Een virtuele safari experience

De laatste maanden heeft Makasa intensief samengewerkt met Skyfocus, het bedrijf van Arjan Geertsma en Ireen Roelofs, gespecialiseerd in virtual tours en panorama fotografie. Het resultaat daarvan is voor het eerst te zien op de vakantiebeurzen in Amsterdam, Utrecht en Breda. Bij de stand van Makasa is het nu mogelijk om door middel van virtual reality techniek levensecht de sensatie van een safari te ervaren. Zo wordt de voorpret nog leuker! We vroegen Arjan en Ireen om iets te vertellen over hun werk.

Skyfocus aan het woord

Op 26 september 2017 zijn wij voor drie maanden naar Tanzania vertrokken om een supergaaf project te realiseren. Door middel van 360 graden panorama fotografie het werkterrein van Makasa in beeld brengen. Natuurlijk stonden de Serengeti, Tarangire, Lake Manyara en de Ngorongoro krater op het programma, maar ook het Usambara gebergte, Lake Eyasi, West Kilimanjaro en Zanzibar. En zelfs de minder bekende eilanden Mafia en Pemba. In een soort estafetteloop hebben we zo’n 25 accommodaties gefotografeerd met het omliggende landschap. De hele reis was door Makasa perfect geregeld. Wat een goed personeel werkt er bij deze onderneming. Je bouwt al heel snel een leuke relatie op met de gidsen. Ze doen echt hun best om je de allermooiste plekjes en dieren te laten zien. Ze zijn hier zo goed in getraind. Ook bij onverwachte situaties weten ze zeer professioneel, snel en adequaat te handelen. Petje af!

Een safari door een VR-bril

De virtuele tours en panoramafoto’s die wij hebben gemaakt zijn op elk apparaat met een browser te bekijken en als extra optie is het ook mogelijk de locaties met een VR-bril te bekijken. De ultieme virtual safari experience! Na drie maanden Tanzania is ons één ding wel duidelijk geworden, wat is Tanzania overweldigend mooi en divers. Het ene moment sta je te springen tussen de Masaai in een authentiek dorp of breng je een bezoek aan een bijzondere stam. Enkele dagen later sta je je te vergapen aan een van de big five tijdens een game drive in een van de natuurparken. Wauw, wat kun je soms dicht bij de dieren komen. Zo sta je oog in oog met de olifanten, om  niet veel later getuige te zijn van de migratie van de gnoes. En dan de sensatie om te overnachten in een tentenkamp, waarbij je in de nacht allerlei dieren langs je tent hoort gaan. Zo bijzonder!

Na het avontuur de relaxte eilanden

Na zes weken in de binnenlanden, zijn we ook aan het werk geweest op drie eilanden: Zanzibar, Mafia en Pemba. Een heel andere ervaring. Na weken te hobbelen in de jeeps, vinden we hier de rust. We begrijpen waarom mensen er voor kiezen om na een safari de eilanden op te zoeken. Je kunt er genieten van een turquoise zee met hagelwitte stranden. Op Mafia en Pemba zie je nog echt de authentieke vissersdorpen, maar kun je ook genieten van snorkelen, duiken of zwemmen tussen de walvishaaien. Een bezoek aan Stone Town op Zanzibar is ook de moeite waard. In deze drukke oude stad waan je je ver terug in de tijd. Na drie maanden kunnen we één ding zeggen: wat zijn we verliefd geworden op dit prachtige land. Tanzania is geweldig! Makasa, wij willen jullie enorm bedanken voor deze mooie opdracht. Wat was het fijn om met zulke professionals te mogen werken. Dank!

Wil je meer zien?

Het werk van Skyfocus is te zien op: https://www.skyfocus.nl/SkyFocus/Makasa/

Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen