Privé gids | Safari gids

Privé gids | Safari gids

Het woord zegt het al, een privé gids betekent een safari gids die er helemaal voor jouw reisgezelschap is en voor niemand anders. Je ontmoet je eigen persoonlijke safari gids op de eerste safari dag en deze privé gids blijft de rest van de safari bij je. Een gids is een van de belangrijkste factoren om van jullie reis een succes te maken.

Een privé safari gids in Tanzania

Het voordeel van een privé gids is dat je zo zelf bepaald hoe jullie safari dag eruit zal zien. Hoe laat jullie op willen staan en 'op safari' willen gaan, maar ook hoe laat jullie terug bij de lodge terug willen zijn en hoe jullie dagindeling er verder uit zal zien. Bij elk dier waar jullie even langer willen stilstaan om te kijken, te genieten of foto’s te maken, is daar precies zoveel tijd voor als je zelf prettig vindt.

Onze safari gidsen zijn zonder uitzondering uitstekende en vooral veilige chauffeurs en dat is geen overbodige luxe op de soms slechte wegen in Tanzania. En eenmaal op weg zal je versteld staan van hun waarnemingsvermogen. Het lijkt soms wel of zij 360 graden in het rond kunnen kijken en op een afstand waarop wij alleen nog maar een stip zien, een dier kunnen herkennen. Een safari gids kan je niet alleen alles over flora en fauna vertellen, maar ook over de instandhouding van de natuur, over cultuur en over lokale tradities en gebruiken.

Op reis met een safari gids

Nog even de voordelen van een safari gids op een rij:

  • De gids is goed gezelschap. Iemand waarvan je veel kunt leren over wildlife, maar ook over het leven in Tanzania;
  • Hij komt vaak al jarenlang en bijna dagelijks in de nationale parken. Hij kent de weg op zijn duimpje en weet precies wanneer hij waar moet zijn voor de grootste kans op de beste ervaringen;
  • De gids heeft zulke goed getrainde ogen, hij kan spotten als de beste. Probeer maar eens eerder te zijn dan hij… en dat terwijl hij ook nog eens aan het rijden is;
  • Jouw gids kan over alles wat jullie onderweg zien en interessant vinden, achtergrond informatie vertellen. Eigenlijk hebben jullie een levende encyclopedie mee op reis!;
  • De gids weet precies de do’s en dont’s op safari. Hij weet wat gevaarlijk is en wat niet. Hij weet gevaarlijke situaties te voorkomen en weet hoe goed te handelen wanneer er zich een spannende situatie voordoet;
  • Tijdens een safari rij je voortdurend over onverharde wegen, de hobbels en bobbels vragen heel wat van het rijgedrag van de gids en de jeep heeft behoorlijk wat te voortduren. Gelukkig is de gids ook een uitstekende rijder en weet hier goed mee om te gaan.
  • De gids spreekt zowel vloeiend Engels als Swahili;
  • Doordat de gids jullie rijdt, kunnen jullie je volledig focussen op de natuur en het wilde leven om jullie heen. Dat is echt een heel groot voordeel, want er is zó veel te zien. Genieten!
Een goede safari gids zal jouw safari verrijken met hun kunde en hun typische Tanzaniaanse vrolijkheid wanneer dat nodig is, maar evengoed jullie privacy respecteren als dat beter past. Lees hier meer over ons safari bedrijf en onze gidsen.

Reactie plaatsen