi. Wil jij ook een workshop van een Tanzaniaanse kunstenaar in Moshi en je eigen doek beschilderen als aandenken? Dan is dit echt iets voor jou!

Genoeg te doen in Moshi!

Genoeg te doen dus in Moshi! Vind je het ook leuk om wat anders te doen naast de safari parken en Zanzibar? Plan dan een paar extra dagen Moshi. Karibu! (Welkom!)

Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen