De 5 populairste bestemmingen in Tanzania
28 november 2019 

De 5 populairste bestemmingen in Tanzania

Tanzania is een ontzettend populaire vakantiebestemming. En natuurlijk kan je de 5 populairste bestemmingen in Tanzania overal op internet terugvinden. Maar waarom zijn precies deze 5 bestemmingen nou zo populair? Hier lees je er meer over. Heb jij ze al op je bucketlist?

Serengeti National Park

De Serengeti is een van de grootste safariparken in Tanzania en vooral populair vanwege het grote aantal katachtige (leeuwen, luipaarden, cheeta’s). Waar je in de kleinere parken (Tarangire) of meer afgelegen parken (Ruaha en Selous) soms nog uren moet zoeken naar een leeuw kom je ze in de Serengeti makkelijker tegen en kijken de dieren niet gek op als er een safari jeep voorbijrijdt. Wat Serengeti ook populair maakt zijn de uitgestrekte vlaktes en de prachtige zonsondergangen met een Afrikaanse acaciaboom die in silhouet afsteekt tegen de horizon.

En last, but not least, natuurlijk de wereldberoemde migratie. Oog in oog met duizenden gnoes en zebra’s, onderweg tijdens hun jaarlijkse ongelofelijke reis. Hoewel de natuur zich niet laat dirigeren weet Makasa door haar jarenlange ervaring de plekken waar je het meeste kans maakt dit met niets te vergelijken schouwspel mee te maken. De migratie neemt in feite het hele jaar in beslag maar bevindt zich steeds ergens anders. Er zijn twee grote hoogtepunten. De jaarlijkse grote rivieroversteek in augustus in noord Serengeti. Een andere interessante periode is het ‘calving season’, zo rond eind januari, begin februari in Ndutu, ten zuiden van de Serengeti.

Genoeg reden dus dat Serengeti thuis hoort in het rijtje van de 5 populairste bestemmingen in Tanzania.

De Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater kan ook niet in het rijtje ontbreken. De krater is een bijzonder natuurverschijnsel en staat sinds 1978 op de werelderfgoedlijst. Ze is ontstaan door de aardverschuivingen die ook de Rift Valley hebben gevormd. Ongeveer drie miljoen jaar geleden blies de berg zichzelf op, waarbij de Serengeti overdekt werd met as en de bodem van de krater in de berg wegzonk. De rand van de krater bevindt zich op 2285 meter hoogte en de Ngorongoro krater is de grootste nog intact zijnde caldeira (komvormige krater) ter wereld. Het wild spotten in de krater is een feest, want de kraterbodem is een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Ook een uitzicht vanaf de kraterrand is adembenemend. Een ander bijzonder feitje over dit gebied is dat de Ngorongoro geen national park is, maar een conservation area. Hierdoor mogen er ook mensen leven. Op de kraterrand en in de conservation area wonen de Maasai, je ziet hun dorpjes liggen als je langsrijdt in de jeep.

Maasai Stam

De Maasai is een nomadisch volk in Oost-Afrika en voornamelijk woonachtig in Kenia en Tanzania. En alhoewel ze ook wel een beetje met de tijd meegaan houden ze zich nog sterk vast aan hun eeuwenoude tradities. Een bezoek aan Tanzania is niet compleet zonder een bezoek aan deze bijzondere en kleurrijke stam en daarom behoort de Maasai zeker tot de 5 populairste bestemmingen in Tanzania.

Er zijn verschillende manieren om deze stam te bezoeken. Uit onze eigen ervaring en die van onze reizigers kunnen wij het project en de daarbij horende lodge van Amini Africa van harte aanbevelen. Zij hebben een Maasai Lodge die volledige wordt gerund door de Maasai en bijdraagt aan deze community. Een fantastische manier om op een leuke manier meer van deze stam te zien en leren. Ik heb er meerdere video’s over gemaakt tijdens onze vele bezoeken.

Kilimanjaro

De Kilimanjaro ligt in onze achtertuin en we genieten dagelijks van het prachtige uitzicht over deze berg. Ook de Kilimanjaro is een van de populaire bestemmingen in Tanzania en niet zomaar. Het is met 5895 meter de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg van de hele wereld. De Kilimanjaro is op de top bedekt met gletsjers en ijsvelden. Dus wanneer wij met 40 graden door onze tuin lopen zien we tegelijkertijd ook een top met sneeuw. Wat ook bijzonder is, is dat deze berg wandelend te beklimmen is. En daar hoef je geen bergbeklimmer voor te zijn. Er zijn verschillende routes naar de top en de trek duurt ongeveer 6-9 dagen.

Behalve een gids gaan er ook een aantal dragers mee de berg op want er moet heel wat mee. Tenten om in te slapen, een mess tent om in te eten en de avond in door te brengen, voedsel voor een week, een chemisch toilet en vooral veel water. Om te drinken, om te koken en om je een klein beetje te kunnen wassen. Wat de trip heel bijzonder maakt is dat je door alle mogelijke verschillende klimaatzones loopt. Daardoor is iedere klimdag ook anders. De eerste dag loop je in tropisch regenwoud, de laatste dag in een landschap van gletsjers. Je ziet tijdens het lopen de begroeiing veranderen en tenslotte geheel verdwijnen. Je hoeft de berg natuurlijk niet te beklimmen om hem aan je bucket list van de 5 populairste bestemmingen in Tanzania toe te voegen. Alleen al naar de berg kijken vanuit Moshi rekenen we ook goed!

Tropisch Zanzibar

Wat is er fijner dan na een indrukwekkende safari reis nog even ontspannen op het strand. Tanzania is o.a. een populaire vakantiebestemming omdat je een safari reis kan combineren met een paar dagen relaxen op een tropisch eiland. Zanzibar ligt aan de oostkust van Tanzania. Dit prachtige eiland biedt parelwitte stranden, een heldere blauwe zee en een aangename temperatuur tussen de 25ºC en 35ºC graden.

Na de safari op het vaste land vlieg je meestal vanuit Serengeti of Arusha. Aangekomen op het eiland worden jullie opgehaald van het vliegveld en naar je hotel gebracht. Zanzibar is een eiland met vele mogelijkheden; duiken of snorkelen op verschillende locaties, zwemmen met dolfijnen en ook een boottocht met een traditionele dhow is een aanrader. Zanzibar heeft een fascinerende geschiedenis, in Stone Town is bijvoorbeeld de voormalige slavenmarkt te zien en het oude fort te bezoeken. Voor Zanzibar heb je geen apart visum nodig. Zanzibar mag ook zeker niet ontbreken in het rijtje van de 5 populairste bestemmingen in Tanzania.

Ben je ook enthousiast geworden over een Tanzania vakantie?

Dit waren de 5 populairste bestemmingen in Tanzania. Ben je in de stemming gekomen en wil je meer weten? Op deze pagina kan je een reisprogramma downloaden waarbij alle bovenstaande populaire bestemmingen aan bod komen. Reis je met ons mee?

Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen