8 tips om goedkoop op safari te gaan | Budget Safari op maat Tanzania
25 maart 2020 

8 tips om goedkoop op safari te gaan | Budget Safari op maat Tanzania

Mijn droomreis in Tanzania, onbetaalbaar? Of niet?

Oké, een reis naar Tanzania. Of je er nu al jaren over droomt, of dat je spontaan enthousiast bent geworden door verhalen van een collega of foto’s die je tegenkwam op internet, op Safari in Tanzania, dít is wat jij wil! Je hebt misschien al een voorbeeldreis van ons ontvangen, of zelfs al een reis op jouw wensen aangepast. Al lezend word je steeds enthousiaster. Dit is echt je droomreis! Maar dan kijk je eens goed naar de prijzen en realiseer je je misschien dat dit wel even iets anders is dan je in gedachten had. Tanzania reizen zijn duur. Het lijkt in eerste instantie eigenlijk onbetaalbaar... Kan je ook op een budget Safari in Tanzania? Geef je droomreis niet te snel op. Wij kunnen je helpen om de reis echt te maken! Het kan namelijk heus goedkoper. Wel is het misschien zo dat…
  • je het idee van je budget voor deze vakantie toch wat moeten bijstellen:
Maar hoe meer je je in deze reis zal verdiepen, hoe meer je bereid zal zijn om dit te doen. Door samen met ons je reis helemaal op maat te maken, groei je als het ware mee met het tot stand komen van je eigen droomreis. En daar heb je heel wat voor over!
  • je bepaalde eisen aan of ideeën over deze reis moet bijstellen:
Wij begrijpen dat je het liefst álle mooie hoogtepunten van Tanzania wil zien en meemaken, maar geloof ons, Tanzania is enorm en je hoeft niet alles tijdens één reis te zien. Dat red je vaak niet in de tijd die je hebt en de kosten lopen vaak veel te hoog op. Maak dus keuzes! Wij kunnen je daarbij helpen.

Tanzania budget safari: 8 tips om je safari goedkoper te maken.

In dit blog geven wij 8 tips om je reis in Tanzania wat goedkoper te maken, waardoor het misschien ook voor jou echt kan gaan gebeuren:
  1. Een dagje korter op safari

Te veel inkorten op de safari is zonde, Tanzania is juist zo bijzonder vanwege de nationale parken. Maar een dagje minder kan al gauw $ 300-500 per persoon schelen, afhankelijk van welk park en met hoeveel personen jullie reizen. Dus hebben jullie nu een redelijk uitgebreide safari in het reisvoorstel maar willen jullie wat besparen? Overleg met ons welke dag het beste weggelaten zou kunnen worden, waarbij we ervoor zorgen dat de reis toch aan jullie wensen blijft voldoen.
  1. Bezoek Tanzania buiten het hoogseizoen

Vluchten en accommodaties zijn vaak het duurst in de zomer- en kerstvakantie. Boek je (ook al is het maar een paar dagen) daarbuiten, scheelt dat met name voor de vluchten vaak al enorm. Als je sowieso niet aan deze perioden gebonden zit, kun je ook eens kijken of een reis voor jou buiten deze maanden mogelijk is. Naast het feit dat je goedkoper kunt reizen, is het ook nog eens rustiger qua toerisme en dat is een voordeel tijdens de safari.
  1. Kom in april/mei naar Tanzania

Het klinkt misschien niet aantrekkelijk, want in Nederland hebben we vaak minder positieve associaties bij regen, maar in Tanzania is regen een zegen. April en mei vallen onder het ‘groene seizoen’ waarin regelmatig een bui kan vallen. Is een safari daardoor minder geschikt? In tegendeel! Je kunt prachtige reizen maken en in luxe accommodaties overnachten, terwijl je er minder voor betaalt dan wanneer je ‘midrange’ in het hoogseizoen verblijft. Dat is best leuk toch? Daarnaast zijn de landschappen prachtig mooi groen en is er volop te grazen voor de dieren en de dramatische luchten zijn fantastisch voor prachtige foto's. Ook is het erg rustig qua toerisme in de parken. Het is echt een unieke ervaring om in deze periode op safari te zijn.
  1. Zanzibar geen must? Skip it!

