Tanzania Geldzaken

Tanzania Geldzaken

Betalen in Tanzania

Tanzania geldzaken: De lokale munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling, maar je kunt vrijwel overal met US Dollars terecht. Het is aan te raden cash US Dollars mee te nemen, maar let op: In Tanzania worden alleen biljetten uit 2003-heden geaccepteerd, ouder dan 2003 worden helaas niet aangenomen. Creditcardbetalingen kunnen in sommige accommodaties wel, maar er worden hoge toeslagen gerekend.

Je kunt met jouw betaalpas geld opnemen in Tanzania. Dit kan echter alleen in Moshi, Arusha, Dar es Salaam en Stone Town (Zanzibar). Tijdens de safari of op de standen van Zanzibar is dit niet mogelijk. Houd er rekening mee dat je tijdens deze dagen genoeg cash geld op zak hebt. US Dollars zijn handiger dan Euro’s.

Fooi

In Tanzania is het geven van fooien niet verplicht, maar wel gebruikelijk. Fooien worden gegeven als bedankje, de hoeveelheid fooi die je geeft zal dus afhangen van jouw tevredenheid. Omdat veel mensen die hier voor het eerst komen het lastig vinden in te schatten hoeveel ze moeten geven is hier een richtlijn.
  • Restaurants: 5 – 10 % van de totale rekening
  • Safari gids: $25+ per dag (Dit is per groep/familie, niet per persoon)
  • Dragers (draagt de bagage bij het hotel): $1 - $2 per drager.
Wanneer je voor een paar dagen dezelfde gids hebt kun je de fooi aan het eind van de reis geven. Dit mag zowel in US Dollars als in Tanzaniaanse Shillings.
Reactie plaatsen