Tanzania in tijden van corona

Nu op vakantie naar Tanzania? Dat kan! Er zijn door de overheid in Tanzania "Standard Operation Procedures" opgesteld voor maximale veiligheid.

Sinds het uitbreken van het coronavirus volgen wij de situatie nauwlettend. Natuurlijk doen we er alles aan om jou te helpen met de aanstaande reisplannen. Voorop staat de veiligheid van onze reizigers en onze medewerkers in Tanzania. Wij blijven de situatie zo goed als mogelijk opvolgen. We staan in nauw contact met lokale overheid in Tanzania en volgen daarnaast ook het nieuws in Nederland.

  • Vluchten van Amsterdam naar Tanzania:

KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Kilimanjaro, Dar es Salaam & Zanzibar. 

Mondkapje. Op Amsterdam Airport Schiphol moeten passagiers vanaf 13 jaar en ouder overal een mondkapje dragen. Tijdens de vlucht zelf moeten passagiers vanaf 10 jaar een mondkapje dragen.

Gezondheidsverklaring. Passagiers die vanuit Schiphol naar Tanzania vliegen vullen een papieren gezondheidsverklaring in.

 

  • De situatie in Tanzania:

Tanzania heeft in het afgelopen jaar corona patiënten gehad. Het exacte aantal is niet te zeggen doordat officiële iele cijfers niet zijn bijgehouden. Wij hebben contact met artsen in de plaatselijke ziekenhuizen en houden de situatie nauwlettend in de gaten. Sinds augustus 2021 wordt er ook in Tanzania op vrijwillige basis gevaccineerd!

 

  • Op safari in tijden van corona:

Eigenlijk is een safari de perfecte vakantie in deze tijd. Alle safari’s zijn privé; je reist met je eigen gezelschap. De gids die met je meereist kan voldoende afstand houden en hij zal een mondkapje dragen tijdens de safari. In de safariparken kom je nauwelijks andere mensen tegen en de accommodaties zijn ruim opgezet waardoor er geen kans is om elkaar te kunnen besmetten als je zelf ook die afstand houdt. Een reis naar Tanzania draait allemaal om het buitenleven, de natuur en het wildlife. 


Wat zijn de verplichtingen voor mij als reiziger naar Tanzania?

  • Je moet bij aankomst in Tanzania een negatieve PCR test laten zien (deze doe je dus in Nederland). De test mag niet ouder dan 72 uur zijn.
  • Je vult 24 uur voor aankomst een online gezondheidsverklaring in op https://afyamsafiri.moh.go.tz  

Quarantaine in Tanzania is niet nodig.


Ik reis terug naar Nederland, welke (corona) verplichtingen heb ik dan?

  • Gevaccineerd? Dan vlieg je zo terug naar Nederland zonder extra testen of maatregelen.
  • Jonger dan 13 jaar? Dan vlieg je zo terug naar Nederland zonder extra testen of maatregelen.
  • Niet gevaccineerd? Dan doe je voor vertrek terug naar Nederland een sneltest ($10,- pp) of een PCR test ($50,- pp). En een dringend verzoek om voor een periode van minimaal vijf dagen in quarantaine te gaan, eenmaal terug in Nederland. Omdat Tanzania geen zeer hoog risicoland is, geldt niet de wettelijke quarantaine verplichting bij terugkomst in Nederland. 

Het zou kunnen dat bepaalde maatregelen versoepeld gaan worden en wegvallen, maar op dit moment zijn dit ze.


  • Nieuwe boekingen voor 2021 en 2022

Yes! Wij nemen nieuwe boekingen aan. Een aanbetaling is voor nieuwe boekingen niet nodig totdat we weten dat de reis door kan gaan. Als de toch al betaalde reis daarna niet door kan gaan vanwege overheidsmaatregelen, geannuleerde vluchten of andere corona-gerelateerde zaken dan geven wij alsnog het geld terug. #BookNowPayLater

arrow_drop_up arrow_drop_down