Oké, als een wit tropisch strand belangrijk voor je is, kun je deze tip negeren. Maar als dit niet het geval is of je twijfelt: genoeg andere mogelijkheden om je reis mee te eindigen! Door Zanzibar ‘over te slaan’, heb je minder/geen binnenlandse vluchten nodig, waardoor je kosten bespaart (zo’n $ 350,- pp). Om toch nog wat relaxte dagen als afsluiting van jullie reis te beleven, zou je kunnen denken aan een leuke lodge of villa waar je na de safari nog een paar nachtjes kunt verblijven. Even de indrukken van de safari verwerken en lekker luieren, voordat jullie weer terug naar huis vliegen.
  1. Goedkopere accommodaties

Dit geldt vooral voor de accommodatie(s) op Zanzibar. Wij stellen meestal midrange tot luxe accommodaties voor op het eiland. Als jullie eenvoudig ook goed vinden, zijn er zeker goedkopere leuke mogelijkheden voor dit gedeelte van jullie reis! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. De accommodaties die wij in eerste instantie voorstellen voor tijdens de safari, zijn meestal midrange. Op sommige plekken zijn goedkopere accommodaties mogelijk, maar dit heeft vaak niet heel veel effect op het kostenplaatje.
  1. Beperk je reisduur

‘Helemaal naar Tanzania, dan willen we zeker drie weken!’ We begrijpen deze wens, maar soms is dit niet haalbaar met je budget. Los daarvan kun je ook in twee weken echt een perfecte veelzijdige reis maken. Bijvoorbeeld zoals in onze voorbeeldreis Safari & Strand waarbij je 9 dagen op safari gaat en ook wat van de cultuur mee maakt en afsluit met 5 dagen op Zanzibar.
  1. Vind vrienden/familie om de reis samen mee te maken

Je bent van plan deze reis met z’n tweetjes te maken. Dat kan. Dat is ook erg leuk en bijzonder! Maar mocht je (flink) willen besparen, overweeg dan eens of je bijvoorbeeld een bevriend stel mee zou willen nemen. Of misschien wel iemand anders uit je kennissen-/familiekring. Je maakt tijdens deze reis namelijk veel gezamenlijke kosten, bijvoorbeeld de kosten voor de jeep en de gids en de parkentree voor de jeep. Deze deel je met het aantal personen waar jouw reisgezelschap uit bestaat. Zo kan een tweeweekse reis met 4 i.p.v. 2 personen wel $ 500 per persoon schelen. En met 6 i.p.v. 2 personen wel $ 1000 per persoon! Wij organiseren géén groepsreizen, dat betekent dat wij geen groepen samenstellen, maar zelf zijn jullie er natuurlijk helemaal vrij in om een leuk groepje samen te stellen.
  1. Van plan om te komen in het hoogseizoen? Boek op tijd!

Je kunt op z’n vroegst 11 maanden van tevoren je boeking bij ons vastleggen, omdat je dan ook pas de vliegtickets kunt boeken. Voor die tijd kunnen we natuurlijk al uitgebreid jullie reis met elkaar uitstippelen. Bij reizen in het hoogseizoen geldt: hoe eerder je boekt, hoe groter de kans is dat we de populaire (de vaak leuke èn betaalbare!) accommodaties voor je kunnen boeken. Maar ook is de kans groter dat er nog familiekamers beschikbaar zijn, welke vaak voordeliger uitpakken. En tot slot zijn de tickets voor de internationale vluchten in het hoogseizoen vaak goedkoper als je er op tijd bij bent. In de loop van de tijd worden deze alleen maar duurder omdat er dan meer stoelen bezet zijn. Hopelijk heb jij iets aan deze tips! Neem gerust contact met ons op wanneer je jouw droomreis waar wil maken.
Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics, maar maakt ons rijk op zo veel andere manieren…
Reactie plaatsen