Een Tanzania Safari in het regenseizoen April/Mei

Een Tanzania Safari in het regenseizoen April/Mei

Is het regenseizoen geschikt voor een safari?

Ja! Fantastisch zelfs. April en mei zijn de regenseizoen-maanden, iets wat velen toch een beetje afschrikt om dan naar Tanzania te komen. Zelfs in de meeste reisboekjes staat dat deze periode niet aan te raden is vanwege de regens en onbegane wegen. Zelf maken wij juist vaak in deze regenperiode een uitgebreide safari. Ten eerste, omdat dit voor ons een rustige periode is op kantoor en dus hebben we de tijd. Maar daarnaast, omdat er heel wat voordelen aan dit seizoen zitten.

De voordelen van een safari in het regenseizoen

Het regenseizoen wordt ook wel Green Season genoemd en terecht: daar waar het landschap de rest van het jaar behoorlijk droog en dor kan zijn, is het landschap nu mooi groen. Echt prachtig om door heen te rijden! Het betekent ook dat er volop eten is voor de dieren. Voor de grazende dieren genoeg gras, voor de andere dieren genoeg gezonde prooien om voor te gaan. De regenbuien zorgen ook voor dramatische luchten. Dreigende wolken waar de zon door komt schijnen en fantastisch natuurlijk licht voor fotografie.

Regenseizoen Safari Tanzania

Naast het mooie groene landschap en de wel-gevoede dieren, is misschien wel het grootste voordeel van dit seizoen dat het rustig qua toerisme is. Rustig bij de entree van de parken, rustig in de parken zelf en rustig bij de accommodaties. Het lijkt soms wel alsof het park helemaal alleen voor jou en je gezelschap is, in sommige gebieden kun je uren rondrijden zonder echt anderen tegen te komen.

Tot slot is het veel goedkoper om in dit seizoen op safari te gaan. De accommodaties hanteren ‘green season’ prijzen en Makasa ook. De internationale vluchten zijn ook vaak behoorlijk wat goedkoper dan bijvoorbeeld in de zomervakantie.

Niet altijd even zonnig

Het is natuurlijk niet voor niets het regenseizoen, dus het kan zijn dat niet elke dag even zonnig is. Regent het dan echt de hele dag door? Nee, meestal niet. De grote regenbuien vallen vaak eind van de middag en 's nachts en dan heb je er op safari echt nauwelijks last van. Soms kan je pech hebben en zit er een dag tussen dat er meer regen valt, soms heb je geluk en heb je gewoon een zonnige dag. De temperatuur blijft heerlijk aangenaam en is rond de 28/30 graden in deze periode. Op sommige plekken wat koeler en op sommige plekken wat warmer. Ga je ook naar Zanzibar? En verwacht je van jouw Afrika vakantie echt strak blauwe lucht, zon en 35+ graden, dan is deze reisperiode misschien niet voor jou. Maar kom je echt voor de safari, het wild en de natuur: dan durven we bijna te zeggen dat April/Mei juist tot een van de beste maanden van het jaar horen. Lees hier meer over de beste reistijd voor een Tanzania vakantie.

Een Tanzania reis in het regenseizoen

Twijfel je nog?

Twijfel je toch nog? Of heb je vragen over een Tanzania reis in de regenperiode? Laat het ons weten, we adviseren je graag. Of bekijk hier een video van onze eigen safari in het regenseizoen.
Reactie plaatsen