Pure verwennerij op z'n Afrikaans | Machweo in Arusha
08 december 2017 

Pure verwennerij op z'n Afrikaans | Machweo in Arusha

Moe van een stoffige safari, is je lijf toe aan de ultieme ontspanning, of vind je gewoon dat je iets bijzonders hebt verdiend, ga dan eens een (half) dagje naar Machweo, net buiten Arusha. Machweo is een lodge waar je kunt slapen, maar ook een restaurant en een spa met fantastische mogelijkheden om je te laten masseren. Wie bijvoorbeeld met de avondvlucht naar Amsterdam vliegt, heeft die laatste dag vaak nog een paar uur over. En wat is er dan heerlijker dan een bezoek aan de massagetafel zodat je ’s avonds helemaal ‘in shape’ het vliegtuig instapt. ‘Feel like a baby again’ is de uitdrukking die ze hier veel gebruiken voor dat gevoel.

Een prachtige villa in Arusha

Een van de leuke dingen van ons werk is dat we als we iets in onze reisvoorstellen opnemen, we dat het liefst doen op basis van onze eigen ervaringen. Pas dan kun je echt goed adviseren. Zonder een spoor van tegenzin reden we dan ook op een donderdagmorgen richting Arusha. Vlak voor de stad verlieten we het asfalt, sloegen linksaf, reden nog een minuut of tien tussen de bananenbomen door en stonden toen voor de prachtige, in koloniale stijl gebouwde, villa van Machweo met uitzicht over de heuvels rondom Arusha. We lieten ons rondleiden langs de luxueuze kamers (allen losse, vrijstaande mini-villa’s), de fraaie terrassen en het zwembad met spa. En dat alles in een omgeving waarbij je je onmiddellijk afvraagt of het niet hoog tijd wordt om je eigen huis ook weer eens aan te pakken.

Na een welkomstdrankje en koffie ‘Italian Style’ was het tijd om ons te verdiepen in waarvoor we kwamen. Een ‘menukaart’ met een aanzienlijk aantal uiteenlopende massages. Wij kozen voor de Aloë Vera massage, een soort alles omvattende verwennerij van ruim anderhalf uur. Dat bleek geen verkeerde keus! Na de eerste nog wat onwennige ogenblikken gaven we ons over aan een koninklijke behandeling waarbij je al snel alle spanning uit je lijf voelt wegvloeien. Zachte klanken op de achtergrond. Groot was onze verbazing toen we ineens iets Nederlandstaligs hoorden. Het was Clousseau. Achteraf niet zo gek als je bedenkt dat de oprichter, eigenaar en chef-kok van Onsea House een Belg is. Het was daar, op die plek, best mooi. De masseur dacht daar kennelijk anders over, want hij liet ons heel even alleen om de muziek abrupt te beëindigen om meteen weer verder te gaan met zijn Afrikaans getinte loungemuziek. Ook goed.

Een Belgische chef in Afrika

Na de massage volgde de sauna, de douches en het zwembad. In een woord héérlijk. En toen… de lunch. Nou ben je na een Afrikaanse lunch meestal best tevreden, na een tijdje is het toch wel heel erg lekker als je een menukaart tegenkomt waarop focaccia met gerookte zalm staat. Of linguine a la Marseillaise: platte spaghetti met een saus van garnalen, Ricard en room. Tsja, dat heb je met een chef-kok afkomstig uit het land van onze zuiderburen, het land der lekkerbekken. De heerlijke witte wijn, dito dessert en een espresso toe, maakten onze lunch compleet.

Met Makasa naar Machweo – Wellness Retreat & Fine Dining

‘Feel like a baby again’. Wil je dat gevoel ook meemaken? Laat het ons weten en we nemen Machweo op in ons reisvoorstel. Neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen