arrow_drop_up arrow_drop_down

Tanzania in tijden van corona

Momenteel kunnen de reizen in Tanzania weer veilig uitgevoerd worden. Er zijn door de overheid in Tanzania "Standard Operation Procedures" opgesteld voor maximale veiligheid.

Sinds het uitbreken van het coronavirus volgen wij de situatie nauwlettend. Natuurlijk doen we er alles aan om jou te helpen met de aanstaande reisplannen. Voorop staat de veiligheid van onze reizigers en onze medewerkers in Tanzania. Wij blijven de situatie zo goed als mogelijk opvolgen. We staan in nauw contact met lokale overheid in Tanzania en volgen daarnaast ook het nieuws in Nederland.

  • Vluchten van Amsterdam naar Tanzania:

KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Kilimanjaro, Dar es Salaam & Zanzibar. 

Mondkapje. Op Amsterdam Airport Schiphol moeten passagiers vanaf 13 jaar en ouder overal een mondkapje dragen. Tijdens de vlucht zelf moeten passagiers vanaf 10 jaar een mondkapje dragen.

Gezondheidsverklaring. Passagiers die vanuit Schiphol naar Tanzania vliegen vullen een papieren gezondheidsverklaring in.

 

  • De situatie in Tanzania:

Tanzania heeft in het afgelopen jaar corona patiënten gehad. Het exacte aantal is niet te zeggen doordat officiële iele cijfers niet zijn bijgehouden. Wij hebben contact met artsen in de plaatselijke ziekenhuizen en houden de situatie nauwlettend in de gaten. 

 

  • Op safari in tijden van corona:

Eigenlijk is een safari de perfecte vakantie in deze tijd. Alle safari’s zijn privé; je reist met je eigen gezelschap. De gids die met je meereist kan voldoende afstand houden en hij zal een mondkapje dragen tijdens de safari. In de safariparken kom je nauwelijks andere mensen tegen en de accommodaties zijn ruim opgezet waardoor er geen kans is om elkaar te kunnen besmetten als je zelf ook die afstand houdt. Een reis naar Tanzania draait allemaal om het buitenleven, de natuur en het wildlife. 


  1. Tanzania op code oranje:

Tanzania heeft op dit moment code oranje van Nederland gekregen. Dat betekent dat je na een verblijf in Tanzania bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine gaat. 


  1. PCR + sneltest nodig bij thuiskomst in Nederland:

Je moet een PCR-test laten doen in Tanzania. En de negatieve PCR-testuitslag laten zien voordat u vertrekt. Je moet ook een sneltest laten doen direct voor vertrek. Beide testen zijn mogelijk in Tanzania.


  • Nieuwe boekingen voor 2021 en 2022

Wij nemen nieuwe boekingen aan. Een aanbetaling is voor nieuwe boekingen niet nodig totdat we zeker weten dat de reis door kan gaan. Als de toch al betaalde reis daarna niet door kan gaan vanwege overheidsmaatregelen, geannuleerde vluchten of andere corona-gerelateerde zaken dan geven wij alsnog het geld terug. 

Steun ons bedrijf

De reisbranche is hard geraakt door corona. Sinds maart 2020 staat ons prachtige bedrijf in Tanzania helemaal stil. Alle geboekte reizen werden afgelast en onze mailbox stroomde vol met vragen van klanten. Met volle moed gingen we de uitdaging aan met ons team in Tanzania. Reserveringen annuleren, reizen uitstellen… 

We hebben tot op de dag van vandaag een deel van de salarissen door kunnen betalen en dat willen we ook graag blijven doen. Maar onze buffer wordt kleiner en kleiner en er zijn geen steunfondsen in Tanzania. Onze gidsen zijn vaak de hoofdverdieners van de familie. Niet alleen het eten moet hiervan worden betaald, maar ook schoolgeld en eventuele medische zorg.

We zijn niet gewend te vragen en doen het liever niet. Maar we weten ook dat veel mensen met veel mooie herinneringen terugdenken aan Tanzania en graag willen helpen. Ook kleine donaties zijn zeer welkom. Voor iedereen die aan ons denkt: bedankt! We waarderen elk gebaar. 


Geld inzamelen | Doneeractie.nl
Welkom bij Makasa