Hoe ziet een typische safari dag eruit?

Hoe ziet een typische safari dag eruit?

Natuurlijk ziet iedere safari dag er weer anders uit, dat is ook het unieke en leuke ervan. En daarom verveelt een safari eigenlijk nooit. Maar toch hebben safari dagen een aantal dingen gemeen. Hier beschrijven we een typische safari dag.

Wakker worden op safari

Je wordt vroeg wakker van de tjirpende vogels, of misschien wel van je wekker die je hebt gezet om de zonsopkomst te zien. 05.30 uur, het is nog donker maar je springt uit je bed, excited voor wat de dag vandaag weer gaat brengen. Je schiet je lekker zittende safari outfit aan, tandenpoetsen en op naar het ontbijt. Wij doen altijd een snel ontbijtje, zodat we gauw de jeep in kunnen, het park in om te zien wat de natuur ons brengt, maar je kan er natuurlijk ook even lekker de tijd voor nemen. Het is tenslotte vakantie.

Tanzania Safari dag vroeg op voor zonsopgang

Let's go op Safari!

Klaar om de jeep in te gaan. De gids laat jullie deze ochtend weer de mooiste plekjes van het safari park zien. De vroege ochtend is bijzonder, de zonsopkomst, het ochtendlicht, de dieren die wakker worden of misschien juist net weer gaan slapen. De eerste uren van de dag zijn het mooist en meest bijzonder. Ergens halverwege de ochtend zet de gids een lekker kopje koffie of thee en geniet je van de natuur, de rust, de stilte en niks anders om je heen dan elkaar en de omgeving.

Lunchen in het park

Rond lunchtijd kunnen jullie terug naar de accommodatie of misschien hebben jullie wel een picknick lunch meegenomen en gaan jullie op een mooi plekje in het park zitten. Na de lunch is er tijd voor nog een game drive. Aan het einde van de dag rijden jullie terug naar de accommodatie. Tijd voor een sundowner (borrel) om nog even na te genieten van de dag.

lunchen op safari in een national park

Sundowner & Dineren

Als het donker wordt, rond zeven uur, ga je je meestal even opfrissen en klaar maken voor het diner. Rond half 8 wacht er een heerlijk 3-gangen-diner op jullie in het restaurant. Jullie bespreken nu ook met jullie gids hoe de volgende dag er precies uit zal zien. Hoe laat jullie vertrekken, wat jullie kunnen verwachten en in overleg waar jullie zullen lunchen.

De Safari dag komt ten einde

Dan is het tijd om jullie bedden op te zoeken. Moe en voldaan vallen jullie in slaap, met een brullende leeuw en lachende hyena op de achtergrond. Morgen weer een dag…
Reactie plaatsen