Zanzibar en Malaria

Zanzibar en Malaria

Zanzibar en Malaria

Zanzibar en Malaria: Tanzania is grotendeels een malariagebied, ook Zanzibar valt hieronder; dat betekent dat er Malaria voorkomt. Voor reizigers en toeristen zijn er uitstekende malariapillen verkrijgbaar die vrijwel 100% bescherming bieden. De bekendste is antimalaria pil is Malarone. Deze malaria pillen moet je dagelijks slikken vanaf één dag voor vertrek tot een week na thuiskomst. Wij raden al onze gasten aan om malariatabletten te slikken wanneer je op vakantie gaat naar Zanzibar. Voorkomen is beter dan genezen!

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die bij een muggenbeet het lichaam binnendringen. Symptomen van malaria zijn koude rillingen, grieperig gevoel, gevolgd door koorts. Naast het innemen van malariatabletten is het ook verstandig je te beschermen tegen muggenbeten door middel van een anti-muggenspray met DEET. We adviseren je lichaam in de avonduren goed te bekleden met een lange broek, sokken en dichte schoenen. Bij de accommodaties zijn ook klamboes aanwezig.

Wanneer je bovenstaande adviezen opvolgt is de kans op het krijgen van malaria klein. Voor meer informatie over malaria kun je terecht bij je huisarts, de GGD of bij de apotheek.
Reactie plaatsen