Tanzania vakantie boeken? De 8 tips van Makasa...
29 april 2020 

Tanzania vakantie boeken? De 8 tips van Makasa...

Droomreis naar Tanzania, waar moet je op letten?

Wanneer je op internet kijkt, naar een vakantiebeurs gaat of in magazines leest over Tanzania dan zie je dat Tanzania veel te bieden heeft. Het is een groot land met oneindig veel mogelijkheden. De meeste reizigers hebben tussen de 10 en 20 dagen vakantie. Voor velen is het echt een ‘once in a lifetime’ droomreis en natuurlijk wil je alle highlights in deze korte periode gezien hebben. Dit vergt uiteraard veel voorbereiding. Om je hiermee te helpen geven wij 8 tips voor het boeken van jouw Tanzania vakantie.

Tip 1: Win zoveel mogelijk informatie in bij Tanzania experts

Wij raden aan alvorens je jouw Tanzania vakantie gaat boeken eerst zoveel mogelijk informatie in te winnen bij Tanzania experts zoals Makasa of een andere touroperator. Als je nog nooit in Tanzania bent geweest is het moeilijk voor te stellen wat de mogelijkheden zijn. Experts die zelf in Tanzania zijn geweest kunnen je goed adviseren op basis van hun ervaringen.

Tip 2: Controleer goed of al jouw wensen zijn opgenomen in het reisvoorstel voor jouw Tanzania vakantie

Wanneer je een reisvoorstel ontvangt voor jouw Tanzania vakantie controleer dan goed of al jouw wensen hierin zijn opgenomen. Zorg dat alle Nationale Parken die je graag zou willen bezoeken tijdens jouw safari erin staan, denk hierbij bijvoorbeeld aan Serengeti National Park, Ngorongoro Krater, Lake Manyara en Tarangire National Park. Wanneer dit niet het geval is, ga dan in gesprek met de reisorganisatie om te kijken of dit alsnog mogelijk is. Naast de prachtige landschappen en bijzondere dieren heeft Tanzania nog veel meer te bieden. Vergeet het tropische eiland Zanzibar en de bijzondere stammen zoals de Maasai niet. Een safari in Tanzania is goed te combineren met een bezoek aan dit zonnige eiland of de lokale stammen. Wij vinden dit dan ook echt een aanrader! Bekijk dus goed of dit soort activiteiten zijn opgenomen in jouw reisvoorstel.

Tip 3: Zorg dat er voldoende dagen voor een safari zijn opgenomen in jouw reisschema

Een safari in Tanzania is eigenlijk een rondreis door verschillende Nationale Parken. Wil je optimaal genieten van jouw safari in Tanzania, dan is het belangrijk dat je genoeg tijd hebt in deze parken. Wanneer je gehaast van park naar park reist zie je misschien niet alles wat je graag zou willen zien. Daarom raden wij aan om een aantal dagen de tijd te nemen om één park te bezoeken. Dit verschilt natuurlijk wel per park. Lake Manyara is goed te doen in een dag, maar voor Serengeti National Park zouden wij minimaal 3 nachten adviseren. Tijdens een safari in Tanzania is niet te voorspellen wat je gaat zien. Daarom is het fijn als je de tijd kunt nemen. Trek daarom in Tanzania minstens 7 dagen uit voor een safari.

Zebra safari

Tip 4: Kijk goed of de offerte gebaseerd is op een privésafari of een groepsreis

Wanneer je een offerte hebt ontvangen van jouw Tanzania vakantie, kijk dan goed of de prijs op de offerte gebaseerd is op een privésafari of een groepsreis. Dit is een belangrijk én groot verschil. Zorg dat je weet waar het reisvoorstel en de offerte op gebaseerd zijn.

Er zijn een aantal voordelen aan een privésafari

  • Je hebt meer flexibiliteit, je kunt hierdoor zelf het reistempo bepalen.
  • Wanneer je de jeep moet delen met onbekenden waar het (misschien) niet mee klikt dan wordt het een hele lange week. Daarom is een privésafari een fijne luxe.
  • Je kunt tijdens een privésafari zelf kiezen hoelang je bij een dier blijft kijken.
  • Wanneer je een privésafari boekt kun je jouw Tanzania reis helemaal op maat samenstellen. Hierdoor kies je zelf hoe lang je op een locatie blijft, in welke accommodaties je overnacht etc.

Tip 5: Bekijk van tevoren de accommodaties die zijn opgenomen in het reisvoorstel

Er zitten grote verschillen tussen de accommodaties in Tanzania. Deze lopen uiteen van budget tot super de luxe. De locatie waar je slaapt is erg bepalend voor je hele ervaring in Tanzania. Bekijk daarom goed welke lodges zijn opgenomen in het reisvoorstel. Wanneer je een privésafari in Tanzania boekt is het mogelijk de accommodaties te veranderen wanneer de huidig opgenomen locaties niet aansluiten bij jouw wensen. Neem hiervoor contact op met de reisorganisatie.

Natuurlijk iets er voor iedereen een accommodatie die aansluit bij het gewenste comfort en budget. Wij vinden het leuk om kleinschalige lodges en tented camps die ook iets terug doen voor de lokale gemeenschap op te nemen in het reisvoorstel. Natuurlijk is het ook mogelijk om te verblijven in de grotere luxe lodges als dat is wat je graag wilt. Dus overleg goed met jouw Tanzania expert wat de mogelijkheden zijn.

Tip 6: Zorg dat je weet wat voor gids je krijgt.

Vraag aan de reisorganisatie wat zij doen voor hun gidsen. Worden de gidsen goed opgeleid en jaarlijks bijgeschoold? Een gids is heel belangrijk tijdens een safari. Je brengt namelijk 7 tot 10 dagen samen met hem door in een jeep. Hij leidt je rond gedurende de safari en laat je het land zien. Het is fijn als je een goede klik hebt met de gids en hij een fijn gezelschap is gedurende jouw Tanzania vakantie. Zorg dat je een gids krijgt die veel weet over Tanzania, de regels en al het wildlife. Wij, Makasa, investeren heel veel in onze gidsen. Wij bieden ze jaarlijks wildlife en customer care trainingen.

Gidsen Tanzania

Tip 7: Check de reviews op internet over de reisorganisatie waar jij je reis wilt boeken

Tegenwoordig plaatsen veel mensen een review online. Bijna elke reisorganisatie heeft dan ook reviews van voorgaande reizigers. Deze reviews geven je een goed beeld van hoe de organisatie te werk gaat en omgaat met haar klanten. Geven de reviews jou een goed gevoel? Dan weet je zeker dat je bij de juiste reisorganisatie boekt. 

Tip 8: Boek een droomreis naar Tanzania

Boek jouw Tanzania vakantie! Nu kan echt het aftellen beginnen! Tanzania is een prachtig land en een geweldige vakantiebestemming. Het land heeft ontzettend veel te bieden, van bijzondere dieren tot tropische stranden. De Tanzaniaanse bevolking is ontzettend vriendelijk en gastvrij. Het is een enorm kleurrijk land vol heerlijke geuren, Maasai dansen en nog veel meer.

Een Tanzania vakantie, jouw droomreis?

We hopen dat deze tips je helpen met het boeken van jouw Tanzania vakantie. Heb je nog geen reis geboekt en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.

Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen