arrow_drop_up arrow_drop_down

Tanzania in tijden van corona

Momenteel kunnen de reizen in Tanzania weer veilig uitgevoerd worden. Er zijn door de overheid in Tanzania "Standard Operation Procedures" opgesteld voor maximale veiligheid.

Sinds het uitbreken van het coronavirus volgen wij de situatie nauwlettend. Natuurlijk doen we er alles aan om jou te helpen met de aanstaande reisplannen. Voorop staat de veiligheid van onze reizigers en onze medewerkers in Tanzania. Wij blijven de situatie zo goed als mogelijk opvolgen. We staan in nauw contact met lokale overheid in Tanzania en volgen daarnaast ook het nieuws in Nederland.

  • Vluchten van Amsterdam naar Tanzania:

KLM vliegt sinds augustus weer 3x per week rechtstreeks van Amsterdam naar Kilimanjaro & Dar es Salaam. 

Mondkapje. Op Amsterdam Airport Schiphol moeten passagiers vanaf 13 jaar en ouder overal een mondkapje dragen. Tijdens de vlucht zelf moeten passagiers vanaf 10 jaar een mondkapje dragen.

Gezondheidsverklaring. Passagiers die vanuit Schiphol naar Tanzania vliegen hoeven niet in het bezit te zijn van een papieren gezondheidsverklaring.

 

  • De situatie in Tanzania:

Tanzania heeft in de afgelopen 6 maanden gelukkig maar weinig corona patiënten gehad. Wij hebben contact met artsen in de plaatselijke ziekenhuizen en houden de situatie nauwlettend in de gaten. 

 

  • Op safari in tijden van corona:

Eigenlijk is een safari de perfecte vakantie in deze tijd. Alle safari’s zijn privé; je reist met je eigen gezelschap. De gids die met je meereist kan voldoende afstand houden en zal een mondkapje dragen tijdens de safari. In de safariparken kom je nauwelijks andere mensen tegen en de accommodaties zijn ruim opgezet waardoor er geen kans is om elkaar te kunnen besmetten als je zelf ook die afstand houdt. Een reis naar Tanzania draait allemaal om het buitenleven, de natuur en het wildlife. 


  1. Tanzania op code oranje:

Tanzania heeft op dit moment code oranje van Nederland gekregen. Dat betekent dat je na een verblijf in Tanzania bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine gaat. 


  • Nieuwe boekingen voor 2021

Wij nemen nieuwe boekingen aan. Een aanbetaling is voor nieuwe boekingen niet nodig totdat we zeker weten dat de reis door kan gaan. Als de toch al betaalde reis daarna niet door kan gaan vanwege overheidsmaatregelen, geannuleerde vluchten of andere corona-gerelateerde zaken dan geven wij alsnog het geld terug. 

Welkom bij Makasa