Een ballonsafari in Serengeti, een onvergetelijke ervaring
14 mei 2020 

Een ballonsafari in Serengeti, een onvergetelijke ervaring

Sommige dingen zijn het waard om vroeg voor op te staan, ​​en dit is er zeker een van! Een ballonsafari in Serengeti National Park. Op safari in Tanzania is natuurlijk al ontzettend bijzonder. Maar om te zien hoe de Serengeti tot leven komt vanuit een luchtballon is een buitengewoon unieke ervaring. Laat je meevoeren met de wind en ervaar de meest fantastische vergezichten boven de Serengeti. Het zal jouw vakantie onvergetelijk maken!

Een ballonsafari, iets magisch…

Nog voor de vogels ontwaken, in de vroege ochtend, vertrek je vanuit de accommodatie waar je de nacht hebt doorgebracht, naar de opstijglocatie van de luchtballon. Tijdens de rit naar deze locatie is het nog donker. Zo donker dat je het wildlife waar je voorbijrijdt misschien niet eens ziet. Maar wellicht wordt een van de meer ongrijpbare inwoners van de Serengeti tijdens deze nachtelijke gamedrive wel in de koplampen gevangen. Mocht dat niet zo zijn, Hakuna Matata, want eenmaal in de luchtballon zal je versteld staan van de verscheidenheid aan dieren die je vanuit de lucht kunt bewonderen.

Ballonsafari Serengeti

Aangekomen op locatie maak je kennis met de bemanning. De piloot houdt een belangrijke veiligheidsbriefing voorafgaand aan je ballonvlucht, terwijl de bemanning de luchtballon opblaast. Dan is het tijd om op te stijgen. Je klimt in de mand en maakt je klaar om de ochtend in te gaan. Je ziet de zon opkomen en de steppen ontwaken. Om de magnifieke zon boven de eindeloze vlaktes te zien opkomen is magisch.

Met een klein gezelschap maak je een ballonvaart boven Serengeti van ongeveer een uur. Geniet tijdens de ballonsafari van de indrukken die de uitgestrekte vlaktes en de hoorbare stilte achterlaten. De hoogte bepaal je samen met de piloot. De ene keer vlieg je wat lager om de dieren goed te kunnen bewonderen, de andere keer op een hoogte van ongeveer 1000 meter, zodat je optimaal van het panorama uitzicht kunt genieten.

Luchtballon in Tanzania

Ontbijten midden in de wildernis van Serengeti National Park

Ongeveer een uur nadat je de lucht in bent gegaan, keert de luchtballon terug naar de vlaktes van de Serengeti. Maar het is nog niet voorbij… Na de landing ontbijt je luxueus en royaal aan fraai gedekte tafels midden in de wildernis van Serengeti National Park. Er is echt niets te vergelijken met een ontbijt dat wordt geserveerd onder de uitgestrekte luifel van een acaciaboom in het midden van de Serengeti. Tropisch fruit en versgebakken brood, allemaal lekkerder gemaakt door de locatie. Je krijgt een heerlijk glas champagne en eet met zilveren bestek. De champagne heeft je nog nooit eerder zo volmaakt gesmaakt. Beter wordt het niet!

Wil jij ook Serengeti ontdekken vanuit een luchtballon?

De meeste safari’s in Tanzania zijn opgebouwd als een rondreis door verschillende parken en dan mogen een paar dagen Serengeti zeker niet ontbreken. Heb jij jouw safari al geboekt en wil je een ballonvaart aan jouw reis toevoegen. Neem dan contact met ons op. Heb je nog geen safari geboekt? Bekijk dan nu hier onze Safari en Zanzibar voorbeeldreis met 3 nachten Serengeti.

Nog niet helemaal overtuigd van een ballonsafari? Bekijk dan onderstaand filmpje van Serengeti Balloon Safaris.

Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen