Individuele reis Tanzania | Privé reis Tanzania

Individuele reis Tanzania | Privé reis Tanzania

Een privé safari of een privéreis betekent dat je een individuele reis boekt. Je reist dan tijdens de vakantie alleen met jouw gezelschap. Je partner, je gezin of je vriendengroep. Of je de reis nou met z’n tweetjes boekt of met een gezin, je komt nooit met andere mensen in een jeep. Je maakt de reis echt individueel. Er is tijdens de safari natuurlijk wel een gids bij jullie om jullie te begeleiden. Maar ook deze gids is er helemaal alleen voor jullie reisgezelschap.

Individuele prive reis naar Tanzania

De voordelen van een individuele reis in Tanzania

Wij bevelen het individueel reizen bij een Tanzania vakantie echt heel erg aan. Er zijn zo veel voordelen. We zetten ze op een rij:
  • Jullie bepalen elke dag helemaal zelf hoe laat jullie op willen staan en op pad willen gaan, maar ook hoe laat jullie terug bij de lodge willen zijn en hoe jullie dagindeling er verder uit zal zien. Dus bijvoorbeeld met lunchbox de hele dag op safari of in de middag terug naar de lodge voor een warme lunch. Uiteraard overleg je de wensen met de gids.
  • Overal waar jullie lang of kort willen stil blijven staan met de jeep om te kijken, te genieten of foto’s te maken, is er niemand die jullie opjaagt of waardoor jullie het gevoel hebben sneller door te moeten gaan. Zo zijn jullie misschien vogelliefhebbers of juist op zoek naar de grote katten zoals leeuwen en luipaarden. Of misschien wil je wel een uur lang bij een luipaard in een boom blijven kijken om te zien of hij er heel misschien uitklimt. Bij een groepsreis is er vaak weinig tijd voor individuele wensen en ben je qua ervaring misschien meer een checklist aan het afvinken dan dat je de safari echt beleeft.Prive reis Tanzania Individueel op safari
  • Jullie kennen als het goed is je eigen gezelschap goed, geven om elkaar en houden als het goed is rekening met elkaars wensen. Je weet nooit hoe het zal zijn als je met onbekenden een jeep deelt. Het kan goed uitpakken maar het kan natuurlijk ook zijn dat eigenlijk helemaal niet zo klikt. Je brengt veel tijd samen door, in een kleine ruimte (de jeep), dus goed gezelschap is wel belangrijk.
  • Bij kleinschalige groepen (gezinnen, stellen) kan je ook kiezen voor kleinschalige accommodaties. Deze zijn vaak het leukst en meest persoonlijk. Met grotere groepsreizen kom je al gauw in de grotere standaard hotels terecht.
  • Privéreizen kunnen ook op maat. Bij een groepsreis moet je vaak voor een vast programma kiezen. Bij een privéreis kan je zelf je wensen aangeven en kan het hele reisprogramma op maat worden gemaakt.

Wil jij ook met je eigen gezelschap op reis?

Wil jij ook graag individueel op reis naar Tanzania? Bekijk hier een van onze voorbeeldreizen met een privé safari en strandvakantie op Zanzibar.
Reactie plaatsen