Kun je pinnen in Tanzania? Of betalen met Credit Card?

Kun je pinnen in Tanzania? Of betalen met Credit Card?

Pinnen in Tanzania

Ja, je kan op steeds meer plekken in Tanzania pinnen. Sowieso in de steden, zoals Moshi en Arusha en in Stone Town op Zanzibar. Ook op de meeste vliegvelden kan je pinnen. Maar als je eenmaal onderweg bent richting de Nationale Parken of zit je al aan het strand op Zanzibar, is er geen pinautomaat meer in de buurt. Daarbij komt het regelmatig voor dat een pinautomaat buiten gebruik is of dat je er maar een beperkt bedrag kan opnemen. Je bent dus lang niet altijd succesvol. Houd er ook rekening mee dat je de instellingen van je bank goed hebt ingesteld zodat je ook in het buitenland (buiten de EU) kunt pinnen.

Betalen met Credit Card in Tanzania

Ook op steeds meer plekken kan je met credit card betalen in Tanzania. Ook hier zijn helaas wel vaak netwerk storingen of apparaten buiten gebruik.Β Een ander nadeel is dat er vaak hoge toeslagen gerekend. Meestal zo'n 5% op de rekening. Ook niet ideaal dus.

Contant geld mee op reis

Dus misschien een beetje ouderwets, maar wij adviseren om vanuit Nederland contant geld mee te nemen (Amerikaanse Dollars). Maak een grove berekening/schatting van wat jullie ongeveer uit zullen geven in Tanzania. Daarbij kun je denken aan kosten voor maaltijden waar dat nog niet zit inbegrepen, drankjes, souvenirs en fooien voor de gidsen. Kijk even goed in het reisprogramma, daar staat als het goed is precies in aangegeven wat inclusief en exclusief is.
Reactie plaatsen