Te paard door de bush in Tanzania | Paardrijden in Tanzania
06 mei 2020 

Te paard door de bush in Tanzania | Paardrijden in Tanzania

Tanzania staat bekend om de prachtige wildparken. De overweldigende flora en fauna maken het land uitermate geschikt voor de meest avontuurlijke safari’s. Wanneer men aan een safari denkt, wordt meestal een trip per jeep door één of meerdere (nationale) wildparken bedoeld. Maar er is ook een hele andere manier om al het moois wat Tanzania biedt te bewonderen. Een paardrijsafari! Wil je nog wat dichter bij al het wild komen, dan is een paardrijden in Tanzania echt een unieke ervaring.

Een paardrijsafari in Tanzania

Elke safari wordt geleid door een gekwalificeerde en professioneel opgeleide gids, die altijd op zoek is naar een nieuw en opwindend avontuur. De routes voor de paardrijsafari liggen buiten de gebaande paden. Je gaat diep de bush in en geniet van de wonderen die Afrika te bieden heeft. De prachtige natuur, het landschap en de magische interactie met de lokale stammen die in deze gebieden wonen. Dit alles zal je zien vanaf, wat vroeger ook als wild zwierf, het paard.De paarden zijn allemaal speciaal getraind voor de safari's en zijn voornamelijk een mix van lokale rassen en volbloeden. Ze worden met veel aandacht verzorgd. De verschillende karakters van de paarden zorgen ervoor dat er voor de meeste ruiters een geschikt paard is. De verschillende ritten vereisen wel verschillende ervaringsniveaus. Beginners moeten kunnen lopen en draven, half-gevorderden moeten op elk tempo comfortabel zijn en ervaren ruiters moeten op elk terrein zelfverzekerd en comfortabel zijn.[caption id="" align="aligncenter" width="800"]Paardrijden in Tanzania Paardrijden in Tanzania met Kaskazi horse safaris[/caption]

Wildlife en meer | safari in Tanzania

Tijdens het paardrijden in Tanzania kom je heel veel wilde dieren tegen. Gnoes, zebra’s, springbokken, impala’s, antilopen en zelfs giraffen en olifanten. Hoe bijzonder?! Paarden schrikken wild niet af, waardoor je heel dichtbij de wilde dieren kunt komen. Er zijn verschillende routes waar je voor kunt kiezen. Zo kun je een meerdaagse paardrijsafari boeken naar de Serengeti National Park, maar het is ook mogelijk om een korte tocht te maken van twee uurtjes.Lijkt jou paardrijden in Tanzania ook zo’n unieke ervaring en zou je dit graag een keer willen doen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen