Afrika op de vakantiebeurs | Makasa in Nederland
27 januari 2017 

Afrika op de vakantiebeurs | Makasa in Nederland

Afrika op de vakantiebeurs: ruim 10.000 kilometer en ongeveer 30 graden, dat zijn ruwweg de verschillen die wij moeten overbruggen om naar het koude Nederland te komen. Brrr… Maar we klagen niet! Wij vragen keer op keer dezelfde inspanning aan onze gasten. Alleen in omgekeerde richting.

Winterjassen, sjaals en mutsen

Ieder jaar, meestal tussen kerst en nieuwjaar komen wij naar Nederland. Na de landing op Schiphol voltrekt zich altijd hetzelfde ritueel. We worden opgehaald door familie die klaar staat met winterjassen, sjaals en mutsen. We zijn met z’n zessen want dada Akwilina is ook mee. Dada betekent in Swahili letterlijk ‘zus’, maar haar werk kun je het beste vergelijken met dat van een au pair. Heerlijk, zo’n extra paar helpende handen. Moet ook wel, want in januari hebben we het razend druk met de beurzen. Hier vertegenwoordigen wij Afrika op de vakantiebeurs. De kinderen zijn dol op Akwilina en voor haar zelf is het natuurlijk ook heel bijzonder om Europa te bezoeken. Haar eerste vliegreis!

Een stukje Afrika op de vakantiebeurs

De aftrap is altijd in Amsterdam. De Beurs Bijzondere Reizen in de Beurs van Berlage. Altijd weer leuk, altijd weer spannend! Busje huren, standinrichting inladen, uitladen, opzetten… het gaat in de loop der jaren allemaal steeds soepeler. Al snel is het een vrolijk weerzien met andere standhouders waarvan we de meeste een jaar niet gezien hebben. De sfeer is goed. Tijdens het opbouwen helpt iedereen elkaar waar nodig. De beurs is voor Makasa altijd een succes. Steeds meer mensen komen speciaal om ons te spreken. En ook de speciale presentaties die Makasa in een kleine aparte zaal geeft over Tanzania zijn altijd volledig ‘uitverkocht’.

Het hoofdprogramma in Utrecht

Dan is er de vakantiebeurs in Utrecht. Daar waar we in Amsterdam nog een beetje kunnen warmlopen, is het in Utrecht meteen volle bak. Ook Fien, onze reisadviseur in Nederland, is dan van de partij. In vergelijking met de redelijk intieme sfeer in Amsterdam is Utrecht een spektakel. Met muziek, performances en niet te vergeten duizenden bezoekers. Ook hier is er weer een gedeelte waar het continent Afrika op de vakantiebeurs wordt vertegenwoordigd. Onder die bezoekers is altijd veel belangstelling voor Tanzania en voor Makasa. Logisch, want waar anders vind je zoveel wereldberoemde wildparken bij elkaar? Een ander terugkerend fenomeen wat wij erg leuk vinden, zijn de bezoekjes aan onze stand van mensen die eerder met ons gereisd hebben. Daar zijn wij echt erg blij mee.

Makasa is altijd bereikbaar

Mocht je nu niet naar Amsterdam of naar Utrecht kunnen komen, we staan altijd voor je klaar met vrijblijvende adviezen of concrete reisvoorstellen. Of je reisplannen nu nog vaag zijn of al behoorlijk uitgewerkt. Je kunt bellen, mailen of contact opnemen via onze website. Ook als je prijs stelt op een persoonlijk gesprek met onze reisadviseur in Nederland, dan behoort dat tot de mogelijkheden.

Makasa in Nederland: 071 203 20 70
Makasa in Tanzania: 00 255 767 453 454

Of neem contact op via onze website.

Selma & Ngomi | Afrika op de vakantiebeurs

Over de schrijver
Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en in 2009 permanent naar Tanzania verhuisd. Hier run ik samen met mijn man Ngomi ons safari bedrijf Makasa Tanzania Safaris. We hebben samen drie kinderen. Wij en de kinderen ook, genieten van ons thuis in Tanzania. Met uitzicht op de Kilimanjaro, met 11 maanden per jaar zon en met drie verschillende culturen in 1 huishouden. Hier wonen brengt ons back to the basics en verrijkt ons leven op zo veel manieren.
Reactie plaatsen